Yavaş Açılış için Allah Aşkına Yardım !

shadowromeo
25-12-2007, 15:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

intelcentrino mobile, 504 mb ram mevcut olan HP laptop kullanıyorum, XP servipack2 kurulu.
Açılışta windows yazısı altındaki şerit 5 dk boyunca geçiyor, çok uzun süre bekliyorum.
Bazı arkadaşlar açılıştaki gereksiz programları kapat dedi ama hangilerini kapatmalıyım bilmiyorum.
Ne yapabilirim açılışın hızlanması için? Şimdiden Teşekkürler

Borga-x
25-12-2007, 15:37   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

ccleaner prog. yukle başlangıctakı bazı programları kapatabılırsın bu programla aynı zamanda sıstem temızlıgı de yapıyor bedava bır program

shadowromeo
25-12-2007, 18:34   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

dediğiniz programı indirdim, temizle komutu verdim temizledi ama belgelerimdeki ve masaüstündeki tüm dosyaları da  sildi,
açılışta hiçbişey değişmedi !
Başlangıçta sekmesinde programlardan hangilerini açılışı hızlandırsın diye silebilirim, ya da silmemem gerekenler neler diğerlerini silerim??

soulmy
25-12-2007, 18:54   |  #4  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,935 mesaj
Borga-x
ccleaner prog. yukle başlangıctakı bazı programları kapatabılırsın bu programla aynı zamanda sıstem temızlıgı de yapıyor bedava bır
Bu programın kurbanı olarak kullanmamanızı öneriyorum. Bazen önemli dosyaları silebiliyor.

bnbn
25-12-2007, 21:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

Çalıştır kısmına msconfig komutunu yazıp enter'a bas. Açılan pencereden Başlangıç kısmına gelip ordan pc açılırken çalışmasını istemediğin programları kaldırabilirsin.

Papatyasever
25-12-2007, 22:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

C: sürücüne scandisk yap... Sonra Diski birleştir. Registry Mechanic programını kur ve çalıştır. "Scan your Registry" seçeneğini kullanarak registry'ni tarat. Tarama bitince "repair" seçeneğine tıklayarak hataları düzelt. Sistem normale dönmezse bilgisayarı güvenli modda başlat. Eğer güvenli modda normal hızda açılırsa sorun açılıştaki bazı programlardan kaynaklanıyordur. Açılıştaki sisteme ait olmayan senin sonradan kurduğun bütün programları devre dışı bırak. Ve sonra hepsini birer birer deneyerek yeniden başlangıçta otomatik çalışacak şekilde enable et. Her bir programı aktif hale getirmenden sonra bilgisayarı restart et. Böylece hangisinden sonra bilgisayar yavaş açılıyorsa sorun ondadır.

Eğer güvenli modda da bilgisayar yavaş açılırsa sorun sistemdedir. Büyük ihtimalle format gerekecek...

shadowromeo
26-12-2007, 00:43   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

Avalst antivirüs programını başlangıçtan kaldırsam çalışmaz mı güvenlikte sorun olur mu??

maverick_ozel
26-12-2007, 06:06   |  #8  
Yeni Üye
20 mesaj
bnbn
Çalıştır kısmına msconfig komutunu yazıp enter'a bas. Açılan pencereden Başlangıç kısmına gelip ordan pc açılırken çalışmasını istemediğin programları kaldırabilirsin.
aynen katılıyorum çok basit programa felan gerek yok Beğendim