yanlış hesaba Havale (yardım)

Nnetmaniaa
08-07-2009, 21:02   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj

internnetten alışveriş için bi bankaya havale yaptım ama yanlış hesap no ya gitti galiba giden no you da hatırlamıyorum ama dekontta alıcı ismi yazıyor

bunu ürünü alacağım internet mağazası düzeltemezmi

sizce bunu telafi etmenin yolu var mı

gönderilen meblağ küçük bi rakam ama gelmesini istediğim ürün gec gelmiş olacak

Son Düzenleme: Nnetmaniaa ~ 08 Temmuz 2009 21:04
Selçuk İslamoğlu
08-07-2009, 21:05   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Bankanızla görüşün... Bankaların politikaları farklı olabiliyor. Internet mağazasının bu konuda yapacaği hiç bir işlem yok.

Ama genel olarak şimdiden geçmiş olsun diyebilirim... Bir bardak soğuk suyunuzu hazırlayın... Meblağın küçük olması da büyük şans diyeyim...

Bir diğer deyişle: Elinizde Dekont var... Yani para diğer kişinin hesabına geçmiş. Tüm hesaplar maliyeye anında işlenir. O para artık o şahsın... Bankalar gizlilik gereği size o kişinin bilgilerini de vermez.

Banned
08-07-2009, 21:05   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bankanıza müracaat etmelisiniz. Posta hesabı vs. ise giden gitmiştir.

Nnetmaniaa
08-07-2009, 21:16   |  #4  
OP Üye
52 mesaj

hangi hesap nosuna gitmiş öğrenemezmiyim dekontta yazmıyor ayrıca yazdığım gibi bi hesap nosu yoksa ne olur ?

Son Düzenleme: Nnetmaniaa ~ 08 Temmuz 2009 21:18
Selçuk İslamoğlu
08-07-2009, 21:36   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Bankanızdan dönem içi işlemlerden öğrenirsiniz hangi hesaba gittiğini... Tabi o bankada hesabınız varsa...

Nnetmaniaa
08-07-2009, 21:52   |  #6  
OP Üye
52 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Bankanızdan dönem içi işlemlerden öğrenirsiniz hangi hesaba gittiğini... Tabi o bankada hesabınız varsa...

Hesabım yok

ama gönderdiğim havaleyi başkasıda alamaz çünlü alıcı ismi tutmuyor. alıcı isminde mağazanın ismi var

Ayrıca şimdi baktım iki numara eksik girilmiş numara yani 9 haneli olması gerekirken 7 haneli yazmışım

7 haneli hesap no su var mı

ayrıca bankadan bankaya havale yaptım alan banka alıcı ismine göre yönlendirme yapmazmı

Der Rote BaroN
08-07-2009, 22:16   |  #7  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

EFT yaparken sadece ilgili banka hesap nosu yazdıysanız ve alıcı adını es geçtiyseniz yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Ama ilgili Banka'dan müşteri adını öğrenerek kendisi ile fair play maçı yapabilirsiniz.

Nnetmaniaa
08-07-2009, 22:21   |  #8  
OP Üye
52 mesaj
Alıntı: Der Rote BaroN  
EFT yaparken sadece ilgili banka hesap nosu yazdıysanız ve alıcı adını es geçtiyseniz yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Ama ilgili Banka'dan müşteri adını öğrenerek kendisi ile fair play maçı yapabilirsiniz.
eft aynı iki bankanın arasında olan transfere mi deniyor ?

çünkü ben aynı bankanın  şubesine trasfer ettim (sadece farklı ilde)

eft denmesi için bankaların farklı olması gerekmezmi ? örneğin x bankasından y bankasına

Son Düzenleme: Nnetmaniaa ~ 08 Temmuz 2009 22:27
uGuR.uK
08-07-2009, 23:06   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

EFT farklı bankalar arasındaki işlem; senin hesabın x bankasında ama sen y bankasındaki hesaba göndercen, bu EFT olur. eğer sen parayı direk vezneye gidip elden attıysan, takibi yoktur ama kendi bankandaki kendi hesabını kullanarak attıysan kime gittiğini hesap hareketlerinden(geçmişinden) görebilirsin. ama sorun kime gittiği değil; çünkü en fazla ismini öğrenirsin ki oda sana yetmez, ayrıca yukarda dendiği gibi bankalarda bilgileri paylaşmaz.

tek yapabileceğin, parayı gönderdiğin bankanın bi şubesine gidip durumu yetkiliye anlatman ve onların senin için o malum şahısla irtibata geçip parayı sana geri göndermelerini sağlaman.

tabi şuda var, sen parayı direk o hesaba attın, yani parasını alması için illa gidip isim kontrolü vs. yapmasına gerek yokki, PTT değil o banka, internet şubesi ve bankamatikleri var. kartını kullanarak anında çekebilir, yada internetten anında harcayabilir...

hızlı olman lazım yani.

Der Rote BaroN
10-07-2009, 02:01   |  #10  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj
Alıntı: Nnetmaniaa  
internnetten alışveriş için bi bankaya havale yaptım...

Anlatım şeklinizden EFT olduğunu düşünmem gayet normal. İşlem havale de olsa EFT de olsa, alıcısı belirtilmemiş göndermeler, işinizi zorlaştıracaktır. Arkadaşın dediği gibi hemen ilgili Şube yetkilileri ile temasa geçmenizde fayda var ama benim Bankamda uygulanan şekliyle uzun bir süreç var önünüzde. Banka ikna olsa bile önünüzde yasal süre engeli var.

Nnetmaniaa
10-07-2009, 02:34   |  #11  
OP Üye
52 mesaj

sorun çözüldü saolun

xmenevren
10-07-2009, 08:06   |  #12  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj