Yavaşlayan web tarayıcınızı hızlandırın!

CHIP Online
11-04-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Web tarayıcınız sebebini anlayamadığınız bir biçimde yavaşladıysa, işte dinlemeniz gereken ipuçları!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yav ... landirin_39682.html

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Webde gezinirken yavaş tepki veren bir tarayıcıyla uğraşmak zorunda kalmak, son isteyeceğiniz şeylerdendir. Sekmeler arasında hızla geçmek, sayfaları akıcı bir biçimde kaydırmak ve siteleri hızla açmak için yapabileceğiniz en etkili değişiklikler arasında bağlantı hızınızı yükseltmek, RAM ve işlemcinizi yükseltmek gibi çözümler var. Bu yazımızda ise deneyiminizi bir miktar geliştirecek ve hızlandıracak ipuçlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. İpuçlarımızı yerine getirmek için para harcamanıza gerek yok, sadece bazı bilgilleri aklınızda bulundurmanız veya birkaç adı

Kullanmadığınız sekmeleri kapatın

İnternette bulduğunuz ilgi çekici sayfaları yeni bir sekmede açarak ona daha sonra göz atmak isteyebilirsiniz. Ancak bu davranışınızı tekrarladığınızda ve açtığınız sekmeleri kapatmadığınızda, elinizde birkaç düzine açık sekme kalabilir. Her sekme, tarayıcınızın kullandığı RAM miktarını artırdığından bir yerden sonra bilgisayarınız yavaşlamaya başlayacaktır.

Her defasında yeni bir sekme açmak yerine, kaydetmek istediğiniz sayfalar için yer imlerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Daha sonra okumak istediğiniz yazılar için Instapaper veya Read Later Fast gibi bir eklenti kullanabilirsiniz.


Tüm Konu: Yavaşlayan web tarayıcınızı hızlandırın!

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Kaynak: www.chip.com.tr