Yapay Zeka Kullanmanın Dezavantajları

ancient30
07-08-2018, 12:31   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Yapay Zeka Kullanmanın Dezavantajları

Arkadaşlar herkese tekrardan merhaba bugünkü konumuz Yapay Zeka Kullanmanın Dezavantajları Nelerdir?Büyük bir hızla keyifle okuyacağınız makaleme başlıyorum.Yapay zekan teknolojisi hayatımızın birçok yerinde yer edinmeye başladı.Birçok faydası oldu.Ancak her ne kadar faydası olsa da bizim için dezavantajları olan tarafları da var.Bu dezavantajlar neler hep birlikte inceleyelim.

Yapay Zeka Maliyetleri Yüksektir.

Yapay zeka teknolojisi bildiğiniz gibi çok ileri bir projeden oluşuyor.Hangi alanda iş yapmak istiyorsanız maliyet bakımından farklılık gösterilir.Mesela bir araba firmasıysanız 10 milyon dolar bir parça üreten firma konumundaysınız 50 milyon dolar.Yani ihtiyaca geri değişebilmektedir.Oldukça pahalı bir teknolojidir.Ve bunun maliyetini ancak büyük ölçekli firmalar karşılayabilmektedir.

Yapay Zeka İnsan Değerlerine Aykırıdır.Yapay zeka insanlar gibi bilgi biriktirebilir.Ve bunu veritabanıyla gerçekleştirir.İşlem değerlerinde herhangi bir hata yapmaz.Sonuca ulaşması genellikle pozitif yöndedir.Kendi programlaması sayesinde insan değerleri için büyük bir dezavantajdır.

Yaratıcılık İçgüdüsü Yok

Yapay zeka ile çalışan makinaların herhangi bir yaratıcılık gücü yoktur.Sadece verilen işi yapabilmektedir.İnsanlar gibi düşünebilirler ancak ortaya bişey çıkaramazlar.Yaratıcılıktan tamamen yoksundurlar. İnsanlar duygusal ve son derece hassastırlar - düşünür, hissederler, duyar ve görürler ve düşünceleri makinelerde tamamen eksik olan duygularla yönlendirilir. İnsanlar değiştirilemeyen sezgilere sahipler.Ve bu düşünc eyle her zaman makinaların önündedirler.

Yapay zeka robotlarının herhangi bir duygusu yok

Etkili bir şekilde çalışmak söz konusu olduğunda makinelerin çok daha iyi olduğu, ancak ekibi yapan insan bağlantısının yerini alamayacaklarından şüphe yoktur. Makineler insanlarla bir bağ kuramazlar.

İşsizliği Arttıracak.

Yapay zekada meydana  gelen gelişmeler niteliğinde artık ofislerde yada herhangi bir işyerinde artık iş gücüne ihtiyaç olmucak.Çünkü bu makinalar bir insan gibi düşünüyorlar çalışıyorlar ve hiçbir işlemi atlamıyorlar.Yorulmak yok.Tek yapmanız gereken onu programlamak.Bu açıdan bir dezavantajdır

https://www.ugurgunen.com/detay- ... anin-Dezavantajlari

https://www.ugurgunen.com/

Son Düzenleme: ancient30 ~ 18 Ağustos 2018 19:39 Neden:
White-Fox
07-08-2018, 19:52   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Yapay Zeka Maliyetleri Yüksektir

Teknolojiye zamanında bütçe ayırmayan firmalar yok olup gittiler isim vermiyorum en barizi önceden ellerinizden düşmeyen bir telefon üreticisi + geçmişin meşhur lens üreticisi.Ayırmanız gereken para milyar dolarlar değil evrendeki yıldızları görüp algılayan program yazmıyorsunuz.Zaten bu alanda ekonomik çıkar için kullanılanların normal bir bilgisayar programından farkı yok.Bir işi prosedür olarak makineye veriyorsunuz buna yapay zeka demiyoruz.Kimse hata payı yüksek sistemlere fabrikasyon iş yaptırmaz.

Yapay Zeka İnsan Değerlerine Aykırıdır.

Yapay zeka programları hata yapmaz diye bir şey yoktur.Aksine normal bir programla kıyaslandığında hata ya toleranslıdır.Ve bu başlık altında insan değerlerine ne aykırı bilemedim hata yapmayı bir değer olarak gören insanlık :D 

Yaratıcılık İçgüdüsü Yok

Sanki insanda yaratıcılık var en son neyi yarattığınız ? Gözünüzle görmediğiniz şeyleri dahi rüyanızda göremezsiniz.Rüyalarınızda bile gerçek hayatta belleğinize kaydettiğiniz nesneleri görürsünüz.Verin bakalım kör bir adama bir tuvali doldursun :) Bunu yazmadan google da araştırdım kör ressamda varmış ancak resimlerinde dünyada olan şeyler var :) Hani yaratıcılık ? biz olmayanı yaratmanızı istedik.Olanı modifiye etmenizi değil.Kaldı ki içgüdü programlamıyoruz zekayı programlıyoruz.Neyse uzatmadan linki verelim : http://rasyonalist.org/yazi/yapa ... -tarzlar-getiriyor/

Yapay zeka robotlarının herhangi bir duygusu yok

Duygular muhteşem şeyler değiller , erkek erkek olmasını , kadın kadın olmasını östrojen ve testosteron seviyelerine borçlular.Kişi 30-40 yaşında kel yada saçlı olmasını genlerine borçlu.Aslında hepimiz çok önceden bir şeyler olmak için programlanmışız.Duygular bizi yüceltmez.Ne kadar karmaşık ve şuan için anlaşılması zor olsalar da bu size özgünlük vermez.Biraz fazla testosteron öfkeli bir kişi yapar , biraz fazla tsh endişeli tedirgin depresif :) Biraz oksitosin aşık yapar.Bilgisayarlarda rastgele sayı üretemezsiniz çok karmaşık tahmin edilmesi zor işlem yığını ile bir girdi verir birde çıktı alırsınız.Öyleki o çıktıyı işlem yığınlarını bilmeden tahmin etmeniz yıllarınızı alır buna rastgele der geçeriz.Siz hormonlarınız size nasıl etki ettiğini bilmiyorsanız bu sizi yaratıcı falan yapmaz.

Evrendeki çoğu şey matematikle örtüşür , siz duygularınızla aşklarınızla sevgi ve merhametinizle öfkenizle bu örtüşmeyi bozmuyorsunuz aksine itaat ediyorsunuz.Zekanın yapayı yapılabildiği gibi insanın duygularının organlarının ve hatta kendisinin bile yapayı yapılabilir(Matematik ders Olasılık).

Ancak yukarıdaki şeyleri yapabilmek için kendimizi tanımamız gerekir.Binlerce yıldır böyle yaptık ve yapıyoruz.Kırılmayan kılıcı yapmak için bir usta ağaçkakandan ilham alıyor.Oldukça sert vurmasına rağmen gagasını kırılmıyor sebebi gaganın bitişik olduğu yerin darbeyi absorbe edicek cinste olması.

Yığın örnek vardır => helikopter böcekten , sonarlar balıklardan , Gemi tabanları balıklardan , iğneler sivrisineklerden (daha az acı vermesi konusunda)  vs vs...

Normalde böyle seo yazılarına cevap vermeyi sevmem ama yukarıdaki yazıyı yapay zeka konusunda araştırma yapmamış olan bir insan okuduğunda bilgi kirliliğinde kaybolmasına gönlüm el vermedi.

En güzel yeride yapay zekaların veritabanı kullandıkları kısımdı kaç yıllık programcıyım çok aydınlandım.

Toprakakın
12-09-2018, 12:20   |  #3  
Toprakakın avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 3
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2016

İşsizliği çok büyük ölçüde arttıracak. Gerçi farklı iş alanları doğabilir o zamanda. Geleceğin ne getireceği pek belli olmayabilir..