yardım:: 3modelden hangisi daha sessiz çalışır.

comatose
13-08-2008, 16:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

arkadaşlar iki hafta önce dell inspiron 1525 aldım pcdepodan.. sürekli çalışan fan sesi ve bilgisayarın işlemci ve statik seslerini kulaklığa vermesinden dolayı ürünü değiştirmeye karar verdim..bu konuda burada da başlık açtım sakarboy nickli arkadaş da yardımcı olduğu sağolsun ama konu dell le ve modelle alakalı, abd forumlarında aynı şikayetler var..ve çözülemiyor..  bahsettiğim yer bu konuda çok anlayışlı ve 14 gün geçmesine rağmen önce aynı modelle değiştirdiler sorun aynı olunca farklı modelle değişim isteğimi de kabul ettiler.. yarın götürüp  üstüne 100 150 ytl daha verip başka bir model alacağım hayırlısıyla.. bütçem doğrultusunda 3 ürün arasında kaldım.. en sessiz, özellikle fan, işlemci sesi vs konusunda hangisidir.. lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

bu dell xps m1330
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NOTDEL00446

bu toshiba a300 1EC

bu da dell vostro 1500

arkadaşlar dediğim gibi oyun falan (pes ve nba live 2005 hariç) oynayan biri değilim..internet, divx dvd, ofis programları ağırlıklı kullanıyorum.. şuandaki aletin fanı sürekli çalışır halde 38 derecede falan başlıyor çalışmaya. hiç de susmuyor.. dediğim gibi hangisi daha sessizdir bunlardan..lütfen yarına kadar yardım..

comatose
13-08-2008, 16:58   |  #2  
OP Taze Üye
18 mesaj

bir de yazmayı unuttum şuan kullandığıma max 4gb ram takılabiliyor.. bunlar da da öyle mi acaba??

Fatih_ARMAĞAN
13-08-2008, 17:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Dell xps serisi Kesinlikle sessiz bir notebook serisidir..

Toshibanın fan sesi biraz daha belirgin olabilir.

Evet bunlarda aynen öyle..

zaten üzerlerinde 32bit işletim sistemi var 3gb üstü ram kullanımında 64bit işletim sistemi kullanmanız gerekicektir.

Saygılar.

comatose
13-08-2008, 17:29   |  #4  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
Dell xps serisi Kesinlikle sessiz bir notebook serisidir..

Toshibanın fan sesi biraz daha belirgin olabilir.

Evet bunlarda aynen öyle..

zaten üzerlerinde 32bit işletim sistemi var 3gb üstü ram kullanımında 64bit işletim sistemi kullanmanız gerekicektir.

Saygılar.

hocam tam da diğer topikte senden yardım istemiştim sağolasın.. şunda 3 gb rami dell 1525 te 32bit ile kullanıyorum ama..nasıl oluyor kafam karıştı?? bunlarda 3gb kullanamaz mıyım yani.. tam anlamadımSoru..

comatose
13-08-2008, 17:35   |  #5  
OP Taze Üye
18 mesaj

hocam bi de 3 4 senedir toshiba satellite öğretmen laptoplarından kullandım.. fanı çok fazla devreye girmiyordu açıkcası..işlemci sesi falan da çok değildi. 1525 kullandıktan sonra ve abd forumlarını okuduktan sonra dell den biraz çekinmeye başladım..benim kulaklık sorunu dellin bazı diğer modellerinde de varmış çünkü.. bir sürü kişi anakart değiştirmiş, iade etmiş falan... sanki toshiba al diyor içimden bir ses... vostro hakkında bilgin var mı peki?? gürültü konusunda..

Fatih_ARMAĞAN
13-08-2008, 17:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
comatose
hocam bi de 3 4 senedir toshiba satellite öğretmen laptoplarından kullandım.. fanı çok fazla devreye girmiyordu açıkcası..işlemci sesi falan da çok değildi. 1525 kullandıktan sonra ve abd forumlarını okuduktan sonra dell den biraz çekinmeye başladım..benim kulaklık sorunu dellin bazı diğer modellerinde de varmış çünkü.. bir sürü kişi anakart değiştirmiş, iade etmiş falan... sanki toshiba al diyor içimden bir ses... vostro hakkında bilgin var mı peki?? gürültü konusunda..
fikir senin fikrin sonuçta sen alıcaksın..

ama dediğim gibi dell inspiron ile dell xps arasında dağlar kadar fark var..

ben bunu kullanıyorum. çit yok alette

toshiba daki bahsettiğim ses belki rahatsız etmeyebilir..
fakat çok sattım edindiğim tecrübeyi paylaşmak istedim sadece.

ama sonuçta sen kendin kullanıcaksın karar senin kararın. ben sadece kendi düşüncemi söyledim.

saygılar

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 13 Ağustos 2008 17:54
Fatih_ARMAĞAN
13-08-2008, 17:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

he Bu arada VOstro hiç satmadımda kullanmadımda

Ama bildiğim kadarıyla genelde giriş seviyesi notebooklar pek tavsiye etmem.

comatose
13-08-2008, 18:31   |  #8  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
fikir senin fikrin sonuçta sen alıcaksın..

ama dediğim gibi dell inspiron ile dell xps arasında dağlar kadar fark var..

ben bunu kullanıyorum. çit yok alette

sağol hocam fikirler için..benim xps 1285 ytl.. seninki baya pahalıymış :)..bir de araştırdım cpu whine şikayeti varmış..sizde var mı bu sorun? ve benim şuandaki aletteki çınlama sesi de galiba cpu wine heralde..

toshiba daki bahsettiğim ses belki rahatsız etmeyebilir..
fakat çok sattım edindiğim tecrübeyi paylaşmak istedim sadece.

ama sonuçta sen kendin kullanıcaksın karar senin kararın. ben sadece kendi düşüncemi söyledim.

saygı

Fatih_ARMAĞAN
13-08-2008, 18:58   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

süreklide kulaklık ve mikrofonla skype da sesli konuşan birisi olarak.. bende hiç bir ses sıkıntısı yok...