yardım lütfen!! HDD

seyyah423
22-09-2008, 05:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

arkdaşlar elimde 120 gb philips marka bir harici harddiskim var.buna en kolay ve en güvenli şekilde şifre koymak istiyorum..yardım ederseniz sevinirim herkese bol paylaşımlı gübler...

viking20
22-09-2008, 09:22   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

[TrueCrypt isimli yazılımla kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca programın kurulumunu diskin içine yaparak istediğiniz yerde kolayca şifreleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz](Alıntı).
TrueCrypt Setup 5.0a ile sanal sürücü oluştura biliyorsun.

-----
[usb hdd şifreleme için epey bir araştırma yaptım ve Folder Lock'u beğendim. Çünkü şifrelemek istediğim dökümanlar çok yer tutmuyor ve ben o dökümanların boyutunda bir alanı şifrelemek istiyorum. Dediğiniz gibi yaptığımda tüm disk bölümü şifrelenmiş oluyor. Folder Lock diske taşınabilir sürümünü kuruyor ve şifrelemek istediğiniz belgeleri içerisindeki bir klasöre koyduruyor. Kilidi açtıktan sonra klasörün içeriğini görebiliyorsunuz. Üç defa peş peşe yanlış şifre girerseniz bilgisayarınız kilitleniyor](Alıntı).
edit:hk.da olumsuz laflar mevcut.
----
[Disk Password Protection pro sunu öneririm.
boot protection ve external protection sağlıyor. Başka pc ye takıldığı zaman pc diski tanımıyor. Kısaca hiçbir şekilde diski görmüyor](Alıntı).

----
STEGANOS SECURITY SUITE 7 ile TEMEL ŞİFRELEME İŞLEMLERİ :
STEGANOS PORTABLE SAFE ile ŞİFRELİ TAŞINABİLİR DİSK YARATMA
[resimli anlatim]

-------------
(yeri gelmişken)
"Kimsenin özel yaşamı, ailesi, konutu ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz, şeref ve adına saldırılamaz. Herkesin, bu tür karışma ve saldırılara karşı yasa tarafından korunma hakkı vardır. "
-- İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Madde 12--
Bu dökümanda amacımız, insan hakları evrensel beyannamesi tarafından da belirtilmiş olan bir hakkımız gereği, kişisel, özel ve kimse tarafından erişilmesini istemediğimiz bilgilerimizi şifreli (encrypt) halde saklamanın yollarını göstermektir.
Şifreleme legal midir illegal midir sorusunun cevabı zaten İHEB tarafından verildiği için, gönül rahatlığı ile neyi isterseniz şifrelersiniz bu konuda bir tereddütünüz olmasın
(alıntı)
-----
Edit:ltf.konuyu kendinizde araştırın.
Edit2:foruma da hoş geldin.

Son Düzenleme: viking20 ~ 22 Eylül 2008 10:17