Yardım?

Zengir
12-02-2011, 15:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhabalar;

Ben netgear marka kablosuz modem kullanıyorum. Modemimi ethernet kablosu ile masaüstü bilgisayarıma da bağlıyorum. Fakat modemi odamdan çıkartmak istiyorum. Salona koyduğumda maalesef çalışmıyor. Bunu ethernet kablosu olmadan çalışmamasına bağladım. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Kablosuz modemler ethernet kablosu olmadan çalışmazlar mı?

M.G.G
12-02-2011, 16:06   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Çalışırlar.Bilgisayar ile modem arası bağlantı yaptınız mı?Yapmadıysanız ağ ve paylaşım merkezinden bir ağa bağlan seçeneğini seçerek modemi bağlayabilirsiniz.
Ben de sorun olarak bikaç şey uydurdum :D
ya pc modemin kullandığı standarta(genelde g veya n tipi olur :)) uygun değil.Wirelessi yok.
Ya da  modem düşük çekiyor.Bunu çözmek için nete windsurfer yapımı yazarsanız çözümü görürsünüz.
Üçüncü olarakta aklıma gelen şey ise modemin wireless ayarı açık değil.Tarayıcınızın adres çubuğuna modem açıkken ve ethernet ile takılıyken 192.168.2.1 yazarsanız wireless yazısına tıklayıp on haline getirin.Apply Changes yada Değişiklikleri kaydet butonuna basın.Bide antivirusü kapatıp bağlanmayı deneyin ;)

shafir
19-02-2011, 06:53   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

b?y?k ihtimal splitterdan kaynaklan?yor ters takm?? olabilirsin giri?leri yada 1-2 tl lik splitterlar bu sorunu ya?at?yor genellikle modem watches kutusunda ??kan splitter varsa onunla bir dene di?er t?rl? ar?za kayd?
barakman laz?m (benim arkada??mda benzer bir sorun vard? dedim splitter
kaynakl? inanmad? 10 tl ye splitter ald? kalite