asus p4p800 se anakart
P4 3.0/1/800 işlemci
4x1gb ddr400 ram
sapphire hd3850 vga
ek olarak cpu soğutucusu zalman9500a ve psu olarakta xilence redwing series 480 R3 var
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.4 ghz cpu:dram 1:1 olarak çalıstırıyorum cpu boşta 38-37 derece görünüyor
ram frekansı tehlikedemidir 226 olarak ?
yaşlı kurta overclock için tavsiyeleriniz
asus p4p800 se anakartsenin ramlerin şu anda 226 çarpı 2 = 452Mhz çalışıyor yani öyle çok yüksek bir oc değil daha yolu vardır ben eski sistemde toplamda DDR400 ramleri 240 çarpı 2 = 480Mhz olarak çalıştırmıştım ve herhangi bir sorun olmamıştı ve ayrıca işlemciye voltaj vermeden stock fan ile çok rahat bir şekilde günlük stabil olarak 3.6Ghz çalıştırıyordum voltaj vererek 4.00Ghz görebilirsin ama riskli iştir dikkatli olmak gerek.
P4 3.0/1/800 işlemci
4x1gb ddr400 ram
sapphire hd3850 vga
ek olarak cpu soğutucusu zalman9500a ve psu olarakta xilence redwing series 480 R3 var
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.4 ghz cpu:dram 1:1 olarak çalıstırıyorum cpu boşta 38-37 derece görünüyor
ram frekansı tehlikedemidir 226 olarak ?
3,6 ghz voltaj 1.45'te açılmadı biosu resetledim pcyi açmak için nerde hata yaptım peki?
yokmu fikir verecek bi arkadaş bu işlemciyle daha yüksek frekanslar yakalayamazmıyız ?
işlemciye Voltaj vermeden çıkabildiğin en yüksek değeri bul ama bu arada ramleri kontrol et bilgisayarının açılmaması ramler ve anakartının sınırlaması yüzündendir ram Mhz,lerini iyi ayarlaman gerek en son olarak işlemciye voltaj vermen gerek ama bence voltaj işine girme dediğim gibi riskli iştir sistemin elinde kalabilir.
ne kadar yükseltmem gerek peki bi oran yok mu
açılmaması voltaj eksikliğimi ram frekansını 2x200ün altına çeksemde açılmıyor pc ramlarden kaynaklı bi sorun olmadığını düşünüyorum
agp/pci=66.66/33.33
cpu/dram=1:1
cpu Vcore voltage=1,425 v
DDR Referance Voltage=2,65 v
Agp VDDQ Voltage=1,50 v
şu an bu şekilde 3525mhz de stabil çalışıyor....
------------------------------------------------------------
bu şekilde çalıstırsam ramlar için tehlike yaratır mı ?
daha yüksek bi frekansa çıkmak için bu işlemciye enfazla koç volt verebilirim ?
ramlerin voltaj sınırı ?
yok mu kimse ?Şimdi senin anakartının huyunu suyunu dayanıklılık derecesini bilmediğim için net olarak bir şey diyemiyorum bu yüzden eğer bios menüsünün içinde varsa voltaj arttırımına git ama çok dikkat et çünkü gerçekten riskli bir iş her an işlemci veya anakart kendini emekliye ayırabilir daha öncede dediğim gibi voltaj vermeden çıkabildiğin en yüksek ve stabil değeri bu ve orda günlük olarak kullan ama yok ben illa voltaj vererek yapacağım diyorsanda etrafında bunu yapan birini bulmanı tavsiye ederim.
şöyle söyleyim işlemcide kaç volta kadar çıkmam gerekiyor belirli bir üst limit varmıdır
cpu soğutucu zalmancnps9500a
3.5ghz da sıcaklık sorunu çekmiyorum
nasıl yani işlemci uçunca tmm buldum muhayır tabiki öyle değil esas demek istediğim seninle aynı işlemciyi kullananlardan faydalanman yönünde yani onlar ne kadar arttırmış ne kadar voltaj vermiş bunları öğrenmen ama benim anlamadığım neden bu kadar ramlere ve işlemciye voltaj vererek 3.6Ghz üzerine çıkmak istiyorsun ,ne yapmak istiyorsunda yapamıyorsun işlemci hızından dolayı engellermi oluyor ?
işlemci hızıyla çok fazla alıp veremediğim yok ramlere yüklenmek istiyorum ben.
işlemci sıcaklığında bi problemim de yok fsbye abanıp ram frekansı yükseltmek istiyorum bu yüzden
fsb yükseltmekteki asıl sebeplerimden bi taneside cpu/dram 1:1 den farklı bi çarpanla açılmıo probem yaşatıyo ? bilmem sorunumu anlatabilmişimdir sanırım
işlemci hızıyla çok fazla alıp veremediğim yok ramlere yüklenmek istiyorum ben.anlıyorum tabi ama şöyle söyleyeyim şimdi ikimizinde anakartımız-işlemcimiz-ramlerimiz aynı olsa bile sende işlemci 4.0Ghz olurken aynı işlemci bende belki 3.4Ghz göremez.bendeki eski sistemde ki buda msi bi anakarttı + 478Pin 3.0Ghz işlemci hiç voltaj vermeden 3.6Ghz görüyordum ve bu bana çok rahat yetiyordu çünkü zaten işlemciye O.C. uygulayınca otomatik olarak ram frekanslarıda artıyordu bu yüzden ben hiç voltaj vermek ihtiyacı duymadım ama sende ram sınırlaması yüzünden böyle bir durum ortaya çıkıyor ve bu yüzdende burdan kesin net olarak bu voltajı verirsen olur diyemiyorum dememde çünkü başka bir sistemde voltaj ayarları yüzünden sistemi emekli etmişliğim vardır bu yüzden üstüne basa basa söylüyorum dikkatli ol diye ,kolay gelsin şimdiden
işlemci sıcaklığında bi problemim de yok fsbye abanıp ram frekansı yükseltmek istiyorum bu yüzden
fsb yükseltmekteki asıl sebeplerimden bi taneside cpu/dram 1:1 den farklı bi çarpanla açılmıo probem yaşatıyo ? bilmem sorunumu anlatabilmişimdir sanırı