intelcentrino mobile, 504 mb ram mevcut olan HP laptop kullanıyorum, XP servipack2 kurulu.
Açılışta windows yazısı altındaki şerit 5 dk boyunca geçiyor, çok uzun süre bekliyorum.
Bazı arkadaşlar açılıştaki gereksiz programları kapat dedi ama hangilerini kapatmalıyım bilmiyorum.
Ne yapabilirim açılışın hızlanması için? Şimdiden Teşekkürler
Yavaş Açılış için Allah Aşkına Yardım !
ccleaner prog. yukle başlangıctakı bazı programları kapatabılırsın bu programla aynı zamanda sıstem temızlıgı de yapıyor bedava bır program
dediğiniz programı indirdim, temizle komutu verdim temizledi ama belgelerimdeki ve masaüstündeki tüm dosyaları da sildi,
açılışta hiçbişey değişmedi !
Başlangıçta sekmesinde programlardan hangilerini açılışı hızlandırsın diye silebilirim, ya da silmemem gerekenler neler diğerlerini silerim??
Borga-xccleaner prog. yukle başlangıctakı bazı programları kapatabılırsın bu programla aynı zamanda sıstem temızlıgı de yapıyor bedava bırBu programın kurbanı olarak kullanmamanızı öneriyorum. Bazen önemli dosyaları silebiliyor.
Çalıştır kısmına msconfig komutunu yazıp enter'a bas. Açılan pencereden Başlangıç kısmına gelip ordan pc açılırken çalışmasını istemediğin programları kaldırabilirsin.
C: sürücüne scandisk yap... Sonra Diski birleştir. Registry Mechanic programını kur ve çalıştır. "Scan your Registry" seçeneğini kullanarak registry'ni tarat. Tarama bitince "repair" seçeneğine tıklayarak hataları düzelt. Sistem normale dönmezse bilgisayarı güvenli modda başlat. Eğer güvenli modda normal hızda açılırsa sorun açılıştaki bazı programlardan kaynaklanıyordur. Açılıştaki sisteme ait olmayan senin sonradan kurduğun bütün programları devre dışı bırak. Ve sonra hepsini birer birer deneyerek yeniden başlangıçta otomatik çalışacak şekilde enable et. Her bir programı aktif hale getirmenden sonra bilgisayarı restart et. Böylece hangisinden sonra bilgisayar yavaş açılıyorsa sorun ondadır.
Eğer güvenli modda da bilgisayar yavaş açılırsa sorun sistemdedir. Büyük ihtimalle format gerekecek...
Avalst antivirüs programını başlangıçtan kaldırsam çalışmaz mı güvenlikte sorun olur mu??