Yaptığım değişiklikler geç algılanıyor. -win7

s3chp
30-10-2009, 02:07   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

ARkadaşlar windows 7 32 bit 7600 RTM kullanıyorum. Bir süredir hiçbir sorun yoktu fakat son birkaç gündür ne olduysa bilmiyorum yaptığım değişiklikler geç algılanmaya başladı, mesela masaüstüne yeni klasör oluşturduğum zaman bunun gözükmesi için f5 tuşuna basmam gerekiyor. Bir dosya sildiğimde bunun gözükmesi için f5 e basıp yenilemem gerekiyor. Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar lütfen yardım etsin çok sinnir bozucu olmaya başladı.

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 02:28   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

daha önceden çözmüştük :

Kruis
30-10-2009, 05:39   |  #3  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Aynı sorun bende de oluyordu. Bu genel Windows 7 hatası diyebilirim.Masaüstün çok dolduğunda vs. olağan birşey.

farukdgn
30-10-2009, 11:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
C:\Windows\Prefetch klasörünün içindekileri silin diyorsunuz ama bakın araştırma yaptığım bi forumdaki açıklamalar:

"Temp dosyaları gibi Windows içinde prefetch dosyaları tutulur. Bilgisayarınız harddisküzerindeki adresleri bu dosyalara kaydeder. Bunların sayısının artmasıbilgisayarı yavaşlatır. Bunları düzenli olarak silmek gerekir.

Prefetch klasörünün içerisindeki ".pf" uzantılı dosyaların sayısı zamaniçerisinde artıyor. Bunun sonucunda açılış optimizasyonu gitgide dahakötü çalışmaya başlıyor. Bu nedenle Windows'un yeniden organizeolabilmesi için söz konusu "C:\Windows\Prefetch" klasörünün içeriğinien az ayda bir temizlemelisiniz.

Yapılan testte 2,8 GHz'lik bir Pentium 4 ve 512 MB belleğe sahip bir sistemüzerine Windows XP Professional kurulmuş. Prefetch klasörününtemizlenmesinden sonra BIOS ekranın görüntülenmesi ile kayitpenceresinin ekrana gelmesi arasında geçen süre 46 saniyeden 36saniyeye düşmüş. Üzerinde 1 GHz'lik Celeron işlemci, 256 MB RAM veWindows XP Home bulunan ikinci bir test makinesinde ise söz konusu süre52 saniyeden 50 saniyeye düşmüş.

Prefetcher, XP'deprogramların daha hızlı açılmasını sağlayan bir bellek yönetimservisinin adı. Bu servis normalde herhangi bir kullanıcı etkileşimiolmadan arka planda çalışıyor. Temelde yaptığı, windowsaçılışındaki programları takip edip bunların hızlı şekilde yüklenmesinisağlamak. Bu programları prefetch dizininde bulabilirsiniz(C:\Windows\Prefetch).
Fakat uzun zaman sonra bu prefetchdizini şişebiliyor. Windows bu dizini güncel tutamıyor ve sonundasisteminizde olmayan dosyaların prefetch dosyaları burada kalabiliyor.Bu dizinin aşırı dolması da windows açılışlarını yavaşlatıyor. Böylebirşey olursa bu dizinin altındaki dosyaların elle silinmesi gerekiyor.

Prefetch ayarını registryde görebilirsiniz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\MemoryManagement\PrefetchParamete rs]
"EnablePrefetcher"="3"

Bu özelliği iptal etmek için 3 yerine 0 girmek yeterli.

Bir programın bu özelliği kullanmasını elle sağlamak için kısayolözelliklerinde program adının yanına /prefetch:1 parametresieklenebilir.

Windows XP Prefetch Temizliği ve Kontrolü 1.0
http://www.yenidownload.com/download/7127-PREFETCH.zip

http://buyamer.istanbul.edu.tr/index.asp?grp=egitim&no=10 (kaynak) açıklama 1

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

( AÇIKLAMA 2 )
Prefetch varken,Windows hesap seçme ekranına daha çabuk ulaşırsınız ve hesabınıza girişyaptığınızda diğer uygulamaların yüklenmesi daha uzun sürer.
Prefetch yokken, Windows hesap seçme ekranına daha geç ulaşırsınız vehesabınıza giriş yaptığınızda diğer uygulamaların yüklenmesi daha kısasürer.

Ayrıca prefetch klasörünü temizlemeye gerek yok çünkü orada bulunabilecek dosya sayısı XP tarafından sınırlandırılmıştır, gerektiğinde XP temizlemeyi yapıyor.

quote:

Alıntı:
XP systems have a Prefetch directory underneath the windows rootdirectory, full of .pf files -- these are lists of pages to load. Thefile names are generated from hashing the EXE to load -- whenever youload the EXE, we hash, see if there's a matching (exename)-(hash).pffile in the prefetch directory, and if so we load those pages. (If itdoesn't exist, we track what pages it loads, create that file, and picka handful of them to save to it.) So, first off, it is a bad idea toperiodically clean out that folder as some tech sites suggest. For onething, XP will just re-create that data anyways; secondly, it trims thefiles anyways if there's ever more than 128 of them so that it doesn'tneedlessly consume space. So not only is deleting the directory totallyunnecessary, but you're also putting a temporary dent in your PC'sperformance.

http://doctus.net/showthread.php?t=9516  (İlgiLi Link) açıklama 2

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

http://doctus.net//showpost.php?p=90795&postcount=9
(AYRICA BU LİNKEDE GÖZ ATABİLİRSİNİZ)"

ALINTIDIR!!!

Son Düzenleme: farukdgn ~ 30 Ekim 2009 11:05
Kapalı Hesap (153334)
30-10-2009, 11:07   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Yukardaki açıklamalar doğrudur.Yanlız her dosya yüklediğinde windows kendini ve sayfayı yeniler.Bu yenilemeyi refresh rate ile karıştıranlar var.Bu farklı bir olay.Bu yeninilemenin süresini uzatan ve hatta kapayan bir reğ ayarı var şuan aklıma gelmiyor bulunca paylaşırım.

Kapalı Hesap (153334)
30-10-2009, 11:14   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Şunu yükleyin sorun belki düzelir.Sistemi yeniden başlatın.
http://rapidshare.de/files/40979375/Sayfa-Yenileme.zip.html

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (31901) ~ 30 Ekim 2009 11:15
OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 16:08   |  #7  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: farukdgn  
C:\Windows\Prefetch klasörünün içindekileri silin diyorsunuz ama bakın araştırma yaptığım bi forumdaki açıklamalar:

"Temp dosyaları gibi Windows içinde prefetch dosyaları tutulur. Bilgisayarınız harddisküzerindeki adresleri bu dosyalara kaydeder. Bunların sayısının artmasıbilgisayarı yavaşlatır. Bunları düzenli olarak silmek gerekir.

Prefetch klasörünün içerisindeki ".pf" uzantılı dosyaların sayısı zamaniçerisinde artıyor. Bunun sonucunda açılış optimizasyonu gitgide dahakötü çalışmaya başlıyor. Bu nedenle Windows'un yeniden organizeolabilmesi için söz konusu "C:\Windows\Prefetch" klasörünün içeriğinien az ayda bir temizlemelisiniz.

Yapılan testte 2,8 GHz'lik bir Pentium 4 ve 512 MB belleğe sahip bir sistemüzerine Windows XP Professional kurulmuş. Prefetch klasörününtemizlenmesinden sonra BIOS ekranın görüntülenmesi ile kayitpenceresinin ekrana gelmesi arasında geçen süre 46 saniyeden 36saniyeye düşmüş. Üzerinde 1 GHz'lik Celeron işlemci, 256 MB RAM veWindows XP Home bulunan ikinci bir test makinesinde ise söz konusu süre52 saniyeden 50 saniyeye düşmüş.

Prefetcher, XP'deprogramların daha hızlı açılmasını sağlayan bir bellek yönetimservisinin adı. Bu servis normalde herhangi bir kullanıcı etkileşimiolmadan arka planda çalışıyor. Temelde yaptığı, windowsaçılışındaki programları takip edip bunların hızlı şekilde yüklenmesinisağlamak. Bu programları prefetch dizininde bulabilirsiniz(C:\Windows\Prefetch).
Fakat uzun zaman sonra bu prefetchdizini şişebiliyor. Windows bu dizini güncel tutamıyor ve sonundasisteminizde olmayan dosyaların prefetch dosyaları burada kalabiliyor.Bu dizinin aşırı dolması da windows açılışlarını yavaşlatıyor. Böylebirşey olursa bu dizinin altındaki dosyaların elle silinmesi gerekiyor.

Prefetch ayarını registryde görebilirsiniz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\MemoryManagement\PrefetchParamete rs]
"EnablePrefetcher"="3"

Bu özelliği iptal etmek için 3 yerine 0 girmek yeterli.

Bir programın bu özelliği kullanmasını elle sağlamak için kısayolözelliklerinde program adının yanına /prefetch:1 parametresieklenebilir.

Windows XP Prefetch Temizliği ve Kontrolü 1.0
http://www.yenidownload.com/download/7127-PREFETCH.zip

http://buyamer.istanbul.edu.tr/index.asp?grp=egitim&no=10 (kaynak) açıklama 1

( AÇIKLAMA 2 )
Prefetch varken,Windows hesap seçme ekranına daha çabuk ulaşırsınız ve hesabınıza girişyaptığınızda diğer uygulamaların yüklenmesi daha uzun sürer.
Prefetch yokken, Windows hesap seçme ekranına daha geç ulaşırsınız vehesabınıza giriş yaptığınızda diğer uygulamaların yüklenmesi daha kısasürer.

Ayrıca prefetch klasörünü temizlemeye gerek yok çünkü orada bulunabilecek dosya sayısı XP tarafından sınırlandırılmıştır, gerektiğinde XP temizlemeyi yapıyor.

quote:

Alıntı:
XP systems have a Prefetch directory underneath the windows rootdirectory, full of .pf files -- these are lists of pages to load. Thefile names are generated from hashing the EXE to load -- whenever youload the EXE, we hash, see if there's a matching (exename)-(hash).pffile in the prefetch directory, and if so we load those pages. (If itdoesn't exist, we track what pages it loads, create that file, and picka handful of them to save to it.) So, first off, it is a bad idea toperiodically clean out that folder as some tech sites suggest. For onething, XP will just re-create that data anyways; secondly, it trims thefiles anyways if there's ever more than 128 of them so that it doesn'tneedlessly consume space. So not only is deleting the directory totallyunnecessary, but you're also putting a temporary dent in your PC'sperformance.

http://doctus.net/showthread.php?t=9516  (İlgiLi Link) açıklama 2

http://doctus.net//showpost.php?p=90795&postcount=9
(AYRICA BU LİNKEDE GÖZ ATABİLİRSİNİZ)"

ALINTIDIR!!!

yani bu araştırmalarda kötü mü diyor ?
kısa bir açıklama yapsaydınız yeterliydi...
Eğer bu araştırmaya göre kötü diyorsanız eğer , Xp de denenmiş bu araştırma..Vista veya windows 7 de farklı olabilir...

farukdgn
30-10-2009, 16:28   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Hayır. Perfecth klasörünü silmek sistemi yavaşlatır. Bu XP ve sonraki Windows sürümlerinde aynıdır.

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 16:36   |  #9  
Denetmen
6,606 mesaj

Nesini yavaşlatıyor merak ettim ?

Mustafa@PC
30-10-2009, 16:40   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Sizin sistem nedir ? CD'den sürücü filan kurmadınız umarım ?

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 30 Ekim 2009 16:41
farukdgn
30-10-2009, 16:43   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Testi okusanız merak edemezsiniz. Mustafa abinin de yardımını alsak tam süper olacak :) Ayrıca bilgisayar mühendisi akrabam var, işi bitince sorcam...

farukdgn
30-10-2009, 16:44   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Bişey daha söylemek istiyorum bende aynı şey winrardan masaüstüne dosya attığımda oluyodu. Yenile yapınca dosya somut halini alıyodu :)

Ferhat CAN
30-10-2009, 16:47   |  #13  
Yıllanmış Üye
136 mesaj

Aynı sorun ile ilgili bende bir başlık açmıştım. Osman Bağçevan arkadaşım şöyle demişti..

C:windows/prefech
c:windows/temp
C:kullanıcılar/osman(sizin de kullanıcı isminiz)/app date/Local/Temp

bütün programları kapatın ve bu klasörlerin içinde ki dosyaları silin..sildikten sonra sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin..sorun devam ederse , bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar gözden geçirin ve bilgi verin

-------
Sorun çözülmüş gibi görünmüştü ancak ara ara ortaya çıkmaya başladı tekrardan. Dediklerini tekrar uygulamama rağmen sorun çözülmedi. Bazen oluyor, bazen olmuyor.. Tam çözümü bir türlü bulamadık..

Son Düzenleme: Ferhat CAN ~ 30 Ekim 2009 16:48
OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 16:49   |  #14  
Denetmen
6,606 mesaj

''Temelde yaptığı, windowsaçılışındaki programları takip edipbunların hızlı şekilde yüklenmesinisağlamak. Bu programları prefetchdizininde bulabilirsiniz(C:\Windows\Prefetch).
Fakat uzunzaman sonra bu prefetchdizini şişebiliyor. Windows bu dizini günceltutamıyor ve sonundasisteminizde olmayan dosyaların prefetch dosyalarıburada kalabiliyor.Bu dizinin aşırı dolması da windows açılışlarınıyavaşlatıyor. Böylebirşey olursa bu dizinin altındaki dosyaların ellesilinmesi gerekiyor.''

bizde başka birşeyle sil demedik zaten :)

bu sorunu yaşayan bilgisayarda demekki burası şişmiş...elle boşaltıcak diyorum...

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 16:52   |  #15  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: Ferhat CAN  
Aynı sorun ile ilgili bende bir başlık açmıştım. Osman Bağçevan arkadaşım şöyle demişti..

C:windows/prefech
c:windows/temp
C:kullanıcılar/osman(sizin de kullanıcı isminiz)/app date/Local/Temp

bütün programları kapatın ve bu klasörlerin içinde ki dosyaları silin..sildikten sonra sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin..sorun devam ederse , bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar gözden geçirin ve bilgi verin

-------
Sorun çözülmüş gibi görünmüştü ancak ara ara ortaya çıkmaya başladı tekrardan. Dediklerini tekrar uygulamama rağmen sorun çözülmedi. Bazen oluyor, bazen olmuyor.. Tam çözümü bir türlü bulamadık..
o konuda da son mesajım da yazıyordu ''2 gün sonra tekrar gelirsiniz :P''
virüs programınız nedir ? :)

farukdgn
30-10-2009, 16:53   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj
''Temelde yaptığı, windowsaçılışındaki programları takip edipbunların hızlı şekilde yüklenmesinisağlamak. Bu programları prefetchdizininde bulabilirsiniz(C:\Windows\Prefetch).
Fakat uzunzaman sonra bu prefetchdizini şişebiliyor. Windows bu dizini günceltutamıyor ve sonundasisteminizde olmayan dosyaların prefetch dosyalarıburada kalabiliyor.Bu dizinin aşırı dolması da windows açılışlarınıyavaşlatıyor. Böylebirşey olursa bu dizinin altındaki dosyaların ellesilinmesi gerekiyor.''

bizde başka birşeyle sil demedik zaten :)

bu sorunu yaşayan bilgisayarda demekki burası şişmiş...elle boşaltıcak diyorum...

windows bir müddet sonra kendiliğinden silmeye başlıyomuş öyle okudum :)

Son Düzenleme: farukdgn ~ 30 Ekim 2009 16:54
OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 16:58   |  #17  
Denetmen
6,606 mesaj

yok beah nerde silecek , hep ben siliyorum ... :)
bütün işletim sistemlerinde de hep ben sildim...he windows gizli mi siliyor anlamadım :)

farukdgn
30-10-2009, 16:59   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Devam et sen Mutlu

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 17:11   |  #19  
Denetmen
6,606 mesaj

devam edicem tabiki de..google de herşey yazar,kimisi bilmeden iyi değil der , kimsi iyi der..
sebebini duyunca şaşırırsın :
gözle görünür şekilde bilgisayarın performansı artıyor..üstelik bir zararı da yok..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 30 Ekim 2009 17:22
farukdgn
30-10-2009, 17:18   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Sadece bir bölümünü değil hepsini yazsan daha iyi olurdu.

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 17:23   |  #21  
Denetmen
6,606 mesaj

Bir bölümü ?

farukdgn
30-10-2009, 18:31   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Neyse uzatmayalım. İyidir belki ama ben silmem.

Ferhat CAN
30-10-2009, 18:44   |  #23  
Yıllanmış Üye
136 mesaj
o konuda da son mesajım da yazıyordu ''2 gün sonra tekrar gelirsiniz :P''
virüs programınız nedir ? :)
Biliyorum :) Bende umarım gelmem demiştim ama ne yazık ki tekrar geldim. Hemde dediklerinizi tekrar yapmama rağmen. Ben silip durayım onu her gün bakalım bu sefer ne olacak...

Kaya Erdoğdu
30-10-2009, 19:45   |  #24  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj
Nesini yavaşlatıyor merak ettim ?
İçindeki dosyaları misal bilgisayarı kapatmadan önce sildin diyelim tekrar başlattığında windows bu dosyaları tekrar oluşturuyor böylece windows biraz daha kasmış oluyor.

Erhan Tiryakioğlu
30-10-2009, 21:50   |  #25  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

herkese final sürümü öneririm :) hiç Bir Sorun yok :)