Yaptığım değişiklikler geç algılanıyor. -win7

Erhan Tiryakioğlu
30-10-2009, 21:53   |  #26  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Windows 7 nin kronik sorunu (7100 yapı'nın) Yapıyı Yükseltince Birz Sorunlar Azlalıyor Sorun Bile Denemez :)

Mustafa@PC
30-10-2009, 22:10   |  #27  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Prefetch ile ilgili konu baya konuşulmuş ilk sayfada o görmüştüm ama daha konuşulmadı herhalde dedim(Benim ilk mesajımdan sonrasına yeni baktım :) )

Bende bir iki birşey söyleyeyim :

Prefetch klasöründe sizin programları kullanma alışkanlıklarınıza bağlı olarak bazı kayıtlar bulunur.

Böylece Windows burdaki bilgileri okuyarak çalışacağından o programlar ve dolayısı ile Windows daha performanslı çalışır.(Önbellek misali... ;) )

O klasörü silmenize gerek yok. O klasör mantıken şişmiyor yada hemen hemen belli boyutlarda duruyor.

Sebebi zaten o klasörü sizin kullanım şeklinizin doldurması yada oluşturmasıdır.

Klasörü sildiğiniz zamanda o önbellek performansını belli bir süre(siz programları çalıştırıp, sizin programları çalıştırma alışkanlıklarıza göre o klasörü oluşturana kadar) alamassınız.

Aslında bir nevi internette gezerken oluşturulan temp klasörüne benzetebilirsiniz.

http://windows.microsoft.com/en- ... the-prefetch-folder

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 30 Ekim 2009 22:17
OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 22:54   |  #28  
Denetmen
6,606 mesaj

temp klasörü nasıl şişiriyor programı ,tarayıcıyı
bu da şişirir..
temizlemekte fayda var..

farkediyormusunuz, tune up ,system care gibi programlarda bunları siliyor...Buprogramların özelliklerine niye böle birşey eklemişler ?
mantıken düşünüyorum da demekki , ie de ki temp klasörü gibi birşey bu da..Temizlenmesi gerekiyor !

Alıntı: Ferhat CAN  
Biliyorum :) Bende umarım gelmem demiştim ama ne yazık ki tekrar geldim. Hemde dediklerinizi tekrar yapmama rağmen. Ben silip durayım onu her gün bakalım bu sefer ne olacak...
tune up gibi programlarla da silebilirsiniz..internetten araştırırsanız belki prefech klasörünü silmenize bile gerek kalmaz(bazı regedit ayarlarıyla bilgisayarı kapattığınızda ototmatik olarak siler..0)
işe yararsa eğer , bir konuda yada özel msj da yazarsınız..işe yaramazsa denediklerinizin hepsini bir konuda toplayarak yeni konu açmanı iyi olur...tamamiyle çözüm yolu bulabiliriz belki..

Mustafa@PC
30-10-2009, 23:01   |  #29  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
temp klasörü nasıl şişiriyor programı ,tarayıcıyı
bu da şişirir..
temizlemekte fayda var..

farkediyormusunuz, tune up ,system care gibi programlarda bunları siliyor...Buprogramların özelliklerine niye böle birşey eklemişler ?
mantıken düşünüyorum da demekki , ie de ki temp klasörü gibi birşey bu da..Temizlenmesi gerekiyor !

tune up gibi programlarla da silebilirsiniz..internetten araştırırsanız belki prefech klasörünü silmenize bile gerek kalmaz(bazı regedit ayarlarıyla bilgisayarı kapattığınızda ototmatik olarak siler..0)
işe yararsa eğer , bir konuda yada özel msj da yazarsınız..işe yaramazsa denediklerinizin hepsini bir konuda toplayarak yeni konu açmanı iyi olur...tamamiyle çözüm yolu bulabiliriz belki..

Tarayacı Temp klasörüne benziyor dedim onun gibi şişiyor demedim üstelik neden şişmediğini yukarıda açıkladım. Microsoft'ta söylemiş zaten silmenize gerek yok diye ;)

Yıllardır bazıları der Osman, "bu klasör silin performansınız artar" diye ama inan bana bunlar şehir efsaneleridir...

Sen yinede sil istersen sonuçta senin seçimin ama performansı attırmaz aksine düşürürsün o önbellek(o klasör) oluşana kadar. Eğer çok silmek istiyorsanda bari nadir olarak sil ama dediğim gibi o klasör oluşana kadar performans kaybı yaşarsın. Ben silmiyorum, seninde silmeni önermem...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 30 Ekim 2009 23:08
Kapalı Hesap (90304)
30-10-2009, 23:15   |  #30  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
646 mesaj

sistemindeki fazlalıklardandır

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 23:23   |  #31  
Denetmen
6,606 mesaj

Mustafa@PC, senle hep inatlaşıyoruz :P
olsun biz böle anlaşıyoruz , napıcan ;)

Şimdi , bu yorumunu gördükten sonra , aklıma gary utility(tam hatırlamıyorum adını,buna benzer bi program) geliyor..sonrasında blog umda yazdığım system care..tune up , ccleaner  v.s vs
Şimdi ben hata yapabilirim ama bu programlarda hata yapabilir mi ?

Şunu da söleyim ,Windows işletim sistemi kurulu bir bilgisayarda bu prefech klasörünü temizleyince gözle görünür şekilde performans artıyor..Bi temizle ya bi dene ;)

Mustafa@PC
30-10-2009, 23:34   |  #32  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Mustafa@PC, senle hep inatlaşıyoruz :P
olsun biz böle anlaşıyoruz , napıcan ;)

Şimdi , bu yorumunu gördükten sonra , aklıma gary utility(tam hatırlamıyorum adını,buna benzer bi program) geliyor..sonrasında blog umda yazdığım system care..tune up , ccleaner  v.s vs
Şimdi ben hata yapabilirim ama bu programlarda hata yapabilir mi ?

Şunu da söleyim ,Windows işletim sistemi kurulu bir bilgisayarda bu prefech klasörünü temizleyince gözle görünür şekilde performans artıyor..Bi temizle ya bi dene ;)

Neden inatlaşalım Osman, inatlaşmıyoruz, bir konu hakkında sen birşey söylüyorsun ben birşey söylüyorum, konuşuyoruz. ;)

CCleaner'ı bende kullanıyorum arada bir... Advanced System Care'ı da kullanmıştım bir ara. O programlar orayı silmiyordur. (Dikkat etmedim açıkçası o kadar...)

Daha önceki mesajlarımda anlattım klasörün ne işe yaradığını o yüzden tekrar tekrar anlatmanın alemi yok... O klasörü silmek performansı düşürür(o klasör tekrar oluşana kadar) (az düşürür çok düşürür orası belli olmaz, klasörün o anki durumuna göre yani, kasörü silmeden önceki duruma göre. Klasör zaten yeni yeni oluşmaya başlamış ise ve silinirse performans az düşebilir. Klasör iyice oluşmuş ve silinirse performans düşüşü hissedilebilir...)

Üzgünüm ama silmeyeceğim Osman o klasörüGözünü devirmiş

Bence sende silme ;)

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 30 Ekim 2009 23:35
OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 23:49   |  #33  
Denetmen
6,606 mesaj

Sanal işletim sisteminde sil bari :P
şaka yapıyorum zaten inatlaşmak konusun,hemen yanlış anlama... :)
bu arada klasörü sil demiyorum , sadece içindekileri...Bak Mustafa@PC ,farukdgn ne demiş...

Alıntı: farukdgn  
"Temp dosyaları gibi Windows içinde prefetch dosyaları tutulur. Bilgisayarınız harddisküzerindeki adresleri bu dosyalara kaydeder. Bunların sayısının artmasıbilgisayarı yavaşlatır. Bunları düzenli olarak silmek gerekir.
Prefetch klasörünün içerisindeki ".pf" uzantılı dosyaların sayısı zamaniçerisinde artıyor. Bunun sonucunda açılış optimizasyonu gitgide dahakötü çalışmaya başlıyor. Bu nedenle Windows'un yeniden organizeolabilmesi için söz konusu "C:\Windows\Prefetch" klasörünün içeriğinien az ayda bir temizlemelisiniz.
Yapılan testte 2,8 GHz'lik bir Pentium 4 ve 512 MB belleğe sahip bir sistemüzerine Windows XP Professional kurulmuş. Prefetch klasörününtemizlenmesinden sonra BIOS ekranın görüntülenmesi ile kayitpenceresinin ekrana gelmesi arasında geçen süre 46 saniyeden 36saniyeye düşmüş. Üzerinde 1 GHz'lik Celeron işlemci, 256 MB RAM veWindows XP Home bulunan ikinci bir test makinesinde ise söz konusu süre52 saniyeden 50 saniyeye düşmüş.
Prefetcher, XP'deprogramların daha hızlı açılmasını sağlayan bir bellek yönetimservisinin adı. Bu servis normalde herhangi bir kullanıcı etkileşimiolmadan arka planda çalışıyor. Temelde yaptığı, windowsaçılışındaki programları takip edip bunların hızlı şekilde yüklenmesinisağlamak. Bu programları prefetch dizininde bulabilirsiniz(C:\Windows\Prefetch).
Fakat uzun zaman sonra bu prefetchdizini şişebiliyor. Windows bu dizini güncel tutamıyor ve sonundasisteminizde olmayan dosyaların prefetch dosyaları burada kalabiliyor.Bu dizinin aşırı dolması da windows açılışlarını yavaşlatıyor. Böylebirşey olursa bu dizinin altındaki dosyaların elle silinmesi gerekiyor.
 ALINTIDIR!!!
Gereken açıklama budur..Silmiyorsanız ara  ara silmenizi öneririm..Üzerinde durulcak birşey değil dediğin gibi yani hızı o kadar artmazda , azalmazda..Ama başka bilgisayarlarda bunu yaptığımda , bilgisayarın kullanıcısı bana gerçekden hızının arttığını sölüyor..
O yüzden de güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum..

He, bilgisayarın 4gb ram, ati 2600(bu iki bileşen yeter , diğerlerini saymaya gerek bile yok) gibi bir bilgisayarın varsa , yapmaya gerek yok tabiki de..(bu sistem , bu yöntem de kullanılmaz..dediğin gibi bir efsana)
He, bilgisayarın  512mb ram,ati x1050 gibi bir bilgisayarın varsa silmenizi,şiddetle öneririm..(bu sistemle efsana gerçek oluyor :))

Mustafa@PC
31-10-2009, 00:07   |  #34  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Sanal işletim sisteminde sil bari :P
şaka yapıyorum zaten inatlaşmak konusun,hemen yanlış anlama... :)
bu arada klasörü sil demiyorum , sadece içindekileri...Bak Mustafa@PC ,farukdgn ne demiş...

Gereken açıklama budur..Silmiyorsanız ara  ara silmenizi öneririm..Üzerinde durulcak birşey değil dediğin gibi yani hızı o kadar artmazda , azalmazda..Ama başka bilgisayarlarda bunu yaptığımda , bilgisayarın kullanıcısı bana gerçekden hızının arttığını sölüyor..
O yüzden de güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum..

He, bilgisayarın 4gb ram, ati 2600(bu iki bileşen yeter , diğerlerini saymaya gerek bile yok) gibi bir bilgisayarın varsa , yapmaya gerek yok tabiki de..(bu sistem , bu yöntem de kullanılmaz..dediğin gibi bir efsana)
He, bilgisayarın  512mb ram,ati x1050 gibi bir bilgisayarın varsa silmenizi,şiddetle öneririm..(bu sistemle efsana gerçek oluyor :))

Alıntı yaptığın yazıda zaten iyi yönlerinden bahsedilmiş kötü yön olarak şişiyor denmiş ama şişmiyor...
(Yazıda öne sürülen yada yapıldığı söylenen test bana sağlıklı, doğru gelmedi, kaldı ki başlangıc süresini belirleyen bir sürü faktör var sende biliyorsun...)

VMware yada herhangi bir sanal makine programı şuan kurulu değil. Kurulu olsada inan silmem o klasörü, çünkü biliyorum... :)

Prefetch hız için varolan bir klasör yani hız arttırır ben sadece o klasörü silince performanstaki azalma oranının klasörün silinmeden önceki durumuna bağlı olduğunu söyledim ;)

Bence tam tersi düşük özellikli bilgisayarlarda bu klasör işe yarıyordur... Nasıl ReadyBoost performansı, düşük ramli bilgisayarlarda daha çok öne çıkıyorsa ;)

Bu arada benim bilgisayarımda 4 gb ram değil 2 gb ram var :P :) (sanırım benim bilgisayar için vermişsin örneği ; "He, bilgisayarın 4gb ram, ati 2600(bu iki bileşen yeter , diğerlerini saymaya gerek bile yok) gibi bir bilgisayarın varsa" diye)

Osman, ben bunu bilip bunu söylüyorum, sen onu bilip onu söylersin. Tabi herkes söyleyecek fikrini sende, bende...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 31 Ekim 2009 00:08
OSMAN BAĞÇEVAN
31-10-2009, 00:23   |  #35  
Denetmen
6,606 mesaj

tamam birşey demedik :P
(kafam da nerden nereye gitmiş orada 4gb readyboost yazacaktım :P , 2gb da normal :P)

verdiğin örneğe katılıyorum
''Bence tam tersi düşük özellikli bilgisayarlarda bu klasör işeyarıyordur... Nasıl ReadyBoost performansı, düşük ramli bilgisayarlardadaha çok öne çıkıyorsa''
bu arada readyboost da bu klasörün içinde...
o yüzden de düşük özelikli bilgisayarda yapılması gerekir..

Mustafa@PC
31-10-2009, 00:28   |  #36  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
tamam birşey demedik :P
(kafam da nerden nereye gitmiş orada 4gb readyboost yazacaktım :P , 2gb da normal :P)

verdiğin örneğe katılıyorum
''Bence tam tersi düşük özellikli bilgisayarlarda bu klasör işeyarıyordur... Nasıl ReadyBoost performansı, düşük ramli bilgisayarlardadaha çok öne çıkıyorsa''
bu arada readyboost da bu klasörün içinde...
o yüzden de düşük özelikli bilgisayarda yapılması gerekir..

"Bence tam tersi düşük özellikli bilgisayarlarda bu klasör işeyarıyordur... Nasıl ReadyBoost performansı, düşük ramli bilgisayarlardadaha çok öne çıkıyorsa''

Ben bunu söylerken o klasörün var olması en çok(daha çok) düşük özellikli bilgisayarlarda işe yarıyordur diye söyledim, biliyorsun değil mi ? (Esasında tüm bilgisayarlarda işe yarıyor, emin ol ;) )

ReadyBoost dosyası Prefetch klasöründe değil, USB belleğin içinde Osman ;)

s3chp
31-10-2009, 04:22   |  #37  
OP Yeni Üye
49 mesaj

İlgilenen bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ben söylediklerinizi teker teker uyguladım ancak malesef hiçbir değişiklik olmadı. Yabancı sitelere baktığımda onlarda çoğu forumda başka versiyonlar önermişler ancak ben windows versiyon değiştirmekten gına geldi. Her dakka yeni bir versiyon çıkıyo resmimi değilmi iyimi kötümü araştırmaya bi kalkıyorum sabahlara kadar.... Bunun sonu yok diye bende işime yarayanları aldım formatı çaktım tertemiz oldu şimdi gayet iyi. Neyseki bu windows 7 formatı çok hızlı. Bu sorunun çözümü hala muallak, bu sorunla bidaha karşılaşana kadar umarım yeni bir versiyon çıkar diyorum herkese teşekkür ediyorum. saat sabahın 4ü oldu ben yeni yatcam :D ne hallere düştük yaa acaba mecintosh da böle sorunlar oluyomu.

OSMAN BAĞÇEVAN
31-10-2009, 04:51   |  #38  
Denetmen
6,606 mesaj

mac de böle sorunlar olmuyordur , daha büyük sorunlar oluyordur :)
görüyorum ki bu gibi sorunlar artık formatla çözülüyor..Artık sorunu olana ''Format at''dicez :

Alıntı: Mustafa@PC  
"Bence tam tersi düşük özellikli bilgisayarlarda bu klasör işeyarıyordur... Nasıl ReadyBoost performansı, düşük ramli bilgisayarlardadaha çok öne çıkıyorsa''

Ben bunu söylerken o klasörün var olması en çok(daha çok) düşük özellikli bilgisayarlarda işe yarıyordur diye söyledim, biliyorsun değil mi ? (Esasında tüm bilgisayarlarda işe yarıyor, emin ol ;) )

ReadyBoost dosyası Prefetch klasöründe değil, USB belleğin içinde Osman ;)

sen bu sisteminde bunu yaparsan , bana kızarsın..Hiçbir faydası olmuyor v.s....
Ama kötü bir bilgisayarda bunu yaparsan bana teşekkür edersin :)

burada görüyorsun prefech klasörü içinde readyboost var..diğerlerini sildim sadece bunu bıraktım :)
tabiki de usb nin içinde onu kastetmemiştim  :)
bu resimi çektim..kaydettim masaüstüne..Sadece bunu yaptım ve Prefech klasörünü kapatmak için tıkladığımda 2 tane artık dosya bırakmıştı..Bir dosya kaydetmede bu iki klasör varsa kim bilir diğer bilgisayarda yaptığın işlemlerde kaç tane artık dosya bırakıyor..Tahmin bile edemiyorsun demi..
İşte kötü bir bilgisayarda bu tahmin edemediğin şey yüzünden kasıyor...

tune uo 2010 un kururmasını beklediğim için geç oldu cevap :)
tune up da prefech klasörünü siliyor dediğim bu ekranda :

(biz bir klasör hakkında bu kadar şey konuşup , sonuca varamıyorsak , bu microsoft windows çok büyük :)  ,tahmin bile edemeyeceğimiz kadar hemde :))

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 31 Ekim 2009 04:53
Mustafa@PC
31-10-2009, 12:51   |  #39  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
mac de böle sorunlar olmuyordur , daha büyük sorunlar oluyordur :)
görüyorum ki bu gibi sorunlar artık formatla çözülüyor..Artık sorunu olana ''Format at''dicez :P

sen bu sisteminde bunu yaparsan , bana kızarsın..Hiçbir faydası olmuyor v.s....
Ama kötü bir bilgisayarda bunu yaparsan bana teşekkür edersin :)

burada görüyorsun prefech klasörü içinde readyboost var..diğerlerini sildim sadece bunu bıraktım :)
tabiki de usb nin içinde onu kastetmemiştim  :)
bu resimi çektim..kaydettim masaüstüne..Sadece bunu yaptım ve Prefech klasörünü kapatmak için tıkladığımda 2 tane artık dosya bırakmıştı..Bir dosya kaydetmede bu iki klasör varsa kim bilir diğer bilgisayarda yaptığın işlemlerde kaç tane artık dosya bırakıyor..Tahmin bile edemiyorsun demi..
İşte kötü bir bilgisayarda bu tahmin edemediğin şey yüzünden kasıyor...

tune uo 2010 un kururmasını beklediğim için geç oldu cevap :)
tune up da prefech klasörünü siliyor dediğim bu ekranda :

(biz bir klasör hakkında bu kadar şey konuşup , sonuca varamıyorsak , bu microsoft windows çok büyük :)  ,tahmin bile edemeyeceğimiz kadar hemde :))

Orada dikkat et Readyboot yazıyor(Başlangıcı optimize ediyor o, Readyboost değil o yani )

Ama USB bellek içindeki Readyboost'un kopyası bir sabit disk'e atılıyor güvenlik için (Ani kapanmalar, USB belleğin aniden çıkarılması gibi ) ;) 

Dikkat et Tune-UP açıklamasını yapıyor esasında ve sanırsam o seçilebilir(Kullanıcı silmek isterse siler) birşey yani 1-Click Maintance özelliğinde silmez o klasörü...

Ben yine söylüyorum o klasörün silinmesine gerek yok, silinirse az veya çok performans kaybı yaşanır... :)

OSMAN BAĞÇEVAN
31-10-2009, 23:21   |  #40  
Denetmen
6,606 mesaj

Mustafa@PC, hiç kötü bir bilgisayarda , prefech i boşalttın mı ,sildin mi ?

Mustafa@PC
31-10-2009, 23:28   |  #41  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Mustafa@PC, hiç kötü bir bilgisayarda , prefech i boşalttın mı ,sildin mi ?
Hayır :)

OSMAN BAĞÇEVAN
31-10-2009, 23:29   |  #42  
Denetmen
6,606 mesaj

işte yapmadığın için , diyorsun performans düşüsü olacak diye...Sen bi yap,ne olduğu bi gör...
kötü pc de yap bi , bi de kendi bilgisayarında  yap...farkı gözlemle...

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 31 Ekim 2009 23:30
Mustafa@PC
31-10-2009, 23:34   |  #43  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
işte yapmadığın için , diyorsun performans düşüsü olacak diye...Sen bi yap,ne olduğu bi gör...
kötü pc de yap bi , bi de kendi bilgisayarında  yap...farkı gözlemle...
Osman, yapmamam gerektiğini biliyorum çünkü o klasörün ne işe yaradığını biliyorum. ;)

Ya iki gündür bir klasörü konuşuyoruz... :) 

Ben ne işe yaradığını silersen yada silmessen ne olacağını kendimce anlattım.

Sen ister silersin ister silmessin senin seçimin. ;)

(Bence silme o klasörü. Sileceksende nadir olarak sil ama o klasör oluşana kadar performasn kaybı yaşarsın. Sık sık silersende klasörün getirdiği performansın farkına varmassın ve yine klasör oluşuncaya kadar performans kaybı yaşarsın...)

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 31 Ekim 2009 23:45
Süleyman.
31-10-2009, 23:47   |  #44  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Osman, "Prefetch" klasörünün silinmesi özellikle XP hızlandırma gibi başlıklar altında forumlarda yer alan yanlış bir öneridir. Sistemi hızlandırmaz, bilakis, özellikle Vista ve Windows 7'de yavaşlatır. Sistem yeniden senin alışkanlıklarını öğrenmek zorunda kalır çünkü, yeniden sistem başlangıcını vs optimize etmek durumunda kalır.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 31 Ekim 2009 23:48
OSMAN BAĞÇEVAN
31-10-2009, 23:51   |  #45  
Denetmen
6,606 mesaj

ya bi deneyin siz ya..o , sistemi senin alışkanlıklarını öğrenmek zorunda kalır,programın açılış süresini sildikten sonra uzatır falan varya
asıl onlar yanlış...

Ya ben kaç bilgisayarda bunu sildim , kullanıcı memnun..Performansının düştüğü yerine tam tersi iyi olduğunu sölüyor..Bunu ben tek başıma deneyip , buraad hızlı oluyor demiyorum yani...

Kapalı Hesap (90304)
01-11-2009, 12:01   |  #46  
Kapalı Hesap
646 mesaj

şimdi de bende oldu

Ferhat CAN
01-11-2009, 15:13   |  #47  
Yıllanmış Üye
136 mesaj

Sayfalardır konu başlığı dışında bir konu hakkında konuşup duruyorsunuz. Çoğunuz benden daha tecrübeli bu forumda. Bunu benim söylememem gerekiyordu ancak yardıma ihtiyacı olan insanlar var ve konunun iyice dışına çıkılmış. Bence bunu artık bitirmeliyiz. Bu nedenle birşey söyleyeyim ve konuyu kapatalım mümkünse. TuneUp, CCleaner gibi programlar Prefetch klasörünü siliyor temizleme esnasında demişsiniz ancak size şu resmi göstermek istiyorum.
[url=http://img687.imageshack.us/i/ekranalntst.png/][/url]

Osman Bağçevan, dediğin gibi Prefetch klasörünü silmiştim ve o günden beri resimde de gördüğün gibi Tuneup hata olarak Prefetch klasörü silinmiş diyor. Altta ki açıklamayı okursan orada çözüm olarak sizin ya da herhangi bir programın prefetch klasörünü silmediğine emin olun diyor. Yani buradan anlıyoruz ki bu klasör silinmemesi gereken, silindiği zaman performası düşüren bir şey. Ayrıca açılma zamanları ile ilgili birşeyler demişsin. Şu şekilde düşün. Prefetch klasörü çoğu arkadaşında bahsettiği gibi, sıklıkla kullandığın programların açılışını hızlandırmak için sistemin sakladığı dosyalar. Yani eğer onları silersen büyük ihtimalle (kesin bir bilgim yok, herkesin yaptığı gibi sadece mantık yürütüyorum bu konuda.) sistem açılışı yapılırken daha kısa sürüyor çünkü prefetch klasöründe ki bilgiler ön belleğe alınmıyor dosyaları sildiğimiz için, ve bu açılışı hızlandırıyor. Ancak sistem açıldıktan sonra programları çalıştırırken prefetch'i sildiğimiz için programların açılma süreleri uzuyor. Eğer ben 2 tane program kullanıyorum sadece demiyorsan, emin ol açılma süresinde kazandığın 5-10 saniyelik avantajı hayli hayli kaybediyorsun kullanım sırasında..
------------
Artık şu konuyu kapatıp, asıl probleme geçersek insanlara daha fazla yardımcı olabiliriz sanırım.

Son Düzenleme: Ferhat CAN ~ 01 Kasım 2009 15:14