Windows İşletim sisteminin diğerlerine göre yaygın olmasının nedenleri?
yardımcı olursanız sevinirim :):)
[ YARDIM ] Windows işletim sistemi neden yaygın?
öyle bir soru sordunki kimseden tık yok.
oyunlar ve bırcok uygulama windows tabanlı oldugu ıcın
cou sistem bılesenın windows uyumlu olması
yasadısı kullanımın kolay ve rahat olması
bir cok dilde hızmet vermesı
servıs agı genıslıgı
teknık destek kurulum onarımın yaygın olması
vs.....
heryerde korsanı varda ondan :D
diğerlerinin kullanım kolaylığı olmadığı için (linux unix)
apple ve macOS gibi sistemlerin de sadece kendi bilgisayarlarında çalışmak istemeleri
Windows'un Türkçe olması (Türkiyede ki yaygınlığın bence 1 numaralı sebebi düşünsenize ingilizce olsaydı ülkenin %85'i bön bön bakardı)
windows bu işin babası o nederse o olur windowsa hiç bi yazılım rakip olamaz ben daha windowstan başka bişey kullanmadım kullanmayada niyetim yok windowsun yanında pıtırcık kalıyo diyerleri windows yellense diğer hepsi uçar fazlada zorlamıyolar zaten satılıyo diye piyasa windowsun elinde dünyannın en zengini bill gates niye adam bi pencere yaptı şimdi para havuzunda yüzüyo windows hep bir numara olur bizimkilerde yapsa bari numunelik bitane door gibi bişey onların penceresi varsa bizimde doorumuz var derdik:))
bence de kulanım kolaylığı uygulamalardaki uyumluluk vs. mac falan onları hiç sevmedim. ama windows işini biliyor. bi kaç kere linux kullandım fakat sistemimi resmen gebertti formatla geçti anca.
Bence Türkiye'ye gelen ilk işletim sistemi Windows olduğu için.
windows sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yaygın
Zaten türkiyeye ilk olarak windows gelmedi
unix diye bir işletim sistemi duymuşmuydunuz? (linux değil)
işletim sisteminin donanım sorunu olmadan yoğun olarak çalıştığı bir sistem.
topma pclerde de rahatlıkla kurulupçalıştırılabilen bir işletim sistemi
bill gates reklam harcamalarına büyük pay ayırıyor.
bilgisayar firmalarıyla anlaşmaları iyi. çıkan pclerin çoğu win kurulu çıkıyor.
free dos bir laptop almak için nekadar araştırma yapmak zorunda kaldım.
kaç kişi ubuntu, opensuse, fedora , pardus vs ismi duymuştur.
bırakın kullanmayı. oysa ubuntu olsun, özellikle edubuntu eğitim için çok iyi bir işletim sistemi. ayrıca linux trevlerinde sürücü problemi hemen hemen hiç yaşamıyrsunuz.
windws da sürücüsü olmadan çalışmayan bir çok şey linux türevlerinde tak çalıştır - çalışıyor.
oysa teknoloji markete gittiğinizde güzel bir model beğendiniz. bunun macoslusu veya linuxlusunu istesenize ne cevap alacaksınız.
sözün özü windows pc pazarında cartel olmuştur.
macos tabletler oldukça pahalı.
macos parasal gücün sembolu olmuştur. bir çok insan prestijden dolayı macos alır.
linux ise hiçbir kar amacı gütmeksizin gönüllüler tarafından geliştirlip yayınlanan işletim sistemidir.
linux geliştiricileri yalnz işletim sistemi geliştirmekle kalmamış windows veya macos üzerinde çalışan açık kaynak kodlu çok başarılı programlar da geliştirmişlerdir.
open office org, gimp gibi. saymakla bitmez.
bnce windows en boktan işletim sistemlerinden biri ama bnde windows kullanıorum.türkçe olması başlıca ndn bn linux'un windowstan daha ii olduğunu düşünüorum.ama tr olmadığı için tutulmuyor.uyumlu programlar yapılmıyor vs.bnce aslında windows türkiyede bir alışkanlıktan başka hiçbirşe deil.kulanıcıların yüzde doksanı zaten tek işletim sistemini windows sanıolar:D.adama linux ubuntu demeye kalktığında o ne lan die bi cvp alıosun bi nevi cehalettende olabilir:S
Sebepler Şunlar
1-Alınan Bilgisayarlarla Windows İşletim Sistemi Verildiği İçin
2-Oyunlarla uyumlu Olduğu İçin.
3-Bazı İnsanların Diğer İşletim Sistemlerinden Haberi Olmadığı İçin.
Sebepler Şunlar
1-Alınan Bilgisayarlarla Windows İşletim Sistemi Verildiği İçin
2-Oyunlarla uyumlu Olduğu İçin.
3-Bazı İnsanların Diğer İşletim Sistemlerinden Haberi Olmadığı İçin.
bence yazdıklarının hiçbiri değil
mesela linux'e talep olsa üreticiler bilgisayar alanlara linux verir oyunlar linux'e göre yazılır ve o zaman çok insanın linux'ten haberi olur.
senin yazdıkların sebeplerden sonraki davranışlar.
İşte neden oyunlar uyumlu değil neden bilgisayarların yanında linux veya başka birşey verilmiyor asıl nedenler bunun içinde saklı.
arz olacak ki talep olsun
işte neden arz edilmiyor diye soruyor arkadaş
örneğimizdeki linux unix ve diğer işletim sistemi türevleri çok iyi değil de ondan
cahiller yüzünden sadece Windows kullanılıyor diye bir yanlış kanı oluşmuş... Linux dağıtımları her zaman Windows'tan çok daha özgür ve kullanışlı olacak... program yok oyun yok diyenler araştırmasını bilmiyor... Tubitak Pardus isimli bir Linux dağıtımı hazırlıyor ama hala ondan haberi olmayan çok... Dünya'nın en tanınmış Linux Dağıtımını bile bilmeyen çok... senin cevap bulman imkansız...
linux nere windows nere bende cahillik yok asla linux kullanmam bu işin babası dediğim gibi windows ben windowstan şaşmam..