yardiminiz lazim !

ogedayokan
29-10-2011, 02:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

arkdaslar eski laptopum sizlere ömur ve acilmiyor icinden almam gereken dosyalar var resim v.b (dell m1530)

Simdiki aldigim bilgísayar ;'
TOSHIBA Satelite L775-14D
Intel core i5 2410M
4096Mb ram 1333Mhz + 2Gb Vram
640Gb Hdd (5400rpm) Sata
17,3 Hd+Led ekran
Windows 7     (bu bilgisayar hakkindada yorumlarizi beklliyorum is görurmu)

eski laptopumdaki harddiski sokerek kablo araciligiyla felan USB yada baska bir yolla yeni pc ye baglama imkanim varmidir
                                      Simdiden tesekkurler !!!

Yetenek
29-10-2011, 09:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj

Bunu yapabilmek için kabloya ihtiyacın olacak ve bu kablo büyük ihtimal sende yoktur... O yüzden bir bilgisayarcıya ver 5 liraya falan halleder sanada bir şekilde ulaştırır (harici disk'te verir yada laptobunu getir der ordan usb kabloyla atar) bu dosyaları... Merak etme dosyalarına bir şey olmaz...

excallator
29-10-2011, 09:36   |  #3  
Taze Üye
3 mesaj

Eski dizüstü bilgisayarınızı videodaki (http://www.youtube.com/watch?v=zWnSJlF5YtM) yönergeleri izleyerek sökün.İde arayüzze sahip 2.5 inchlik diski http://eu.startech.com/HDD/Docki ... -35in-HDD~UNIDOCK2U adresindeki ürüne benzer bir ürün yada http://www.hepsiburada.com/Liste ... oductId=bd20046&;categoryId=813 gibi bi ürünle yeni dizüstünüze tüm bilgilerinizi aktarabilirsiniz.

ogedayokan
29-10-2011, 19:45   |  #4  
OP Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: Yetenek  
Bunu yapabilmek için kabloya ihtiyacın olacak ve bu kablo büyük ihtimal sende yoktur... O yüzden bir bilgisayarcıya ver 5 liraya falan halleder sanada bir şekilde ulaştırır (harici disk'te verir yada laptobunu getir der ordan usb kabloyla atar) bu dosyaları... Merak etme dosyalarına bir şey olmaz...
öncelikle cvp yazan arkadaslar saolun..kabloya ihtiyacin olacak demissin bulabilecegimi umuyorum kabloyu adini sanini verebilirsen kardes.. diger arkadasin örnekte verdigi gibi makineye ihtiyacim olacagini sanmiyorum...birde ben yurtdisinda yasiyorum kardes 5lira verip yaptirabilecegim guvenilir bir tamirci yok gibi bisey

Yetenek
29-10-2011, 23:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj

İhtiyacın olacak kablo sata kablosudur... Ama bu kablolun iki ucuda sata olduğu için ancak başka bir bilgisayara takılarak çalıştırılabilir... Yani elinde bir masaüstü bilgisayar olması gerekiyor ki kabloyu bağlayıp sonrada bu bilgileri bağladığın ikinci hdd yada Taşınabilir Diske atman lazım... Böyle bir imkanın varsa bana özel mesajdan ulaş ayrıntılı bir şekilde sana anlatırım... geç cevap için özür dilerim konuya bakmamışım uzun bir süredir... İyi forumlar...

excallator
30-10-2011, 19:21   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

Israr ediyorum. Sakın arkadaşın aklına uyarak gidip SATA kabloya para vermeyin çünkü eski diskiniz 2.5 inch IDE arayüze sahiptir.Mutlaka IDE USB dönüştürücüye sahip olamnız gerekiyor. Hepsiburada linkindeki daha uygun fiyatlı bi çözüm olacak ve bundan sonra eski makinenizin diskinide harici disk olarak kullanılabilir hale getireceksiniz.Kolay gelsin.