yazdırmayan yazıcı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
z80
09-02-2006, 01:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Hp deskjet 3325 yazıcısının güncel sürücülerini hp'den indirdim. Bilgisayara kurdum. Tanıdı ve yazıcını kendi programından test sayfasını da çıktı verdi.Buraya kadar herşey gayet normal, fakat birşey yazdırmak istediğimde veya windows'un kendi test-yazdır bölümünü kullandığımda hiçbirşey yazdıramıyorum. (Bu arada yazıcı başka makinada rahatlıkla çalışıyor).

Sistem: Win2003 server, anakart:GA-K8ns force, Amd 3000+
Not: Sistemin sürücüleri doğru ve güncel 1 şekilde kurulu durumda....

:(

Banned
09-02-2006, 13:45   |  #2  
Banlandı
1,204 mesaj

yazıcı baglantı noktasında bir problem var gibi görünüyor.

yazıcıyı paralel porttan mı com portundan mı lpt den mi yoksa usb den mi baglıyorsun

sınama sayfasını yazıcı baglantı olmadan da yazdırabiliyor demekki yazıcıda sorun yok

sorun baglantı şeklinde ya da windowsa düzgün tanıtılmamış.ayrıca yazdırırken baglı

yazıcının tercih edilmiş olmasına dikkat et aktif yazıcı hpdeskjet 3325 olsunGülümseme

Son Düzenleme: oyunlarslideşov ~ 09 Şubat 2006 13:46
Banned
11-02-2006, 22:54   |  #3  
Banlandı
621 mesaj

ya yeri gelmişken bende sorayım bende de hp 5940 var.driveri yükleyemiyorum.yüklerken bir donanım hatasi oluştu diye uyarı veriyor.ama server 2003 yüklü makinaya ve xp yüklü laptopa kolayca yükledik. acaba işletim sisteminde bir ayarlamamı yapmam gerekiyor.verdiği hata ne anlama geliyor.

nazmicanberk
22-02-2006, 11:15   |  #4  
Üye
83 mesaj

kardeşim driver ı aygıt yönetcisinden güncelleştir bölümünden yapmayı dene pc inde bir uyumsuzluk sözkonusu başka bir yazıcı driveri yüklü de olabilir yada netten son sürüm driverlerı indirip yüklemeyi dene

Der Rote BaroN
25-02-2006, 16:11   |  #5  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

z80, benzer sorunlar bende de var. Ben usb'den bağladım. Araştırdığımda kendini usb 2değil, usb olarak gördüğünü fark ettim. Aygıt yöneticisinden de sisteminde enhanced cost controller olmadığını fark ettim. Netten usb2 driver indirdim ama sorun çözülmedi, ilginç bir durum. Neyse, sorun devam ediyor ama yazdıracağım zaman şu iki işlemi yapıyorum ve oluyor:
1. Default yazıcı olup olmadığını kontrol ediyorum.
2. Görev çubuğundaki simgesini açıp çevrimiçi kullan diyorum ve basmaya başlıyor. Son söz: Bilgisayardan nefret ediyorum!