yazıcı hatası !

vanguard
25-06-2007, 14:17   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

arkadaşlar benim yazıcım canon bjc-2000 her şeyi yükleniyo yazdır diyorum ... sağ altta yazıcı simgesi çıkıyor ve yazdırmıyor  öylece kalıyor... ben internet cafede çalışırken de böyle bi hata oluştu ordaki güç düğmesiyle ilgiliymiş bendeki yazıcıdaki sorun neyle ilgili ?

mehmetozkinaci
25-06-2007, 16:22   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Sorunu şöyle çözebilirsin. Yazıcının bağlantı noktalarını kontrol edecen. Başlat- Ayarlar- Yazıcı ve fakslar kısmına girecen orda yazcının üstünde sağ tuşlayıp özelliklere girecen ve orda bağlantı noktalarını kontrol edecen. Yazıcın eğer usb girişliyse orda usbyi seçecen. Bunu haricinde şöyle bir sorun olabilir yazıcı çevrimdışı kalmıştır. Yazıcının üstünde sağ tıklayıp yazıcıyı çevrimiçi kullan diyerek sorunu çözebilirsin. Yazıcı kablosunda da bir porblem olabilir bu dediklerimde yine sorun düzelmesse bide yazıcı kablosunu değiştirip öyle deneyin yine bir sonuç alamassanız eğer yazıcıyı kaldırıp yeniden bilgisayarınıza yükleyin...

h.ozgur
28-06-2007, 00:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

genel itibariyle bu sorun etkin yazıcının yanlış seçilmiş olması çevrimdışı görünmesi yada bağlantılarda temassızlık olması durumlarında karşılaşılıyor bunları kontrol edin sorun çözülmezse bilgisayar yöneticisinden yazıcıda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin sorun görünmüyor ama yine problem devam ediyorsa yazıcıyı kaldırıp tekrar yükleyin olmazsa en son çalıştığı güne sistemi geri yükleyin büyük olasılıkla sorun çözülecektir.