vista ultimate için 2 sürümden -x86 ve x64- hangisini almam gerektiğini kendim nasıl anlayabilirim? bilgisayarımın 32 bit mi 64 bit mi olduğuna nerden bakmam gerekiyor.. cpu-z programı var ama oradan birşey anlamadım yardım lazım şimdiden teşekürler...
yardım..
- 1
- 2
everst programını kullanabilirsin ama işlemcin 64 bit destekliyorsa dahi şimdilik 32 bit işletim sistemi kullanmanı öneririm
yani vista alacaksam x86 mı almalıyım
64 bit driverlarında ve şuanlık programlarda sorunlar olabiliyor x86'yı ŞİMDİLİK öneriyorum tabiki sonrasında bu driver problemleri tamamen ortadan kalktığında 64 bitin nimetlerinden ve hızından faydalanmak çok daha iyi olacaktır
çok teşekkürler.. birde ben yinede merak ettim everest programını yüklemeden anlayabileceğim bir yer yokmu cache ye mi bakmam gerekiyor?
Merhaba
İşlemcinizin adını söylerseniz biz size 32/64 bit olduğunu söyleyebiliriz.
teşk.. xp nin üzerine vista kuracak olsam direk xp açıkken program kurar gibi kurabilirmiyim? yoksa illa bilgisayarı kapamam mı gerekli
Evet.İşlemciniz 64 bit.Core 2 Duo lar 64 bittir.
tekrar teskkürler birde diğer soruma bakarsanız sevinirim:)
bilrockteşk.. xp nin üzerine vista kuracak olsam direk xp açıkken program kurar gibi kurabilirmiyim? yoksa illa bilgisayarı kapamam mıBilgisayarınızı kapatıp BIOS ayarlarınızı yaptıktan sonra BOOT tan DVD görünüp "cd den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın" yazısı geldiğinde herhangi bir tuşa basarak kuruluma başlamalısınız.Vistayı bir program gibi kuramazsınız.Son Düzenleme: Sefa Adak ~ 01 Eylül 2007 12:46
bios ayarları derken ne yapmam gerek.. visataya özel ayarı mı var
Hayır.Bi dk ben BIOS ayarının nasıl yapıldığını size resimle göstermeliyim.
Bilgisayarınız açılır açılmaz Windows Vista DVD sini DVD sürücünüze takınız ve hemen DELETE tuşuna birkaç kere basınız.
Bu resimden sonra Windows Vista kurulumu başlıyor.Resimlerin üstlerinde ne yapacağınız yazıyor.Herhangi bir sorun olursa buraya yazın.Yardımcı oluruz.
Bu ayarlar herkesin BIOS una göre değişir
Evet değişir.Üstte verdiğim AMI BIOS.Çoğu anakart ın BIOS u AMI oluo.Eğer arkadaşınki farklı bir BIOS ise biraz karıştırması gerekebilir.
sefa beye ve yardımcı olan herkeze teşekür ederim.. bu arada sefa bey ben bir bakayım olmazsa sizden tekrar yardım isterim
Peki.Bak.Olmazsa burdayız.Yardımcı oluruz..
tamam burayı anladım ama sanırım buna ihtiyacım yokmuş açılırken f12 ye basıyorum oradan ister cd ister hdd hangisinden başlatacağımı seçebiliyorum.. :)
Öyle de olabilir.Ama o F8 olmasın_? Çünkü yeni anakartlarda F8 e basınca 3 seçenek çıkıyor.
-Flopy
-HDD
-Cd/Dvd Sürücü
Bunlardan CD/DVD yi seçip kurulumu başlatabilirsiniz.Ben bu ihtimali atladım.Çünkü genelde BIOS tan yapılır.Ama ben F8 den yapıyorum onu.F12 değil kii..:(
İlk defa sende gördüm ama anakart ına göre değişir.Vistayı yükledin mi bilrock_?
hayır daha almadım ama aldığım zaman olup olmadğığnı size pm atarım.. bu konuyu açma sebebim hangisini alayım diye fikir edinmekti... x64 veya x86 hakkında siz ne diyorsunuz şuanki çoğu program 64 biti desteklemiyormuş ama karasız kaldım?
- 1
- 2