yardımmm

pesimist_484
29-07-2009, 01:44   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj

mrb arkadaşlar öncelikle aynı konu yu iki kez açtığım içim sizde özür dilerim fakat bu içimde kaldı mutlaka yapam gerek
 overclock yapmak istiyorum ve yapacağım sistem aşşağıda gördünüz sistem

MSI P4M900M2-L anakart
İntel P4 630 3.00 GHz işlemci ( CPU Z ile baktığımda P4 631 Yazıyo fakat kasnın üstünde P4 630 yazıyo )
Kingston 1 Gb 533 MHz Rem + Markasını bilmiyorum sallama bişi 1 Gb 533 MHz rem
Maxtor 160 Gb 7200 Rmp Sata
ATİ Readon X550 ( kasanın üstünde x550 yazıyo fakat cpu z ile baktığımda X1050 Olarak görünüyo )

ewet arkadaşlar bu sistem   nasıl oc olur lütfen ayrıntılı bi şekilde analtın ve bu parantez içnde belittiğim olaylar nedendir ) şimdiden teşekkürler.

Banned
29-07-2009, 02:25   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Parantez içerisindeki olay pekte önemli değil, değişik bir işlemcitakmış olabilirlerki o veya bu ikiside aynı sayılır. Overlock olayınagelince bunu öncelikle anakartınızın desteklemesi (bios ta lgiliseçeneklerin olması) sonrasında işlemci, ram veya ekran kartınındesteklemesi gerekir ki kusura bakmayın ama anakartınız oldukça dandikve overlock desteği olduğunu hiç zannetmiyorum işlemci derseniz oda pekfaklı değil ramden bahsetmiyorum bile. Overlock tavsiye etmiyorum biosdetekliyrsa bile ankartın uygun soğutma sistemi de yok.  Bunun yanındaankartınız (1+1) 2 gb ta kaar ram destekliyor ve üzerindekini çıkartıpiki tane 1 gb 66 mhz lik ram alablirsiniz.  İşletim sistemini xp iseramlerive erkan kartınızı değiştirirseniz size beklentilerinizden fazlaperformans artışı verecektir. Standart yazılımlarda işlemciniz zatenzorlanmaz oyunlardada asıl yük ekran kartına biniyor.