Herkese merhaba, PC'im gayet normal bir şekilde çalışıyordu birden ekran siyah oldu ve görüntü gitti reset attım pc ilk başlarken çıkan anakart ekranında renkli çizgiler vardı ardından windows açılırken bu renkli çizgiler yine çıktı sonra tekrar siyah ekran oldu, Güvenli modda başlattığım da hiç bir sorun görünmüyor acaba virüs filan mı format atsam çözülür mü?
[Yardım] Ekranda renkli çizgiler
Format attım ilk başta windows ekranı geldi fakat başlarken anakart ekranında yine çizgiler vardı daha sonra ekran kartı driverını kurdum ve sonuç yine aynı... Sanırım ekran kartında sorun...
Format attım ilk başta windows ekranı geldi fakat başlarken anakart ekranında yine çizgiler vardı daha sonra ekran kartı driverını kurdum ve sonuç yine aynı... Sanırım ekran kartında sorun...öyle görünüyor. tanıdığın birinin ekran kartı ile denersin. tabi o ekran kartını takmadan önce şimdiki kartın sürücülerini sil.
Öyle yapacağım yalnız aklıma takılan şu hocam; format attıktan sonra daha hiç bir driver yüklü değilken pc açılırken yine anakart ekranında çizgiler vardı daha sonra masaüstü sorunsuz açıldı ardından ekran kartının driverini kurup pcyi yeniden başlattığımda yine aynı sorun oldu. Sorunun anakartta olma olasılığı var mı acaba?öyle görünüyor. tanıdığın birinin ekran kartı ile denersin. tabi o ekran kartını takmadan önce şimdiki kartın sürücülerini sil.
Öyle yapacağım yalnız aklıma takılan şu hocam; format attıktan sonra daha hiç bir driver yüklü değilken pc açılırken yine anakart ekranında çizgiler vardı daha sonra masaüstü sorunsuz açıldı ardından ekran kartının driverini kurup pcyi yeniden başlattığımda yine aynı sorun oldu. Sorunun anakartta olma olasılığı var mı acaba?öyle görünüyor. tanıdığın birinin ekran kartı ile denersin. tabi o ekran kartını takmadan önce şimdiki kartın sürücülerini sil.
Öyle yapacağım yalnız aklıma takılan şu hocam; format attıktan sonra daha hiç bir driver yüklü değilken pc açılırken yine anakart ekranında çizgiler vardı daha sonra masaüstü sorunsuz açıldı ardından ekran kartının driverini kurup pcyi yeniden başlattığımda yine aynı sorun oldu. Sorunun anakartta olma olasılığı var mı acaba?olabilir ekran kartından başlayarak bütün parçaları denemen gerek.
Ekran kartı ,Ram,PSU bunlardan birinde veya Bir kaçından kaynaklanır bu sorun. Slotların temiz olmaması ve aşırı ısınmadan da kaynaklanır.Hocam daha 1-1.5 aylık pc... 2 hafta önce temizlemiştim en son. Ekran Kartı bu kadar çabuk nasıl bozulabilir ya da sorun neyse işte nasıl bu kadar kolay hasar görebilir sıcaklık konusunda hiç bir sorun yom far Cry 3 te filan max. 50 dereceyi görüyor makine onun dışında boşta 10-20 derece arasında değişiyor sıcaklıklar...
Hocam daha 1-1.5 aylık pc... 2 hafta önce temizlemiştim en son. Ekran Kartı bu kadar çabuk nasıl bozulabilir ya da sorun neyse işte nasıl bu kadar kolay hasar görebilir sıcaklık konusunda hiç bir sorun yom far Cry 3 te filan max. 50 dereceyi görüyor makine onun dışında boşta 10-20 derece arasında değişiyor sıcaklıklar...ZAmanla İlgisi yok bu durumların yanlış bileşenler veya hasarlı ürün vs bu durumlara yol açar yukarda dediklerimi kontrol ettir servise.