acer aspire 2920z laptopuma format atmak istiyorum ama kutusundan ne vista cd nede recovery cd si çıktı.aldığım yere bimeks e gittim ne yapacağımı sordum.yetkili bana recovery yapmam gerektiğini söyledi ve d sürücüsünde gerekli dosyaların olduğunu söyledi.d ye baktım 100mb lık görüntüleyemediğim dosyalar var ayrıca c sürücüsündede e rocovery diye bir şey var denemek için programı çalıştırdım ama hiçbirşey olmadı.şimdi ne yapacağım lütfen yardım edin
yardımmmmmmmmmm
Arkadaşında var dı acer.Recovery i kendi yapıodu.Bios ta bi tuşa basıyrduk.Kendi recovery yapıordu.Recovery dosyalarının saklandığı bi disk vardı.Ona giriş yapamıoduk pc recovery esnasında kullanıodu.Sonrada pc eski ayarlarına dönüyordu.Ayriyetten bi cd dvd yoktu.Hdd deki yerel disk ten kullanıodu pc.
ilk önce pc yi cd den boot et sonra tak o cd yicd den önyükleme yapmak için bir tusa basın yazısı geldiğinde enter a basın sonra kurulum sihirbazı seni yönlendirir ve recovery yaparsın
arkadaşta cd yokmuş nasıl cd den boot yapabilir ki :S
Recovery cdsi yoksa olusturacaksın sonra onla format atacaksın boylelıkle yenıden driver falan yuklemene gerek kalmıcak..
Acer larda Vista hdd de gömülü gelir tekrar yükleme yapmakistiyorsan ALT+F10 tuş kombinasyonunu kullanarak sistemi yenidenyükleyebilirsin.bu kombinasyon sonrası çıkacak menüler Türkçe olup15-20 dakika kadar sürmektedir.
Acer larda Vista hdd de gömülü gelir tekrar yükleme yapmakistiyorsan ALT+F10 tuş kombinasyonunu kullanarak sistemi yenidenyükleyebilirsin.bu kombinasyon sonrası çıkacak menüler Türkçe olup15-20 dakika kadar sürmektedir.menü Türkçe değil İngilizce ama olsun yardımlarınız için teşekkür ederim.
eveeet alt+f10 oluyor ayrıca ben d ye format attım hiç bişey olmadı ayrı bir bölümde o dosyalar bende bi türlü teknik servise anlatamamıştım o dosyaların gizli diskte olduğunu d diskinde olan HP ler için :D yenilerde öylemi bilmem :D
bazi hazir gelen sistemlerde baslat >programlarda bir yerlerde recovery cd sini kendin cd ye yazabilecegin bir secenek var, ben bir kac tane o sekilde yazdirdim farkli bilgisayarlarda bence bir kere daha kontrol et belki gozden kacirmissindir.