Yapılan işlemlerin hafızada tutulması

Lynes
01-06-2007, 11:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Arkadaşlar bir akrabamın sorunu var. Yardımcı olmaya çalıştım ben,ama kafası rahat etmedi.Ben de sizden bir fikir almak istedim. Sorun şu: İnternetten oyun oynuyor ve eşi buna kızıyor.Ben de internet geçmişini felan,ne varsa ashampoo ile siliyorum.Ama kafasına birisi birşey sokmuş. Bilgisayarın bir belleği varmış ve sen geçmişi  silsen bile orada bu bilgiler kayıtlı dururmuşŞok olmuş Ben de böyle bir hafıza olduğunu biliyorum da,buna herkesin ulaşmasının öyle kolay olmadığını sanıyorum. Böyle bir şey var mı? Varsa temizlemek için format haricinde yapabilecek birşey var mıdır?Ninja

Borga-x
01-06-2007, 12:09   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

şöyle bır sey var.HDD bilgileri silsen bile silindigini görsen bile HDD kurtarma programları ile bunları tekrar olusturabılırsın.bilgiyi ele geçirmek isteyen kişinin bunu o bilgisayarın başında uzun uzun uğraşması lazım.onun dışında öyle bır sey yok

benersince
01-06-2007, 12:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

EVET BORGA X INDA DEDİGİ GİGBİ BU TARZ KURTARMA PROGRAMLARI VAR ANCAK BİRAZ UGRAŞTIRICIDIR VE BANA GÖRE BİR OYUN TESPİTİ İÇİN KİMSE BUKADAR ZAMANIGÖZE ALAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

ExCeLLiuM
01-06-2007, 19:11   |  #4  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Harddisk üzerine yazılan verileri sildiğimizde dosyalar silimezler. Sadece işletim sistemi tarafından verilerin yazıldığı clusterlerin adresleri boş diye nitelendirilir.
Sonrasında herhangi bir veri girişi sırasında bu boş olarak nitelendirilen yerlere veriler yazılır.

Ancak kurtarma prgramları bu adresi bulabiliyor ve oradaki veriye erişebiliyor. Ancak eğer üzerine sistem tarafından herhangi bir veri yazılmamış ise.

Bu nedenle sisteme format atsanız dahi veriler kurtarılabilir.
En etkili çözüm ise silinen verilerin yerlerine başka veri yazıp sonrasında da onları da silmek. Bu sayede kurtarma programları ikinci kez yazmış olduğum veriyi bulacak daha öncekini bulamayacak.

Bunu elle yapmak oldukça zor. Bu işlemi uyapan programlar mevcut. Eğer dosyaları böyle bir temizleme programı ile sildiğinizde otomatik olarak üzerine yeni veriler yazıyor ardından tekrar onları silerek kurtarma programları tarafından kurtarılmasını engelliyor.

Bu tarz programlardan ücretsiz bir tanesini kullanıyordum ancak uzun süredir kullanmıyorum. İsmini şimdi hatırlamıyorum. Birqaz araştırma yaparak bulabilirsin.

Ancak benersince ye katılıyorum. Durupta kurtarma programlarıyla uğraşmazlar herhalde :))

CCLeaner programını önerebilirim sana. Sisteme komple temizlik yaptığı gibi arayüzü de Türkçe. www.inndir.com dan bu programı edinebilirsin. İyi bir program olduğunu söylüyorlar.

Lynes
01-06-2007, 20:33   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Sağolun arkadaşlar yardımlarınız için,aydınlandım. Çok fbi filmi izliyo bizim millet ne yapalım:P tşk..