Yararlı bilgiler

AYKANUS
10-06-2011, 23:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
329 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Salam, sosis, pastırma ve sucuğun zararları


image uploader

Dünya Kanser Araştırmaları Örgütü tarafından yürütülen bir araştırma salam, sosis, pastırma ve sucuk gibi işlenmiş etlerin bağırsak kanseri riskini artırdığını ortaya koydu. Bilim adamları, işlem görmüş bu etlerin bağırsak kanseri riski taşıdığı konusunda bir uyarı yayınlayarak haftada en fazla 70 gram tüketilmesini tavsiye etti. Riski azaltmak için haftada 3 dilim pastırma ya da salamı geçmemek gerekiyor. Uzmanlara göre 70 gramlık limitle dünya çapında bağırsak kanseri vakalarının yüzde 10’unun önüne geçilebilir. Çalışmayı yürüten profesör Martin Wiseman, riski minimuma indirmek için en ideal tavsiyenin bu ürünlerin hiç tüketilmemesi olduğuna dikkat çekiyor. Haftada en fazla kırmızı et tüketimi ise pişmiş olarak 500 gram yani yarım kilo olarak olarak belirlendi. Bilim adamlarına göre aşırı kırmızı et tüketimi bağırsak kanserine yakalanma tehlikesini yüzde 30 oranına kadar artırabiliyor. Bağırsak kanseri dünyada en yaygın olarak görülen 3’üncü kanser türü ve hastaların yüzde 50’si beş yıl içinde yaşamını yitiriyor.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

mburak12345
11-06-2011, 00:23   |  #2  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

:D haklısın kardeş te :D yani mangal diyorum lan kokusu bile bi başka:D