Arkadaşlar bugün bilgisayarıma şifre koydum.Fakat bilgisayarımı yeniden açtığımda şifreyi doğru girdiğim halde şifre yanlış dedi güvenli kipten girdiğim anministrator şifreli olduğunu gördüm.Napabiliim....Bilgisayardan o kadar iyi anlamıyorum format dışında yapabilieceğim sabit bir yöntem var mı?Bu arada işletim sistem sistemim XP
Yardımınıza ihtiyacım var..
Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?
Arkadaşım bunlar oyuncak işler. Takma kafana. CD üzerinden kurulumsuz direk çalışan XP ler var. Örnek ERD Commander. Nette ara bulursun zaten. O Live XP içinde Sistem Araçlarında Lock Smith diye bir program var. Onunla eski şifreyi kaldırıp yeniden şifre belirleyebilirsin. Ayrıca disketten veya USB bellekten çalışan şifre siliciler var. Örnek: NT Password. Bunla bir açılış disketi oluşturup PC yi bunla açıp yine silebilirsin.
Bende başka bir hard disk var şifreli olanı ikincil kullanım olarak belirlesem.direk bilgisayar üzerinden şifreyi kadıa bilirmiyim.
Bilader yukarıda anlattık işte. En az yüz kere yaptığımız iş. 2. hardisk de nerden çıktı. PC yi nerden başlatacaksın. Boot özelliği olmadan. Sana diyoruz işte iki ihtimal var. Ya Live CD kullancan ya da disket veya bellek. Hepsin de işin püf noktası PC yi o araçtan başlatıp Windowsun şifresini değiştirmek.
hocam Bimeks te çalışıyorum PC bölümüyle ilgileniyorum. Tüm Pcler şifre koyarım tek kullanıcı var ama anlamadığım şekilde bazen şifre yanlış diyor. Bende kullanıcı değiştir dediğimde düzeliyor. Ama anlamadığım konu 2. bi kullanıcı yok :D
varsa sende de öle bişey dene :D
''güvenli kipten girdiğim anministrator şifreli olduğunu gördüm.''
tamam işte oradan şifreyi kaldır diyeceksin :)
eski şifreyi istemez o senden direk kaldırır sonra yeniden aç ssitemi.