Beyler laptop dün aldik ttnetten i3 daha yeni laptopta kurcaliyordum ekran cozunurluge geldim orda vga felan vardi onu 2. masaüstü felan yaptim bi anda ekran kapkara oldu daha sonra kapadim actim ama genede ilk basta resuming windows yazio geri kapkara oluyor...
Yardim Babam bana kızar acilll
ekran kartı driverları o laptoplarda SIS VGA diye geçer kaldır kur bence en temizi ayarlarını bozmuşsun cd verdilerse yanında onlardan birindedir kolay gelsin
Bakın benzeri benim başıma geldi. Aynı dediğiniz ayarı yaptım ve ekran karardı çünkü bilgisayar görüntüyü laptop ekranından alıp vga girişine verdi. Ben harici bir monitor bağlayıp orada hallettim. Eğer böyle bir imkan yoksa şunu yapın:
Bilgisayarınızda bir giriş parolası yoksa;
Hoparlörlerin açık olduğundan emin olun. Ekran kararsa bile Windows açılır. Windowsun açılış sesini duyun . Biraz bekleyin. Masaüstünün geldiğinden emin olunca (Başlat Menüsü Tuşu + P) tuşuna 2 kez basın gelmesi gerekir. Eğer gelmezse birkaç kere daha (Başlat Menüsü + P) Yapın.
Bilgisayarınızda bir giriş parolası varsa;
İşiniz biraz zor. Windows açılma sesi gelince parolanızı girin. Enter tuşuna basın. Oturum açılma sesi gelince; Biraz bekleyin. Masaüstünün geldiğinden emin olunca (Başlat Menüsü Tuşu + P) tuşuna 2 kez basın gelmesi gerekir. Eğer gelmezse birkaç kere daha (Başlat Menüsü + P) Yapın.
Dediklerinizi yaptim geldimi nolur yardim edin
Açma kapatma tuşuna basılı tutup o şekilde tam kapatın. Geçecektir ;) abi dedigini yaptim üçtane mod geldi hangisine tiklayayim safe mod vardi onu yaptim acildi normal vardi simdide normal yapcam
abi normal yaptim acilmadi yardim safe modunda aciliyor ama ne yapayim yardim nolur
Biosu resetle
Bosa gir default yap kaydet
evde masa üstü bilgisayarın varsa onun monitör kablosunu laptop a bağla. Oradan gerekli ayarını yap. Yani değiştirdiğin ayarı eski ayarına döndür.
Yüksek ihtimal sorun çözülür...
Selametle...