yardım edin

Banned
18-09-2009, 13:57   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj

Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba Gülümseme

Burda size bir kaç soru sormam gerekli, lütfen bildikleriniz yada önerilerinizi yazın. Bilgisayarım artık eskisi gibi değil, çaresiz kaldım. Belki sizde aynı sorunları yaşadıysanız bana yardımcı olabilirsiniz.

1. Problemim :

Bilgisayarım : Laptop ( Casper )
İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Dua CPU T7250 @ 2.00 GHz 2,00 GHz
Bellek (RAM) 1014 MB
Sistem türü : 32 bit İşletim Sistemi

Sistem bilgilerim bunlar, gelelim problemlerime ...

BU 1. PROBLEMİM VE ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN İLK ÖNCE BUNA CEVAP YAZIN
Bilgisayarım CD'yi okumuyor. Işık yanıp sönüyor ama hiç bir hareketlilik olmuyor. Lütfen yardım edin :(

2. PROBLEMİM :

Ben msn de iken bir mavi ekran çıktı önüme. O günden sonra bir oyunu açtığımda 30dk. oynayabiliyorum ve pc kendini kapıyor. Laptop olduğu için çok tozlanmış ve gidin içini temizletin yazıyor diğer forumlarda. Ancak 1 saniye için de mi tozlandı bu bilgisayar. Geçen senenin tam başında aldım bu pc yi. Hiçbir oyun oynayamaz oldum. Hadi oyun oynanır hale geldi bilgisayar ama pc cd okumuyor :( Lütfen yardım edin.

3. PROBLEMİM :

Güncellemeleri yüklüyordum. Uzun bir güncellemeydi. Fiş takılı değilmiş ve bilgisayar güncelleme sırasında kapandı. Bildiğiniz çöktü diyebilirim. CD yi taktık yükledik pc eski haline döndü dosyalarda yerindeydi ancak o dosyaları birdaha yüklemişti. C de 2 GB boş ver var D de 26. C'ye birşey yüklemekten korkuyorum ne yapayım o dosyaları sileyim mi.

4 PROBLEMİM :

O olaydan sonra bazı klasörlerin ismi mavi oldu neden ?

5 PROBLEMİM :

Msnde maillerime bakarken bir daha şifre yazdırıyor. Eskıden otomatik giriyordu.

6 : PROBLEMİM :

Oyuna girince pc çok yüksek bir ses çıkarıyor kapatınca pc yi o sesin ne denli fazla oldugunu anlıyorsunuz.

LÜTTTFEEEEN YARDIM EEEDDİİİN ):

Semih Özyurt
18-09-2009, 14:13   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

BEN BİLDİKLERİMİ YAZİYİM DOSTUM

1-bENDE 3 SENEDİR MALESEF CASPER KULLANICISIYIM BENDEDE CD OKUMAMA PROBLEMİ VAR GERÇİ TÜM CASPERLARDA ZAMANLA OLUYOR  EĞER PCNİZİN GARANTİSİ VARSA BİR SERVİSE BAŞVURUN DEĞİŞTİRİN

2-EĞER ALDIĞINIZDAN BERİ HİÇ FAN TEMİZLİGİ VS YAPILMADIYSA SERVİSE VERMİŞKEN PC'NİN İÇİNİ GÜZELCE TEMİZLETİN KAPANMASININ NEDENİ BÜYÜK İHTİMAL TOZLANMADAN DOLAYIDIR ZİRA CPU ISISI 65 DERECEYİ GEÇİNCE PC OTOMATİK KAPANIR

3-CD'Yİ TAKIP YENİDEN SİSTEM KURULUMUMU YAPTINIZ YOKSA YÜKLEDİGİNİZ GÜNCELLEME DAHA ÖNCEDEN BİR CD'DE VARDI ONUMU YÜKLEDİNİZ TAM ANLAYAMADIM

5- KULLANDIĞINIZ İNTERNET TARAYICINIZI VARSAYILAN OLARAK DEĞİŞTİRİN

6- SES ÇIKARMASININ NEDENİ TOZLANMADAN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR

Banned
18-09-2009, 14:18   |  #3  
OP Banlandı
40 mesaj

GARANTİSİ VAR MI BİLMİYORUM AMA GEÇEN SENENİN BAŞINDA ALDIM ŞİMDİ BAKACAĞIM GARANTİSİ VAR MI DİYE.
ANLAYAMADIĞINI BÖLÜME GELELİM ... ŞİMDİ SİZDE BİLİYORSUNUZ BELKİ CASPER VİSTA YI ALINCA İLK OLARAK BAZI GÜNCELLEMELER YÜKLETİYOR. BUNLAR GRUPLANDIRILIYOR ONEMLI ISTEGE BAGLI VS. ONEMLI BIR GUNCELLEME VARDI VE BEN O GUNCELLEMEYI YAPACAKTIM AMA PC NIN ŞARJI BITTI VE KAPANDI. BIZE PC İLE BIRLIKTE GELEN VİSTA CD Sİ VARDI ONU TAKTIK SİYAH BIR EKRAN KURULUM YAPTIK. DUZELDI TABI DUZELMEK DENIRSE ...

5 : INTERNET EXPOLER KULLANIYORDUM HEP AMA FİREFOX KULLANIYORUM ARTIK. VARSAYILANI FİREFOX MU YAPAYIM

CEVAPLARINIZ ICIN TESEKKURLER

Semih Özyurt
18-09-2009, 14:24   |  #4  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

firefox'u varsayılan yapın

kurulum esnasında 0'dan windows kurulumu'mu yaptınız yada onarmamı yaptınız benim bildigim güncelleme sırasında kapansa bile tekrar açtığınızda tekrar yüklemeniz istenir ben masaüstü kullandığım için elektrik kesilince çok başıma geliyor

Semih Özyurt
18-09-2009, 14:25   |  #5  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

ayrıca bişey sormak istiyorum Ccleaner veya tuneup gibi programlarla  sistem temizliği yapıyormusunuz zira c bölümünde 2 gb'lık yer kalması çok ilginç

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 18 Eylül 2009 14:26
ercan28
18-09-2009, 14:32   |  #6  
Taze Üye
9 mesaj

Kesinlikle ccleaner ile her gün temizliğini yap
4 düde ben cevaplayayım
Mavi olan dosyalarda sıkıştırma etkinleştirilmiştir.Dosya üzerine gel sağ tıkla  özellikler de ve acılan pencereden gelişmişi sec  ve   disk alanından kazanmak için içeriği sıkıştır da secimi kaldır tamam de ... normale döner..

Son Düzenleme: ercan28 ~ 18 Eylül 2009 14:37
Banned
18-09-2009, 14:36   |  #7  
OP Banlandı
40 mesaj

cclenear kullanmıyorum. 2 gb yer kalmasının nededi şudur : c de programlar yüklüydü pc çökmüş gibi birsey olunca kurulum cd sını taktık bırdaha program yukledi. aynı programlar d de de var kanımca 3 tane var :) sistem dosyaları oldugu ıcın sılmekte tereddut edıyorum

mozillayı nasıl varsayılan yapacagım ?

Semih Özyurt
18-09-2009, 14:49   |  #8  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

firefoxta araçlar seçenekler öntanımlı sistem ayarları altındaki "şimdi bak" tıklarsan varsayılan olur

onlar sistem dosyasıysa o zaman sen kurulu olan işletim sisteminin üzerine birdaha kurulum yapmışsın biçimlendermeden nasıl kurtulurum dersen xp'de nasıl olduğunu biliyorum fakat vistada bir fikrim yok bence en temiz yol hem c'ye hem d'ye temiz bir format atman

KESİNLİKLE CCLEANER VEYA TUNE UP KULLANMANI TAVSİYE EDİYORUM

Banned
18-09-2009, 14:50   |  #9  
OP Banlandı
40 mesaj

formatı bilgisayarcıda mı atayım yanı o mu atsın format atmayı bılmıyorum cunku :)

ercan28
18-09-2009, 14:50   |  #10  
Taze Üye
9 mesaj

Ccleaner ı kur calıştır.Eminim cok büyük bir alan kazanırsın.
Firefox dan Ararçlar/Seçenekler i tıkla.Gelişmiş yada ana sekmede en altta " öntanımlı sistem ayarları " na şimdi bak a tıkla tamamdır.

Semih Özyurt
18-09-2009, 14:53   |  #11  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj
Alıntı: .aLi.  
formatı bilgisayarcıda mı atayım yanı o mu atsın format atmayı bılmıyorum cunku :)
Format atmayı bilmiyorsan kesinlikle güvendiğin bir bilgisayarcıya giderek halledebilirsin

Banned
18-09-2009, 14:55   |  #12  
OP Banlandı
40 mesaj

tamam yaptım sağolun dıger problemlerımıde halletsek :):)

Banned
18-09-2009, 14:56   |  #13  
OP Banlandı
40 mesaj
Alıntı: Semih Özyurt  
Format atmayı bilmiyorsan kesinlikle güvendiğin bir bilgisayarcıya giderek
formatdan sonra cd rom um düzelır mı

Banned
18-09-2009, 14:59   |  #14  
OP Banlandı
40 mesaj

mozillayı yaptım ama hala maile girerken paralo ve msn soruyor :)

Semih Özyurt
18-09-2009, 15:19   |  #15  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

formattan sonra cd rom düzelmez teknik servise başvurup değişmesi lazım garantisi yoksa 70 tl ücret istiyorlar parolanızı ve şifrenizi kayrerip öyle deneyin

melen
18-09-2009, 19:32   |  #16  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Öbür soruna gelince CD/DVD RW'nizin lensine zarar geldi mi?
Dışarıdan bir hasar geldi mi yâni?