Yardım Edin Lütfen sorun Vista

cykskl
25-03-2009, 20:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

vista ultima kuruyorum herşey tam birtek bilgisayarı açtığımda internet olmuyo Başlat-Bilgisayarı Kapat-Düşük modda çalıştır ı tıkladıktan sonra 5-10 sn. bekliyorum sonra kendiliğinden geliyor buna bir çözüm lazım yardım edin Lüütfen Ağlıyor

Süleyman.
25-03-2009, 22:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

bilgisayarı açar açmaz mı internet olmasını bekliyor ve olmadığı için mi düşük modda çalıştır diyorsunuz? düşük mod'dan (o her neyse) normale dönünce kopuyor mu internet? eğer bilgisayarı açar açmaz bekliyorsanız internet olmasını, biraz daha bekleyin. olacaktır. yani o modla internet bağlantısının bir alakası yok ki.

suikastby
26-03-2009, 08:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
370 mesaj

arkadaşım düşük modla çalıştırmayla bnce bir alakası yok mozıllayı dene eğer olmasa İE yi tekrar yüklersin

cykskl
26-03-2009, 10:22   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşım ağ baglantısının üzerinde ünlem işareti oluyor ve düşük modda çalıştır dedigimde kendine geliyor tarayıcılarla hiç bir alakası yok

tuncay_geronimo
26-03-2009, 11:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
192 mesaj

nedeni kullandığınız antivirüs. önce pc önbellek kontrolü yapar ve ag birkaç saniye engellenir. çünkü ağıda kontrol etmesi gerek.

sancar55
28-03-2009, 12:05   |  #6  
Taze Üye
10 mesaj

düşük mod pc'nin  az elektrik harcaması ve işlemciyi fazla yormayan basit işler için kullanır.Düşük modun İnternet bağlantısıyla ne alakası var..

Bilgisayar ilk açıldığında windows açılıştaki programları denetler.Sonra da ağ durumunu kontrol eder bağlantını sınar. Doğru bulduğunda ise bağlanırsın. Açılışta Ne kadar çok program varsa bu pc'nin  seni bekletmesine neden olur.

Ayrıca tavsiyem vista düşük modu kabul etmiyo. çünkü 2 ofis belgesi bi de cd/dvd falan okutsanız çalışırken donuyo. Rutin işlerde dengeli çalıştırın. Oyunlarda max. performans için en iyi performansta çalıştırın.

Banned
28-03-2009, 12:11   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj
sancar55
düşük mod pc'nin  az elektrik harcaması ve işlemciyi fazla yormayan basit işler için kullanır.Düşük modun İnternet bağlantısıyla ne alakası var..

Bilgisayar ilk açıldığında windows açılıştaki programları denetler.Sonra da ağ durumunu kontrol eder bağlantını sınar. Doğru bulduğunda ise bağlanırsın. Açılışta Ne kadar çok program varsa bu pc'nin  seni bekletmesine neden olur.

Ayrıca tavsiyem vista düşük modu kabul etmiyo. çünkü 2 ofis belgesi bi de cd/dvd falan okutsanız çalışırken donuyo. Rutin işlerde dengeli çalıştırın. Oyunlarda max. performans için en iyi performansta çalıştırın.

"vista düşük modu kabul etmiyor"olmamış bu pc nin gücüyle alakalı ben laptop kullanıyorum düşük modda (batary saving mode) örneğin bioshock u rahatlıkla oynuyorum cod 5 te kasıyor ama cod 4 üde düşük modda oynayabiliyordumGülümseme

Selçuk İslamoğlu
28-03-2009, 12:11   |  #8  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Vista'nın bunu kabul etmemesi gibi bir durum yok...

Internet ve network bağlantısı bilgisayarınızdaki tüm cihazlar elektrik tüketimini azaltmak için kendini kapattığı zaman otomatik olarak kesilir. Bilgisayarınızı tekrar açtığında bu network cihazlarının tekrar ağ araması, ve ağ bulunduysa, internete bağlanması için bir süre gerekir.

Yani sizin durumunuzda herhangi bir gariplik yok, tamamen PC mimarisi...