Ya arkadaşlar adsl'den internete bağlanıyorum bilgisayara no credit card diye bi program geldi nasıl ve nerden yüklendiğini bilmiyorum program ekle kaldırdan gitmio sildim bende programı sonrada ad-aware ile birde microsoft antispyware ile tarattım baya bişeyler buldular spyware dialer programı gibi birşey buldu ev telefonu ulurlararası aramalara falan kapalı ama yinede korkuyorum açıkçası arada bilgisayarda durduk yerde poker sitelerinin falan sayfaları açılıyo az öncede messenger kendiliğinden açıldı bi arkaşımdan link ileti geldi link göndermiş ama gönderen kendisi diilmiş? noluyor yardım edebilirmisiniz şu yüksek tlf faturalarından falan korkuyorum
yardımm
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Messenger'ım en son kendiliğinden açıldığında:
1. Format attım.
2. Arkadaşımdan aldığım dosyalarda trojan çıktı. İlişkimi kestim.
3. Messenger da dosya transferini kestim.
Makinanda muhtemelen trojan var. Ad aware nin ad-watch isimli bir aracı var, bir de Spybot search. Diğer programları da saymışsın. Makinanın netle baglantısını kesip güvenli modda aç ve bildiğin tüm programlarla tara. (Restart atıp makina açılırken F8 e bas). Google'ın toolbar ı da reklam pencerelerinin açılmasını önlüyor. Bir de windows altındaki system32 klasöründen reklam pencerelerinin adını taşıyan exe leri silme yoluna gidebilirsin.
baska yerlerde de yazdım yine de yazacam.
easy cleaner isimli program ile baslangıc öğelerine göz at. o esnada çalışan programları silemediinden dolayı baslangıc öğelerinden devredışı bıraktıın şüpheli programlardan kurtulduktan soora bilgisayarı yeniden baslatmayı unutma)
daha soora hangi anti adware/spyware programıyla istiyorsan tara. (güvenilir bişi olsun da işe yarasın) (spybot iidir.)
easy cleaner. küçük ama etkili. beleş. kullanımı kolay. ve türkçe