Yapmış Olduğum Oyun: Tahribat 2

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Mustafa Akın
05-04-2009, 19:52   |  #26  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
alibolat
gelelim fps creator'a..

bu program çok çok basittir..gerçekten bi 10 dk kuracalarsanız herşeyini anlarsınız..zaten bütün kodlar,grafikler hazır..yapmanız gereken tek şey:bunları üstten eklemek...alttaki resimde de gördüğünüz gibi sadece üstten düşmanı ve silahları yerleştiriyoruz..

Sayende FPS Creator'u, dersler sebebiyle vazgeçmiştim böyle uğraşlardan, yazın deneyeceğim. Ve, sanırım senin anlattığın kadar basit de olabiliyor, ama script yazılabilen ve özelleştirilebilen bir sürü şey var. Model Pack'lerini de indiriyorum. İlgimi buraya çektiğiniz için teşekkür ederim Gülümseme

Sizin beğenmediğiniz, üstten adam yerleştirip "build" e basıp oyun yapacağım, yazın.

alibolat
05-04-2009, 21:05   |  #27  
OP Taze Üye
9 mesaj
mustafa91
Şimdi, seni C++ yazıp, Direct3d framework'ü ya da OpenGl kullanan biri ezsin mi? Ha,ha senin yaptığını ninem de yapabilir dese hoşuna gider mi? Ben oyun yazılımcısı değilim, ama FPS Creator'da istediğin kadar yaratıcı olabilirsin, Game Maker'da da. FPS'de de bir script yazman gerekiyor Game Maker'da da.

Ayrıca FPS Creator, adı üstünde First Person Shooter amaçlı oyunlar için hazır bir ortam sunuyor. Bunun DX10 versiyonunu gördüysen, onda kendi shaderlarını bile kullanabiliyorsun, gerçi sistem gereksinimi çokmuş ama neyse. Game Maker'la da oyun yapıyorsun, GAME. FPS Değil. Her türlü oyun yapabiliyorsun. Yani bir konu için özelleştirilmiş bir program değil. Sadece kolaylaştırıcı bir program. FPS Creator ise sadece savaş oyunu yaratmak için özelleştirilmiş bir program. Madem o kadar iddialısın, Game Maker'da bir FPS oyunu yarat, 3 boyutlu öyle başka programlara ve başka yapımcılara laf at. Oyunu yapıyorlar, ve dolayısıyla "yapımcı" sıfatını alıyorlar. Bu kadar basit. Ben sana da onlara da "yapımcı" derim. Ama beğenip beğenememek ayrı birşeydir, onların yapımcı olduğunu tanımamak ve emeklerini aşağılamak apayrı birşeydir.

Umarım demek istediğimi anlamışınızdır. Benim kızdığım "yapımcı" sıfatını tanımayıp, emeğe saygısızlık duymanızdır.

ben oyun yapimcisi olmadigini iddaa etmedim,onlara icin bu sifati kullanmadigimi soyledim,,,

ya sunu da soylemek istiyorum artik hepsi birbirinin aynisi oyunlari ben niye indirip oynayim,bunlarin Turk Oyun Sektorune katkisi nedir,,

Bunlari aciklayin,bi daha oyun yapmayacagim...

YasinC
05-04-2009, 21:13   |  #28  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Bu konu bitsin ben bir şu okulları bitiriyim oyun sektörü kuracam hepinizi işe alacam 1 gün içinde oyun yapamıyanıda işten atacam

alibolat
05-04-2009, 21:16   |  #29  
OP Taze Üye
9 mesaj
mustafa91
Sayende FPS Creator'u, dersler sebebiyle vazgeçmiştim böyle uğraşlardan, yazın deneyeceğim. Ve, sanırım senin anlattığın kadar basit de olabiliyor, ama script yazılabilen ve özelleştirilebilen bir sürü şey var. Model Pack'lerini de indiriyorum. İlgimi buraya çektiğiniz için teşekkür ederim Gülümseme

Sizin beğenmediğiniz, üstten adam yerleştirip "build" e basıp oyun yapacağım, yazın.

bisey degilBeğendimbenim begenmedigim ustten adam  yerle;tirip build e basip oyun yapman Turk Oyun Sektorunde bi cag acip bi cag kapar..

Yunus. Emre
05-04-2009, 21:25   |  #30  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,148 mesaj

gerçekten güzel olmuş ellerine sağlık senden daha iyilerini bekliyoruz

Mustafa Akın
05-04-2009, 22:05   |  #31  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
alibolat
bisey degilBeğendimbenim begenmedigim ustten adam  yerle;tirip build e basip oyun yapman Turk Oyun Sektorunde bi cag acip bi cag kapar..
Herhalde şaka yapıyoruz Ağzı kulaklarına varıyor Ama uğraşacağım yazın, gerçekten. Biraz tecrübem var programlamada, üstesinden gelirim umarım bunun daIslık inşallah yani.
alibolat
ya sunu da soylemek istiyorum artik hepsi birbirinin aynisi oyunlari ben niye indirip oynayim,bunlarin Turk Oyun Sektorune katkisi nedir,,
Yok, katkısı yok. Oyun sektörüne yok. Ama kendilerine var. Toplumsal gelişmeyi sağlamaz, ama herkesin bir başlangıç noktası olmalı değil mi? FPS creator ile birbirinden farklı oyun yaratmanın sırrı nedir? Kendiniz özel script ile hikayenizi oluşturmanızdır. Yani programlamanın başlangıç safhası sayılabilir. Orada mantığı kapar. FPS creator daki modeller yetmediği zaman, 3ds max vs öğrenmeye başlarlar. Ve sonra araba yarışı yapmak ister ya da oyunun fiziklerini, yapabileceklerini yetersiz bulur ve kendi oyun motorunu yazması gerekir. İşte o zaman gelişmeye başlar kişi, ve böylece toplum da gelişir. Ama kimse birden bire bir Unreal oyun motoru gibi motor yazamaz. Senin Game Maker ile yaptığın programlamayı, o script yazarak yapar ve yavaş yavaş mantığını kavramaya başlar. Sonra da aslında bunları C++ ile yapabileceğini kavrar, C++ öğrenmeye başlar vs vs.

Aman abi, sen sakın vazgeçme, eleştiriyorsak oyun yapmanı eleştirmiyoruz burada Göz kırpma, sadece tavrını eleştiriyoruz ki sen de kabul ettin sinirli anında yazdığını. Ama oyun yapımcısı olmak için illa COD4'ü yapan, NFS'i yapan firma olmak gerekmiyor. Oyun yapan herkes yapımcıdır, sonuçta bir emek vardır onda, uğraşıp, oyun yapmıştır. Adam ilerler, ve ateş edip düşmanını öldürür. Sadece, oyunu güzel değildir o kadar.

Qk†ay
06-04-2009, 15:20   |  #32  
Yıllanmış Üye
300 mesaj

"ben oyun yapimcisi olmadigini iddaa etmedim,onlara icin bu sifati kullanmadigimi soyledim,,,

Bunlari aciklayin,bi daha oyun yapmayacagim..."

alibolat arkadaşım tamam onların oyun sektörüne katkısı yok diyelim peki senin yaptıgın oyunun sektöre katkısı ne? hala başkalarını ezmeye calışıyorsun ve bence battıkça batıyorsun. 10 yıl öncesi atari oyunları gibi bir oyunla senin mi sektör katkın olacak peki demezlermi?