Bugün xp yanına vista kurmak diye konu açmıştım.aslında sadece semih_ozyurt cevap verdi.ancak diğer başlıklarıda inceledim.(semih_ozyurt'a çok teşekkür ediyorum).Akşam kurdum yanına ve çalışıyor.Ancak açılışta Windows Vista ve Daha önceki Windows sürümü yazıyor,birini seçmeniz gerekiyor.Ancak hemen geçiyor bu ekranı.Bunu nasıl biraz daha bekletebilirim.Bu 1. sorum.2.si ise vistadan xp deki dosyalarıma ulaşmak ve kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Yardımlarınız için teşekkürler..
Merhaba,
Vistada Baslat > Denetim Masasi > Klasik Görünüm > sistem
Yolunu izleyin. Sistemde Sol Tarafda Gelişmiş Sistem Ayarlarını tıklayın.
Açılan pencerede Gelişmiş Sekmesini tıklayın.
Başlangic ve Kurtarma altindaki Ayarlar butonunu tiklayin.
Gösterilecek işletim sistemi süresi bölümünden gerekli degisiklikgi yapabilirsiniz.
Xp de bu islem icin boot.ini dosyasi içerisinde duzenleme yapmaniz gerekiyor.
Eger XP diskinize Vista'dan erişirken erişim engellendi hatası alıyorsanız, Xp 'nin yuklu oldugu sabitdiski sag tusla tıklayın ve ozeillklerine girin. Guvenlik kisminda, Duzenle'yi tiklayin ve sisteme giris yaptiginiz kullaniciyi secerek diske erişim yetkisi verin.
Eger Xp'de yuklu olan oyununuz daginik yapida kuruluma sahip degilse( registry'ye kayit girmemis ve gerekli dosyalari kendi klasorunde tutuyorsa)Sabitdiske eristikten sonra oyunun yuklu oldugu klasorden oyunun calistirilabilir dosyasini bulduktan sonra calistirabilirsiniz.
Lakin pek cok guncel oyun daginik yapida kuruluma sahiptir ve oyunu Vista uzerindede kurmaniz gerekir. Basit bir uygulama ise çalışabilir.
eğer vista altında dx9 yüklediysen açabilirsin ben bütün oyunlarımı xp de yüklememe rağmen vista altındada çalıştırabiliyorum ama ilk önce güncel dx9 u yüklemen şartıyla oynadığım ptunlar ise cod serisi (1,2,3,4) crysis serisi civ lar rainbowsix vs