Yazıcı Paylaşımı

alper_kizil
14-12-2006, 22:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Merhaba arkadaşlar geçenlerde yazıcı ile ilgili şöyle bir tane soru geldi, bende bunu formlara sorayım dedim, bir kişi bir yazıcıya bağlanırken şifre soracak, eğer şifreyi biliyorsa o yazıcıyı kullanabilecek ve çıktısını alabilecek, başka kişilerde bu şifre olmaz ise o kişiler çıktılarını alamayacak, böyle bir program varmı veya windows xp'de böyle bir ayarlama yapılabiliyor mu? Teşekürler,


Xp yüklü bir makinada bir kullanıcının bir bilgisayarda kaç saat kaldığını veya ne kadar bağlı kaldığını nasıl öğrenebilirim, bunun için bir prgram var mı veya bilmediğim bir xp'de ayar varmı teşekürler. iyi çalışmalar.

Kansav
14-12-2006, 23:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
521 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Başlat/Çalıştır/compmgmt.msc

Karşına bilgisayar yönetim konsolu çıkacak. Soldaki menüden "Yerel kullancılar ve gruplar" menüsünün altında "users" menüsünde "guest" isimli kullanıcıyı göreceksin. Bu kulanıcı üstünde sağ tuş ile parola belirle 'yi tıkla ve bir şifre tanımla.

Bu aşamadan sonra bilgisayara her bağlanmaya çalışıldığında şifre isteyecektir. Ve doğal olarak bağlanma şifreside az önce guest kullanıcısı için tanımladığın şifre olacaktır. O yazıcıyı kullanmak isteyen kişi

Başlat/Çalıştır satırına

\\ip_adresi(veya bilgisayar_adı) yazarak bağlanmaya çalıştığında şifre isteyecektir. Şifreyi girdikten sonra karşısına o bilgisayardaki paylaşımlar gelecektir. Yazıcı üstünde sağ tuş ile "bağlan" 'ı tıkladığında yazıcı kendi bilgisayarına otomatik olarak yüklenecek ve oturum kapatılana kadar yazıcıyı sorunsuz olarak kullanabilecektir. Oturumu kapattıktan sonra guest şifresi cache bellekten silineceği için yazıcı kullanılamayacak, yazıcının kullanılabilmesi için o bilgisayara bağlanıp guest şifresinin tekrar girilmesi gerekecektir. Şifreyi bilmeyenlerin yazıcıyı kullanmalarını engellemek için yazıcı ile işimiz bittikten sonra oturumu kapatıp tekrar açmak yeterli olacaktır.

Bu Workgroup 'da paylaşımları şifrelemenin en basit yoludur. Domain 'de ise durum daha faklı olup kullanıcı veya grup bazlı yazdırma yetkisi verilebilir. Nasıl olacağı ise... Mümkünse sorulduğunda:)

alper_kizil
15-12-2006, 08:03   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Evet hocam çok sağolasınız ama bir şey daha kafama takıldı, bu konuda başka birprogram felan var mı,
birde ikinci soruya cevap vermemişin, bilgisayardaki kullanıcıların kaç saat bağlandığını nasıl bulabiliriz, mesela kardeşim 2 saat bağlandıysa 2 saat şekli8nde gösteren bir program. Çok sağolasın.

naybd
09-06-2008, 00:01   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

Benim bi,lgisayarımada bu guest şifresi yüzünden kimse bağlanamıyor ve şifreyi bende bilmiyorum nasıl sıforlarız yada nasıl öğreniriz şifreyi yardıcı olurmusunuz..

NaMeX
30-06-2008, 15:34   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

evet arakdaslar   \\192.168.0.11\d$  yapıyorum guest şifresi soruyor   2 ki makinayıda formatladım aynı problem bunu nasıl düzeltirim hiç şifre koymadan_? yardım edebilirmisiniz_?

onlineTR
30-06-2008, 16:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

şifre içim bılgısayar format mı attınnn??