Dün samsung 2253LW aldım.Monitörümde plastik çıtanın hemen altında 1 tane ölü piksel var.Artar mı? Değişim yaparlar mı? Ne yapmalıyım?
Yardım ölü piksel
geri götür, tüketici haklarında cayma hakkı diye bir madde var; bu özetle satın aldığın herhangi bir ürünü 7 gün içinde sebep göstermeye gerek kalmadan iade edebilirsin ancak ürünün tekrar satılabilirliğini yok etmediğin sürece.
Banada bir kere aldığım bir ekranda 3 ölü piksel çıkmıştı, geri götürdüm sorunu belirttim bana 3 ölü pikselin kabul edilebilir oranda olduğunu ve değiştirme yapmayacaklarını belirttiler(ekran philips 190S modeliydi ve gerçekten ürünün özelliklerinde art arda 3 ayrı ayrı olarakta 5 ölü piksel çıkmasının normal olduğu yazıyor). Ben bana ürünün satılırken böyle bir açıklama yapılmadığı belirttim, ama yok değiştrmeyiz de değiştirmeyiz diyolar, ne zamanki ağzımdan tüketici mahkemesi lafı çıktı o anda yeni ekran verdiler.
garanti süresi içinde hemen değiştir ne den elinde arızalı bir mal olsun ki yukarıdaki arkadaşın dediği de doğru onlar önce değiştirmek istemeyecekleridir ama biraz ağzın laf yapsın pasif görünmöe satıcıya karşı o zaman seni atlatamayacaklarını anlayınca değiştirmek zorunda kalırlar yok olmadı gerçekten tüketici koruma derneklerine başvur