Forum içinde hangi başlık altına yazmam gerektiğini bulmadım bende forumu kirletmemek adına buraya yazayım dedim forum mod'ları beni uygun yere yönlendirir gerekirse başlığı taşırlar diye düşündüm.
Merhabalar, Benim Dizüstü Bilgisayarıma ( Sony Vaio VGN-CS21S ) format atıp ürünü eski orjinal haline getirmem gerekiyor, bunu nasıl yapmam gerektiği konusunda destek için Sony destek hattını aradım ürünün Seri numarasını girdikten sonra İngilizce bir mesaj ile artık servis garantisi olmadığını destek için başka numara söyledi ve telefon kapandı.İnternetten nasıl format atılır diye araştırdım.Okuduğum bütün yazı ve izlediğim videolara format atılırken çıkması gereken kısımlar gördüm ki bende çıkmıyor.Size şöyle anlatayım. Açılışta F10 basıyorum, windows loading files diye ufak bir pencere çıkıyor sonra Recovery tool are being launched diyor ve sonrasında Recovery Center açılıyor ama benim sorunda burada sanırım zaten internette ki yazı ve videolarda anlatılan,görünen kısımlar bendeki Recovery Center kısmında çıkmıyor.Bende ki Recovery Center kısmında sadece VAİO Hardweare Diagnostics ve Rescue Data kısımları çıkıyor. Dizüstü bilgisayarımı mecbur kaldım yetkili olmayan bir servise götürüdüm bütün sorunları anlattım bunu yapan arkadaş nasıl yaptıysa içindeki orjinal ingilizce windows xp professional işletim sistemini düzeltmek yerine içine orjinal olmayan bir windows 7 işletim sistemi atmış bilgisayarımı almaya gittiğimde içindeki recovery dosyasının bozuk olduğunu o yüzden böyle yaptığını söyledi. Bu şekilde ben bu bilgisayarı kullanamam sizden ricam beni yönlendirerek bilgisayarımı eski orjinal haline getirmem de yardımcı olmanız.
Teşekkürler.