yardım acill

1946
08-09-2009, 08:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

merhaba excelde iki tane tablom var .iki tabloyu birbirine bağlayıp işlem yapmak istiyorum şöyleki : ilk tablomda isimler var diğerinde de bu isimli tablonun sayısal olarak verisi var ...isimli tabloda tabi kiş isayısı da var fakat sayısal tabloda bu isimlerin aylara göre dökümünü almam gerekiyo .isimli tablomda mesela ağustos ayında kaç kişi girmiş çıkmış diyelimki hücre 98 ile hücre 110 arası bi hareket var dolayısıyla ağustos ayında 12 kişi hareketi var bunu bulmam için hücre 110 dan hücre 98 i çıkarıp çıkan sonucu da öbür sayısal tabloya aktarmam lazım bunu nasıl yapabilirim .diğeri ise mesela bugün ben 112 kişi işledim 112 de kaldı yarın 5 kişi daha ekleyeceğim 117 olacak ancak formulde bunu nasıl güncelleyecem yani benim her yaptığım işlemi nasıl görecek 112 de kaldıysam 112 ,117 de kaldıysa 117 yazması lazım artış ve azalışları görmesi lazım nasıl gösterecem bunu ..şimdiden cevaplayanlara teşekkürle

Son Düzenleme: 1946 ~ 08 Eylül 2009 09:01
cbilgen13
08-09-2009, 11:51   |  #2  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

excel dosyasını benim mail adresime gönderebilir misin?? burada anlattıkların biraz kafamı karıştırdı...
ama yinede kısaca aynı çalışma sayfasında biliyorsun altta sayfa1...sayfa2... diye yazar atıyorum sayfa1'in A12 hücresindeki bilgiyi sayfa2'nin B13 hücresine taşımak istersen B13'e " = " eşittir bırakıp sayfa1 A12'i tıklaman yeterli ilk sayfadaki veri ikinci sayfaya aktarılır...değiştirirsen değişiklikte aynen geçer...

ikinci olarak...kaçıncı kayıtta kaldığını görmek istiyorsan bu değerin yazmasını istediğin bir hücre belirle sonra toplam işareti war biliyorsundur garip bir E harfi :D onun yanındaki küçük ok'a tıklarsan açılan menüde say komutunu görürsün...onu seçerek örneğin çalışanların isimleri A1'de yazılı ise o sütunu tamamen seçersin...sen yeni bir isim girdikçe veya isim silersen o sütuna girilmiş değerleri otomatik toplayacağı için seçtiğin hücrede toplam kayıt sayısı yazar sende kaçta kaldığını görebilirsin... anladığım bu ama yanlış anlamışta olabilirim o yüzden excel dosyasını gönderirsen görerek daha iyi yardımcı olabilirim sanırım... kolay gelsin...