S.A. arkadaşalar geçen gün bir arkadaşımın bilgisayarına hard diskimi taktım. hiç bir problemi yoktu 7 aydır kullanıyodum sonra birden hard disk bozuldu. Arkadaşımın şöyle bir problemi vardı usb ye taktığı cihazlar çalışmıyordu.tanınmayan aygıt, unknown device uyarısı alıyomuş. bende de driver bulduran program vardı belki hallederim diye taktım benim hard diskte bozuldu. forumlarda araştırdım anladığım kadarıyla yanlış ön panel bağlantısı yapmış çünkü neredeyse ön panele takabileceği tüm cihazları bozulmuştu ve yakın zamanda dış kasayı değiştirmişti.
uzun lafın kısası benim hard diskim yanlış bağlanmış ön panel usb sine takıldı ve artık çalışmıyor. bir yerler yanmış yada bozulmuş. bu harddisk xs 500gb 2.5" harici usb2.0 hard disk ve içinde segate hard disk var. benim merak ettiğim şey acaba usb ile hard disk arasında çevirici görevi gören hard disk kabındaki çip mi sadece bozulmuştur yoksa bu bozukluk hard diske kadar olmuş mudur. deneyimi yada bilgisi olan lütfen yardım etsin. son yedi aydır çok fazla zaman harcayarak oluşturduğum 450gb lık mükemmel bir arşivim vardı. acaba veri karbım olucak mı???