YArdım ( acil lütfen)

XaQue
26-06-2007, 17:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

ARkadaşlar benim bi klavyem var usb klavye bunla ben bilgisayarın ilk açılışında hiç bir tuşa basamıyodum f11 delete gibi . Ben bu yüzden pc me format falan atamıyodum . Bende bu sorun klavyeden kaynaklanıyodur diye klavyemi değiştim ama sorun klavyede değilmiş . Benim bu boot menuye kesin girmem gerekiyo çünkü trojan bulaştı pcye ... Lütfen bu boot menuyu ayarlamam için bana yardım edin Teşekkürler. ..

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 26 Haziran 2007 18:09
Borga-x
26-06-2007, 18:02   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

bios'unu resetlersen makınan acılırken dırekt bıosa girer. onuda anakart kıtapcıgından cmos reset jumperına bakmalsın. jumperın yerını değiştirp dugmeye bır kere bas.Daha sonra jumperı eski yerıne tak ve makınanı ac. Bıos'a o zaman girebilirsin

XaQue
28-06-2007, 13:08   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

ya galiba sorunu tam anlatamadım . Benim sorunum biosa girmek deil sadece ilk açılışta klavyeyi kullanamıyorum ve boot yapamıyorum. Klavyemi kullanmak için özel bişey yapmam gerekiyo mu...

blackhawkmilan31
28-06-2007, 19:02   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

sorunum biosa girmek değil diyosun ama belkide bu sorun bios ayarlarında bir aksamadanda olabilir.sen bence Borga-x in dediğini bi dene

ExCeLLiuM
28-06-2007, 19:24   |  #5  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

BIOS USB klavyeyi de desteklemelidir. Yani Legacy Support. Bu desteği etkinleştimen sorununu çözebilir.

Öncelikle klasik bir klavye ile (PS/2) BIOS a girmelisin. Oradan eğer BIOS un Award ise CHIPSET FEATURES OPTIONS'a, BIOS un AMI ise ADVANCED CONFIGURATION SETUP'a girmelisin.

Buradan bu destekle ilgili olan ayarı arayıp bulmalısın. USB KEYBOARD SUPPORT gibi bir ayarda olabilir. Bu ayarı bulunca ENABLED yap. Ayarları kaydedip pc yi kapat.

USB klavyeni sistemine bağla. Pc yi açtığında artık klavye açışta o kullanılmayan tuşları kullanabilir olacaksın. Daha doğrusu böyle olmasını umuyorum. Deneme Yapmak Zarar Getirmez.