YARDIM Vista olan laptobumu windows7 yapablirmyim

zambakk25
20-12-2010, 12:17   |  #1  
zambakk25 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

laptopumda işletim sistemi vista yüklü ama ben vista olarak kullanmak istemiyorum onun yerine orjinal windows 7 cd si alıp işletim sistemini windows7 olarak değiştirmem mümkünmüdür ?

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar Emin değil

Banned
20-12-2010, 12:25   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Değiştirebilirsiniz.

Varsayalım windows 7 yi satın aldınız ve başladınız kuruluma, serialinizi girdiniz disk seçnme ekranına geldiniz. Bu aşamada vista yüklü olan diski seçtiniz karşınıza iki seçenek çıkacaktır;
a.) Yükselt b.) Temiz kurulum Eğer yükselt derseniz vista kaldırılarak vistada kurulu olan (uyumlu) tüm programlarınız ve mevcut dosyalarınız windows 7 ye aktarılır.  Bu işlemin kötü tarafı hem uzun sürmesi (ki dosya ve propgramların çokluğuna göre 4-5 saat sürebilir), hem birçok programın uyumlu değil diye kurulmaması hemde hem windows 7 kurulacağı hemde vistadan birçok dosyanın kalacağı için diskte doluluk oranının fazla olması. Eğer temiz kurulum derseniz öncelikle  formata başlamdan vista kurulu olan diskteki dosyalarınızı başka bir diske yada medyaya yedeklemelisniz. Sonrasında ilgii format ekranında vista olan diski biçimlendirdikten sonra temiz  kurulum yapmalısnız. Muhtemelen en fazla 20 dk. içerisinde kurulum tamamlanacaktır. Size kalan varsa eksik sürücülerinizi sonrasında kullanacağınız yazılımlarınızı kurmak ve yedeklerinizi geri yüklemek olacaktır.

by_kaya
20-12-2010, 15:37   |  #3  
Taze Üye
19 mesaj

evt yükleyebilirsin kardes ama recovryi yok edersin beni dinlersen vistaya devam et

Tolunay Kaymakçı
20-12-2010, 16:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj

Recovery için değer mi Windows 7'den vazgeçmeye peki?

pRaNa_tR
20-12-2010, 16:13   |  #5  
Yeni Üye
36 mesaj

değer tabi orjinal windows 7 yazılımını al bilgisayarına kur bilgisayarında vista olup sonradan windows 7 yazılımı kurduğum hiç bir kişiden olumsuz bir sonuç almadım ve bilgisayarının rahatladığını eskisinden daha hızlı çalıştığını söylüyorlar windows 7 ye geçmeni şiddetle öneririm

zambakk25
21-12-2010, 12:30   |  #6  
zambakk25 avatarı
OP Taze Üye
13 mesaj
Alıntı: khramn  
Değiştirebilirsiniz.

Varsayalım windows 7 yi satın aldınız ve başladınız kuruluma, serialinizi girdiniz disk seçnme ekranına geldiniz. Bu aşamada vista yüklü olan diski seçtiniz karşınıza iki seçenek çıkacaktır;
a.) Yükselt b.) Temiz kurulum Eğer yükselt derseniz vista kaldırılarak vistada kurulu olan (uyumlu) tüm programlarınız ve mevcut dosyalarınız windows 7 ye aktarılır.  Bu işlemin kötü tarafı hem uzun sürmesi (ki dosya ve propgramların çokluğuna göre 4-5 saat sürebilir), hem birçok programın uyumlu değil diye kurulmaması hemde hem windows 7 kurulacağı hemde vistadan birçok dosyanın kalacağı için diskte doluluk oranının fazla olması. Eğer temiz kurulum derseniz öncelikle  formata başlamdan vista kurulu olan diskteki dosyalarınızı başka bir diske yada medyaya yedeklemelisniz. Sonrasında ilgii format ekranında vista olan diski biçimlendirdikten sonra temiz  kurulum yapmalısnız. Muhtemelen en fazla 20 dk. içerisinde kurulum tamamlanacaktır. Size kalan varsa eksik sürücülerinizi sonrasında kullanacağınız yazılımlarınızı kurmak ve yedeklerinizi geri yüklemek olacaktır.

açıklamalı cevabın için çok teşekkürler dediklerini uygulayacağım

by_kaya vista hep sorun çıkartıyor vede yavaş o yüzden değiştirmeye değer kısacası alışamadım recoverysi gidersede gitsin sağlık olsun , windows 7 daha cazip geldi ve daha pratik  bana göre :)