YAVUZ SULTAN SELİM

mk1
09-04-2009, 15:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
481 mesaj

Çok değerli padişahlardan olan adı 1.Selim  herkesin Yavuz Sultan Selim olarak bildiği bu önemli şahsiyetin yazdığı bir şiiri paylaşmak istedim

Sanma Canım Herkesi Sen Can-ı Dilden Yar Olur,
Herkesi Sen Dostmu Sandın Belki Ol Ağyar Olur,
Can-ı Dilden Belki Ol Alemde Bir Dildar Olur,
Yar Olur, Ağyar olur, Dildar olur, Serdar Olur.

ben bu şiiri okuduğumda ağzım bi karış açık kalmış ve defalarca okumuştum.ve açıkçası kıskandım böyle bir şiir yazmak herkesin harcı değil.onun için imzama bu şiiri yazdım. bu muhteşem ve bir o kadarda eşsiz şiiri yazan kişidir Yavuz Sultan Selim.padişahların birçok yönde eğitim aldıkları bilinir ama bu kadar yetenek herkese nasip olmaz yanılıyor muyum arkadaşlar?şiiri soldan sağa ve yukarıdan aşağıya doğru okuduğunuzda aynı olduğunu anlayacaksınız...Alkış
Yavuz Sultan Selim ile ilgili bilgilere ulaşmak için internette birçok kaynak mevcuttur yazmaya gerek yok sanırım

Son Düzenleme: mk1 ~ 09 Nisan 2009 15:33
Süleyman.
09-04-2009, 15:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
mk1
Çok değerli padişahlardan olan adı 1.Selim  herkesin Yavuz Sultan Selim olarak bildiği bu önemli şahsiyetin yazdığı bir şiiri paylaşmak istedim

Sanma Canım Herkesi Sen Can-ı Dilden Yar Olur,
Herkesi Sen Dostmu Sandın Belki Ol Ağyar Olur,
Can-ı Dilden Belki Ol Alemde Bir Dildar Olur,
Yar Olur, Ağyar olur, Dildar olur, Serdar Olur.

ben bu şiiri okuduğumda ağzım bi karış açık kalmış ve defalarca okumuştum.ve açıkçası kıskandım böyle bir şiir yazmak herkesin harcı değil.onun için imzama bu şiiri yazdım. bu muhteşem ve bir o kadarda eşsiz şiiri yazan kişidir Yavuz Sultan Selim.padişahların birçok yönde eğitim aldıkları bilinir ama bu kadar yetenek herkese nasip olmaz yanılıyor muyum arkadaşlar?şiiri soldan sağa ve yukarıdan aşağıya doğru okuduğunuzda aynı olduğunu anlayacaksınız...Alkış
Yavuz Sultan Selim ile ilgili bilgilere ulaşmak için internette birçok kaynak mevcuttur yazmaya gerek yok sanırı

Beğendim

massas
09-04-2009, 22:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
681 mesaj

ya iyi güzelde terseten okuyunca falan aynı değilki

Süleyman.
09-04-2009, 22:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sanma Canım / Herkesi Sen / Can-ı Dilden / Yar Olur /
Herkesi Sen / Dostmu Sandın / Belki Ol / Ağyar Olur /
Can-ı Dilden / Belki Ol / Alemde Bir / Dildar Olur /
Yar Olur / Ağyar olur / Dildar olur/ Serdar Olur /

Şimdi soldan sağa okuyun. Normal olarak. Sonra yukarıdan aşağı ilk kesmeyi okuyun, bu soldan sağa ilk mısranın aynısıdır. Yukarıdan aşağı ikinci kesmeyi okuyun, bu da ikinci mısranın aynısıdır. Üçüncü kesme üçüncü mısranın, dördüncü kesme de dördüncü mısranın aynıdır.

Ahmet_79
10-04-2009, 00:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

Allah rahmet eylesin, gerçekten Osmanlı'nın yetiştirdiği güzide şahsiyetlerden, meziyetlerini ise saymakla bitmez.

nirvana26
10-04-2009, 11:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

sagopa nın gölge haremileri şarkısında da geçiyor bu. gerçekten çok güzel bir dörtlük ordada dinlemenizi tavsiye ederim.

Kapalı Hesap (79876)
10-04-2009, 13:38   |  #7  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj
nirvana26
sagopa nın gölge haremileri şarkısında da geçiyor bu. gerçekten çok güzel bir dörtlük ordada dinlemenizi tavsiye ederim.
Evet sürekli dinliyordum zaten ama böyle olduğunu bilmiyordum.

Güzel paylaşım teşekkürler.