yazıcı sorunu

seasonoblood
18-04-2008, 14:01   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

printer soluk yazıyor.siyahlarda sorun yok ama renkli çıktılar hep soluk çıkıyor.işletim sistemim vista home premium.yazıcım da canon pixma mp 160..kartuşu daha dün aldım.canon un kendi yazdırma programının vista sürümü yok.ama driverlerini yükledimonda sorun yok.yazıcı kafası hizalama yaptım.hatta bütün test çıktılarını aldım bi sorunla karşılaşmadım ama çıktılar hep soluk.

Banned
18-04-2008, 14:25   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

World exel formlarında varsayılan renk seçeneklerindeki renkler zaten soluktur.Renk seçimini manuel yapmayı yada paintte koyu renklerle hazırlayacağınız renk skalasını yazdırmayı deneyebilirsiniz. Böylece aldığınız kartuşun renk kalitesimi düşük yoksa sizin çıktı ayarlarında mı prıoplem var anlayabilirsiniz.

seasonoblood
18-04-2008, 14:30   |  #3  
OP Yeni Üye
49 mesaj

ben zaten direkt photoshoptan çıktı alıyorum.renk skalasını ayarladım ama sorun devam ediyor.ki kartuşu da yeni we orjinal aldım paraya kıyıp.acaba kartuşu geri mi götürmeliyim çünkü siyah renk sorunsuz yazılıyo.üstelik yazıcım fotoğraf yazabilen bir makina.buna rağmen renkli çıktılar hep soluk.

seasonoblood
18-04-2008, 14:48   |  #4  
OP Yeni Üye
49 mesaj

demene çıktısı aldığımda doğrudan siyah basılanlar normal ama renli siyah basılanlar yeşil çıkıyor.ama bu sorunun sebebini bulamıyorum .yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.