yazıcı ortak kullanım

serkanbey
23-10-2009, 20:18   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

merhabalar benim iş yerimde 6 pc 1 printer var ve ben bu 6 pc yi yazıcıya bağlayıp ortak kullanmak istesem yapabilme şansım varmı çnkü tek pc  bağlı olunca sıkıntı oluyor .yardımcı olursanız çok güzel olcak.teşekkür ederim

teknohat
23-10-2009, 20:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

İlk önce dosya ve yazıcı paylaşımını açın. Bunun için Ağ bağlantılarıma gidin ve sol taraftaki "Küçük ev ve iş yeri ağı oluştur" a basın. İlk 2 adımı ileri tuşuna basark geçin. 3. adımda 3. seçeneği seçin ve ileri ye basın. Sonraki adımda ilk şıkkı seçin ve ileri ye basın. Sonraki adımı da ileriye basarak geçin. Sonraki adımda ise bir çalışma gurubu adı yazın ve bu adı unutmayın. Bir çalışma grubu adı yazdıkatan sonra ileri ye basın. Sonraki adımda ise ilk şıkkı seçin ve ileriye basın. Bir uyarı çıkarsa evet diyerek geçin. Sonraki adımda seçmiş olduğunuz ayarların özeti vardır, çalışma grubu adı ve bilgisayar adı gibi. ileri diyerek geçin. Sonra bekleyin ve diğer adıma geçtikten sonra son seçeneği seçin ve ileri ye basın, sonraki adımda ise "son" tuşuna basın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bunu diğer bilgisayarlara da uygulayın. Diğer bilgisayarlarda da çalışma grubunun aynı olmasına dikkat edin yani çalışma grubuna aynı ismi yazın.

Şimdi iş yazıcıyı paylaştırmaya geldi. Bunun için aşağıdaki işlemleri yerine getirmelisiniz: Yazıcının kurulu olduğu bilgisayar üzerinde Başlat > yazıcı ve fakslar komutunu çalıştırın. Farenin sağ düğmesini kullanarak kurulu olan yazıcı üzerine tıklayın ve açılan menüdeki Paylaşım komutunu çalıştırın. Ekrana gelen pencere üzerindeki Paylaşım Adı seçeneğini işaretleyin ve bir isim girdikten sonra Tamam düğmesine tıklayın.

Daha sonra bu yazıcıya erişmek istediğiniz bilgisayarı açın ve burada da
Başlat > yazıcılar ve fakslar komutunu çalıştırın. Yazıcı Ekle simgesine iki kere ve
ekrana gelen sihirbazdaki ilk adımı atlamak için de İleri düğmesine tıklayın. 2.
seçeneğini işaretleyin ve İleri düğmesine tıklayın. Şimdi yazıcının konumunu belirtmek için ilk seçeneğe ve sonar ileri ye tıklayın. Bunun sonucunda ağ komşularını gösteren bir pencere ekrana gelecektir. Bu pencerede ağ içerisindeki ve aynı çalışma grubunda bulunan tüm bilgisayarlar görüntülenirler. İlk olarak Tüm Ağ öğesi önündeki ve daha sonrada bilgisayarınızın bulunduğu çalışma grubu önündeki "+" simgesine tıklayın. Windows bu grup içerisinde bulunan tüm bilgisayarları ekrana getirir. Yazıcının kurulu olduğu bilgisayarın da önündeki "+" simgesine tıklayın. Bunun sonucunda aygıtın ismi ve simgesi ekrana gelecektir. Yazıcıyı seçin vesırasıyla Tamam ve İleri simgelerine tıklayın. Bundan sonraki işlemler bir nokta haricinde yerel yazıcı kurulumu ile aynıdır. Yazıcı için bir isim girin. İleri düğmesine tıklayın ve test sayfası yazdırılmasını isteyin. Son düğmesine tıklanmasıyla kurulum işlemi tamamlanır. Yazıcı için sürücü CD’sine gerek yoktur. Bu işlemleri ağ yazıcısını kullanmak istediğiniz tüm bilgisayarlara uygulayın.

serkanbey
27-10-2009, 17:26   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

teşekkür ederim yardımınız için hemen deniyeyim ben