yardım bekliyorum arkadaşlar

bote
27-06-2007, 22:03   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
121 mesaj

meraa arkdaşalar bendeki sorum galiba ram den kaynaklanıyor...bilgisayarı yeni açtım..sonrada messengeri açtım odan sonra internette chip sayfasımı açtım görev yöneticsini açtım ... cpu kullanımı %11 sd kullanımı 313 mb..işlemler sekmesini tıkaldığımda ise sayfada bir çok işlem görüyorum...benim pc p4 3 ghz 512 mb ram 256 mb g force ekran kartı varr...ama pc de biraz yavaşlama hissediyorum.. birde benim pcde işlemci sıcaklığı 56 derece acaba yavaşlama bundan kaynaklanıyor olabilir mi....birde size kullandığım programları sayıyım belki ondan da kaynaklanıyor olabilir..(photoshop,visual basic macromedia8,tv kartı,ve bilgisayara lazım olan programlar

BOOMFUNKMCS
27-06-2007, 22:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

bence herşey çok normal arkadaşım.bu kavurucu yaz sıcaklarında kullandığın programlarıda hesaba katarsan işlemcinin ısınması ve sistemindeki ağırlaşma normaldir.en basitinden disk birleştiricisi ve temizleyicisi gereksiz yüklerin atılmasını sağlar ama fark edilir hızlanma sezemezsin.bana göre normal.

Kapalı Hesap (38093)
27-06-2007, 22:57   |  #3  
Kapalı Hesap
441 mesaj

benim celeron 2.66 ghz lga775 var. stok fanla odamın sıcaklığı  
35 derece fan 4700 devirin üstünde ve işlemci sıcaklığı 58-59 derece. artık düşün. var ya odada duramıyorum kafam kazan gibi oluyorKahkaha. ama yine de sorunum yok.

omer_6134
27-06-2007, 23:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

bence normal bir şey yok o sıcaklıkta normal

ExCeLLiuM
27-06-2007, 23:12   |  #5  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

İşlemcinin normal değerini bilmiyorum ancak yaz aylarında 60 derece çok ta kokulacak bir değer değildir. Standart fanlarla bu kavurucu sıcaklarda bu sıcaklık değeri normal sayılabilir.

İkinci olarak 313MB lık ram kullanımını fazla buluyorsan;

BAŞLAT-ÇALIŞTIR msconfig yaz.
Açılan pencereden Başlangıç sekmesine geçip, açılışta çalışmasını istemediğiniz programları devre dışı bırakın. Böylelikle ram kullanımını azaltabilirsiniz.

Daha ince bir ayar yapmak istiyorsanız, yine BAŞLAT-ÇALIŞTIR yolunu izleyin ve services.msc yazın. Açılan pencere Windows XP nin servislerini gösterir. Bunların bir kısmı otomatik olarak çalışırlar. Belki aralarında ihtiyaç duymadığınız servisler vardır. Bu ihtiyaç dışı servisleri de kapatarak, sistemin kullandığı RAM miktarını azaltabilirsiniz. Örneğin sisteminizde CD yazma yazılımı varsa NERO gibi, servislerden IMAPI CD-YAZMA COM Hizmetini kapatarak windowsun CD yazma hizmetini devre dışı bırakabilirsiniz. Böylelikle kullanamdığınız bir servisin ramden harcamasını engellemiş olursunuz. Üstelik bu NERO nun daha sağlıklı cd yazmasınıda sağlar. Nero Suit in geç açılmasınada neden olan bu servistir. Bir çakışma söz konusu meydana gelmektedir.