Yapmış Olduğum Oyun: Tahribat 2

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
alibolat
30-03-2009, 15:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

merhaba arkadaşlar ben amatör oyun yapımcısıyım..daha önce bu oyunun 1.sini yapmıştım..aslında oyunu yapalı 2 ay falan oluyor ama kısmet bugüneymiş..oyunu şurdan indirebilirsiniz: http://alibolat94.googlepages.com/tahribat2kurulum.exe

bu da alternatif(gezginler): http://www.gezginler.net/modules ... tahribat-2&lid=8835

inşallah beğenirsiniz.oyunla ilgili resimleri şuradan(kendi blogum): http://alibolat.bloggum.com/yazi ... rum-turk-oyunu.html

oyun 2 boyutludur ama zevklidir .10bölüm var.

Son Düzenleme: alibolat ~ 01 Nisan 2009 16:54
Metal_Milita
30-03-2009, 16:01   |  #2  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,011 mesaj

başkalarının yaptığı işlere çamur atarak prim yapmamak lazım herkesin bi başlangıç noktası vardır kimse tepeden inme bu işe başlamıyor eskiden Pacman lar vardı şimdi Crysis ler Call Of Duty ler var aradaki gelişimi sen anla artık. Hem senin daha internet sayfan bile açılmıyor => Not Found !!!

Son Düzenleme: Metal_Milita ~ 30 Mart 2009 16:01
sercan_210
30-03-2009, 16:52   |  #3  
Yeni Üye
46 mesaj

evet ben bunu biliyorum baska bir forumda gormustum aynı kişi yapmıstı bunu

Yunus. Emre
30-03-2009, 17:10   |  #4  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
1,148 mesaj

güzel olmuş ellerine sağlık

alibolat
30-03-2009, 17:41   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj
helios_ptera
başkalarının yaptığı işlere çamur atarak prim yapmamak lazım herkesin bi başlangıç noktası vardır kimse tepeden inme bu işe başlamıyor eskiden Pacman lar vardı şimdi Crysis ler Call Of Duty ler var aradaki gelişimi sen anla artık. Hem senin daha internet sayfan bile açılmıyor => Not Found !!!
site ben de açılıyor...ve benim kimseye çamur attığım yok..ben gerçeklerden bahsediyorum..ben saatlerce kodlarla uğraşacam oyun yapacam,birileri gelecek fps creatorla üstten adam dizip GELECEĞİN OYUN YAPIMCISI olacak..kolay mı bu,bu kadar..

neyse ben daha fazla bişey demeyeceğim gözleri açık olan herkes beni anlar...

yine söylüyorum bu yaza yapacağım 3d oyunu oynayınca göreceksiniz kim oyun yapımcısıymış!

Metal_Milita
30-03-2009, 18:46   |  #6  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
1,011 mesaj

Belki senin dediğin kadar kolay değildir ama senin yapacağın kadarda kolay değildir bu işi o kadar basite alma bir kişiyle yapılacak iş ciddiyetten mahrumdur adamlar bu iş için koca koca stüdyolar kuruyor 500 civarında kişi çalışıyor bu işte sescisi, tasarımcısı, grafikeri vs.vs... Eğer sen bu kadar kişinin özelliklerini tek başına bünyende barındırıyorsan süper bişeysindir o zaman diyecek lafım yok daha

Ahmet Ertuğrul
30-03-2009, 18:54   |  #7  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

404 Not Found.

bwhiteb
30-03-2009, 18:56   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

ilk denemende açtım ben ama şimdi 404 Not Found

tekrar açtı her neyse sonuçta bi şeyler yapmışsın daha iyilerini yapman dileğiyle kolay gelsin

Son Düzenleme: bwhiteb ~ 30 Mart 2009 18:58
alibolat
30-03-2009, 19:31   |  #9  
OP Taze Üye
9 mesaj

arkadaşlar gezginlerin linki: http://www.gezginler.net/modules ... tahribat-2&lid=8835

buradan indirebilirsiniz..

bymarks
31-03-2009, 10:28   |  #10  
bymarks avatarı
Yıllanmış Üye
655 mesaj

arkadaşlar adamın hevesini kıracağımıza biraz heveslendirelim ki güzel birşeyler çıkarabilsin
türkiyede bu yüzden olmuyor işte program olsun oyun olsun iyi veya kötü
başarılarının devamını dilerim

Qk†ay
31-03-2009, 14:51   |  #11  
Yıllanmış Üye
300 mesaj

alibolat ilk önce bi sakin ol. tamam oyun yapmışsın ama girişin çok yanlış.
"inşallah bundan sonra bu saçma sapan kendilerini oyun yapımcısı zanneden fps creatorcularla değil de benim yapacağım oyunla övünürsünüz..." bu nasıl bir saldırganlıktır. o zaman insanlar demezmi yaptıgın 2boyutlu oyunlamı kendini oyun yapımcısı sanıyorsun? kabus22 gibi saçma sapan bir oyun bile 7 kişiyle 4 yılda yapılmışken yaptıgın oyunlamı lider olucaksın? bu antipatik mesajın oyunu indirmememe yol açtı.

Murat.
31-03-2009, 15:03   |  #12  
Yıllanmış Üye
948 mesaj

Büyük bir heves ve azim göstermiş. Bunun sonucunda yanlış bir düşünce yaşamış. Ama şöyle diyebilirim, vazgeçme devam et, daha iyisini iste. Kendi emeğinle yaptığın her zaman daha güzeldir. İnşallah bir gün oyunlarını satın alırız.

YasinC
31-03-2009, 15:08   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Desteğe bak be insan yardımcı olur adam direk eleştiri yağmuruna tutuyor ben baktım oyuna güzel 3D oyunu yapımında kolay gelsin. Adam tek başına yapmış bu oyunu biraz hakkını verin. Crysis Sandbox tan bile harita yapamıyanlar oluyor düşünün.

Murat.
31-03-2009, 15:17   |  #14  
Yıllanmış Üye
948 mesaj
YasinC
Desteğe bak be insan yardımcı olur adam direk eleştiri yağmuruna tutuyor ben baktım oyuna güzel 3D oyunu yapımında kolay gelsin. Adam tek başına yapmış bu oyunu biraz hakkını verin. Crysis Sandbox tan bile harita yapamıyanlar oluyor düşünün.
Ağzı kulaklarına varıyorGözünü devirmişGöz kırpmaIslık

Qk†ay
01-04-2009, 02:28   |  #15  
Yıllanmış Üye
300 mesaj

yasinc sanırım yazdıkların bana karşı. ama durduk yere alakasız bir şekilde birileri birine saldırıyorsa saldırdıgı insanlarda burda degillerse kim olursa olsun desteklemem. iyi güzel eline sağlık ama kimse sana kötü oyun yapmışsın demediki gelip bu forumda birilerini ezmeye çalışıyorsun. işalla dahada iyisini yapar ama bu saldırganlıkla destek zor bulur

alibolat
01-04-2009, 16:58   |  #16  
OP Taze Üye
9 mesaj
Qk†ay
yasinc sanırım yazdıkların bana karşı. ama durduk yere alakasız bir şekilde birileri birine saldırıyorsa saldırdıgı insanlarda burda degillerse kim olursa olsun desteklemem. iyi güzel eline sağlık ama kimse sana kötü oyun yapmışsın demediki gelip bu forumda birilerini ezmeye çalışıyorsun. işalla dahada iyisini yapar ama bu saldırganlıkla destek zor
ben saldırgan falan değilim...gerçekten böyle hiç bişey bilmeden kendini oyun yapımcısı (hatta dediklerine göre şirketlermiş.)zannedenleri görünce tepemin tası atıyor..

neyse konuyu editledim..

Son Düzenleme: alibolat ~ 01 Nisan 2009 16:59
YasinC
04-04-2009, 14:36   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Qk†ay
yasinc sanırım yazdıkların bana karşı. ama durduk yere alakasız bir şekilde birileri birine saldırıyorsa saldırdıgı insanlarda burda degillerse kim olursa olsun desteklemem. iyi güzel eline sağlık ama kimse sana kötü oyun yapmışsın demediki gelip bu forumda birilerini ezmeye çalışıyorsun. işalla dahada iyisini yapar ama bu saldırganlıkla destek zor
Sana değil destek yerine köstek olan herkese yani sana özel yazmadım herkes biliyor tamam yanlış yapmış olabilir ama biraz da olsa adam destek olur sırf bu yüzden Türkiye ilerleme kaydedemiyor bak Ruslara bizlerle aynı zamanda başladılar oyun sektöründe biz nerdeyiz onlar nerde

Qk†ay
04-04-2009, 18:55   |  #18  
Yıllanmış Üye
300 mesaj

abi türkler ilerleesin oyun sektöründe (türkiye içinde yapılanlar sadece) kabus22 gibi bi oyun cıktı yeri göğü sarsıcaz dediler 4 yılda yapılan oyun resident evilin kopyası cocuk bulmacaları ve oyunu bitirme sürem (ki bu rekor bende ) 1saat 48dk. oyunun sonunda video bile yok 10 satır yazı cıkıyor bitti. orjinal kabus22 nin arkasında yeni çıkacak küçük oyunlar falan vardı noldu birtane bile çıkmadan firma dagıldı. yapmayın kardeşim işin altından cıkamıcaksanız yapmayın ya bu kadar basit bu iş. ufak oyunlara saygım var bir karşılık beklemeden bellkide hobi olsun diye yapiyorlar anlıyorum ama dünyayda satılcak müthiş satış rakamlarına ulaşıcaz falan bunlar oyuncuları aptal yerıne koymaktan başka birşey degil ve boşa harcanan zamanlar.

dextercan
04-04-2009, 19:27   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj
YasinC
ben oyunu tek başına yaptığından biraz şühelyim hatta oyunun onun yaptığından şüpheliyim.

alibolat
04-04-2009, 21:57   |  #20  
OP Taze Üye
9 mesaj
dextercan
ben oyunu tek başına yaptığından biraz şühelyim hatta oyunun onun yaptığından şüpheliyim.
şüphelerini gidereyim:

istersen oyunun kodlarınının bir kısmını da yayınlayabilirim..

Mustafa Akın
04-04-2009, 22:22   |  #21  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Yanlış anlama, çalışmalarını destekliyorum. Kim olursa olsun desteklerim, birşeyler yapmaya uğraşmışsın. Tebrikler. Tavrın yüzünden oyununu indirip denemeyeceğim bile, o ayrı.

Ama, "inşallah bundan sonra bu saçma sapan kendilerini oyun yapımcısı zanneden fps creatorcularla değil de benim yapacağım oyunla övünürsünüz..." demişssin, sonra da değiştirmişsin.

Şimdi soruyorum, senin kullandığın "Game Maker" ile "FPS Creator" arasında ne fark var?

alibolat
ben saldırgan falan değilim...gerçekten böyle hiç bişey bilmeden kendini oyun yapımcısı (hatta dediklerine göre şirketlermiş.)zannedenleri görünce tepemin tası atıyor..
Sonuçta senin gibi yapıyorlar ve "oyun yapımcısı" oluyorlar ve paşa paşa oynuyor insanlar. Reklamını onlara saldırarak değil, onlar gibi yaparsan en az onlar kadar başarılı olursun, ama başkasının çalışmasını ezmek ile kendine pay çıkaramazsın. Benim düşüncem bu. Katılıp katılmamak sizlere kalmış.

Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 04 Nisan 2009 22:23
alibolat
04-04-2009, 23:08   |  #22  
OP Taze Üye
9 mesaj
mustafa91
Yanlış anlama, çalışmalarını destekliyorum. Kim olursa olsun desteklerim, birşeyler yapmaya uğraşmışsın. Tebrikler. Tavrın yüzünden oyununu indirip denemeyeceğim bile, o ayrı.

Ama, "inşallah bundan sonra bu saçma sapan kendilerini oyun yapımcısı zanneden fps creatorcularla değil de benim yapacağım oyunla övünürsünüz..." demişssin, sonra da değiştirmişsin.

Şimdi soruyorum, senin kullandığın "Game Maker" ile "FPS Creator" arasında ne fark var?

Sonuçta senin gibi yapıyorlar ve "oyun yapımcısı" oluyorlar ve paşa paşa oynuyor insanlar. Reklamını onlara saldırarak değil, onlar gibi yaparsan en az onlar kadar başarılı olursun, ama başkasının çalışmasını ezmek ile kendine pay çıkaramazsın. Benim düşüncem bu. Katılıp katılmamak sizlere kalmış.

bu konu çok dallanıp budaklandı.zaten ben normalde öyle cevap yazmam ama bu konuyu açmam çok sinirli anıma denk geldi..

şimdi fps creator ile game maker arasındaki farkları söyleyeyim..

game maker kod kullanarak veya kullanmayarak oyun yapabilirsiniz.ancak kod kullanmayarak çok çok basit ve dandik oyunlar yaparsınız..ama kod kullanırsanız game makerda her türlü oyun/program yapabilirsiniz..

örnekleri de var www.yoyogames.com dan bakabilirsiniz..

gelelim fps creator'a..

bu program çok çok basittir..gerçekten bi 10 dk kuracalarsanız herşeyini anlarsınız..zaten bütün kodlar,grafikler hazır..yapmanız gereken tek şey:bunları üstten eklemek...alttaki resimde de gördüğünüz gibi sadece üstten düşmanı ve silahları yerleştiriyoruz..

evet aradaki fark bu..

tabi sizler bunlara oyun yapımcısı diyebilirsiniz ama şahsen ben demiyorum bu kadar basit bişeyi ninem de yapabilir..

Qk†ay
05-04-2009, 02:29   |  #23  
Yıllanmış Üye
300 mesaj

katılıyorum

Mustafa Akın
05-04-2009, 15:33   |  #24  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
alibolat
tabi sizler bunlara oyun yapımcısı diyebilirsiniz ama şahsen ben demiyorum bu kadar basit bişeyi ninem de yapabilir..
Şimdi, seni C++ yazıp, Direct3d framework'ü ya da OpenGl kullanan biri ezsin mi? Ha,ha senin yaptığını ninem de yapabilir dese hoşuna gider mi? Ben oyun yazılımcısı değilim, ama FPS Creator'da istediğin kadar yaratıcı olabilirsin, Game Maker'da da. FPS'de de bir script yazman gerekiyor Game Maker'da da.

Ayrıca FPS Creator, adı üstünde First Person Shooter amaçlı oyunlar için hazır bir ortam sunuyor. Bunun DX10 versiyonunu gördüysen, onda kendi shaderlarını bile kullanabiliyorsun, gerçi sistem gereksinimi çokmuş ama neyse. Game Maker'la da oyun yapıyorsun, GAME. FPS Değil. Her türlü oyun yapabiliyorsun. Yani bir konu için özelleştirilmiş bir program değil. Sadece kolaylaştırıcı bir program. FPS Creator ise sadece savaş oyunu yaratmak için özelleştirilmiş bir program. Madem o kadar iddialısın, Game Maker'da bir FPS oyunu yarat, 3 boyutlu öyle başka programlara ve başka yapımcılara laf at. Oyunu yapıyorlar, ve dolayısıyla "yapımcı" sıfatını alıyorlar. Bu kadar basit. Ben sana da onlara da "yapımcı" derim. Ama beğenip beğenememek ayrı birşeydir, onların yapımcı olduğunu tanımamak ve emeklerini aşağılamak apayrı birşeydir.

Umarım demek istediğimi anlamışınızdır. Benim kızdığım "yapımcı" sıfatını tanımayıp, emeğe saygısızlık duymanızdır.

Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 05 Nisan 2009 15:36
YasinC
05-04-2009, 16:12   |  #25  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
alibolat
bu konu çok dallanıp budaklandı.zaten ben normalde öyle cevap yazmam ama bu konuyu açmam çok sinirli anıma denk geldi..

şimdi fps creator ile game maker arasındaki farkları söyleyeyim..

game maker kod kullanarak veya kullanmayarak oyun yapabilirsiniz.ancak kod kullanmayarak çok çok basit ve dandik oyunlar yaparsınız..ama kod kullanırsanız game makerda her türlü oyun/program yapabilirsiniz..

örnekleri de var www.yoyogames.com dan bakabilirsiniz..

gelelim fps creator'a..

bu program çok çok basittir..gerçekten bi 10 dk kuracalarsanız herşeyini anlarsınız..zaten bütün kodlar,grafikler hazır..yapmanız gereken tek şey:bunları üstten eklemek...alttaki resimde de gördüğünüz gibi sadece üstten düşmanı ve silahları yerleştiriyoruz..

evet aradaki fark bu..

Bende katılıyorum sonuna kadar destek veririm sana