yeni bir bilgisayar alıyorum.sizce aşağıdaki konfigürasyon nasıl.yardım edin.
LGA 775 PENTİUM 4 2.6 533 MHZ 1MB CACHE BOX İŞLEMCİ
LGA GİGABYTE 8S648 FX-1 SES+LAN SATA 8X ANAKART
SATA 80 GB. HARDDİSK
512 MB PC 3200(400 DDR) RAM
256 MB. FX5500 128 BİT 8X TV OUT DVİ EKRAN KARTI
SAMSUNG 17" (FLAT) 793MB MONİTÖR
SİYAH ATX LUX KASA
QUAKE M.MEDİA KLAVYE+OPTİK MOUSE+FLOPPY
SONY DVD REWRİTER 16X D.LAYER
56 K ROCKWELL MODEM
[:o)]
yardım.
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.AMD Athlon64 tabanlı bir şey alırsan daha mutlu olacağını düşünüyorum...
Bir de kasayı mutlaka kaliteli bir şey al derim.
Gerisi senin seçimin artık...
Bu alacağın sistem pek sağlıklı olmaz.
Çünkü Anakartın SİS chipsetli ki, bence alınacağı tek yer OFİS. Eğer öyle ise birşey diyemem.
Kesinlikle Aopen ya da Asus marka bir kasa al, böylece gerçek bir PSU sahibi olursun ve sorun daha az yaşama şansın olur.
Şu adrese bir göz at derim; http://www.pclabs.gen.tr/haberler/news.asp?doc=1318
eger maddi bir sorunun yoksa 3.0 800mhz ve 16x bir ekran kartı al derim de birazda bilgisayarı ne için kullanacağına göre değişir
maddi sorun var ki oyle aliyo yoksa kim istemez bi lga 640a yada amd fx55e sahip olmayi
eger 16 x bi kart alirsa boardu da degismesi gerekiyo bencede amd bi sistem almak su zamanda daha mantikli 64 bite de terfi etmis olur hemde az bi farkla
aslında düşüncen güzel tabii ki de ne için kullanıcıda önemli bence örn sadece nete girecekse mmx bir bilgisayar bile yetebilir ama başka bi şey yapacaksa yetmez
bence güzel bir sistem olmuş. herşeyden önce DENGELİ. yani P4 3,0 alıp kurmamış sistemi makul bir prescott makul bir anakart ve ekran kartı. bence tam tadında olmuş.
Ayrıca sis chipseti o kadar da kötü değil. kuzenimde var 648 FX chipsetli gigabyte var. 533 fsbli prescotu elini suya sokmadan 667 fsb de 3,0 ghz de kullanıyo. PCI kilidi falan var yeterli Oc özellikleri sunuyor denebilir.
bendede sis chipset var gigabayte ga8s648memnunum 2.6yi 3.17de calistiriyorum ama harddiskim ata133 oldugu halde ata 100de calistiriyo birde bios guncellemesine ragmen agp 8x te 4xten pek farkli degil 3dmarktta. sadece overclock icin iyi oda cok iyi sayilmaz ayni ocyi diger boardlardada yapabilirsin.
nasıl bir sistem almamı önerirsiniz.bana detaylı bir sistem oluşturabilirmisiniz.ben bir öğretmenim bilgisayar donanımlarıyla ilgili fazla bir bilgi birikimim yok.1,250-1,400 ytl bir bilgisayar önerebilirmisiniz?yada toplamada olabilir.şimdiden teşekkürler arkadaşlar.