Yazılanları okumuyoruz; sadece...

CHIP Online
23-01-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Yazıları okumuyorum, sadece resimlere bakıyorum" devri geride kaldı. Şimdi devir...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yazi ... z-sadece_17797.html

Resimlerle: Çinlilerden Google'a manevi destek!

Dünyanın en büyük medya imparatoru haklı çıkıyor. Daha önce Google ve Yahoo'ya açıkça hırsız diyen ve Google bitirme planlarına giren Rupert Murdoch'ın internet basılı habercile zarar veriyor tespitinin doğru olabileceğini gösteren bir rapor yayınlandı. Outsell adlı firmanın 2787 kişinin basılı ve online haber okuma alışkanlıklarını ölçmeyi hedefleyen araştırması geleceğin basılı haber kaynakları için pek de parlak olmadığını gösteriyor.

Outsell'in araştırmasına göre Google haberlerini takip eden okurların %44'ü sadece başlıklara bakıyor ve haberlerin tamamını okumak için tıklayarak, haber sitelerini ziyaret etmiyor. Araştırmaya katılan kişilerin %57'si haberleri takip etmek için öncelikli olarak interneti tercih ediyorlar. Bu %57'yi oluşturan %31'lik oran haberleri Google News gibi toplu haber kaynaklarından takip etmeyi tercih ederken, %18 diğer sitelerden ve sadece %8'i haberci kuruluşların kendi sitelerinden okumaya yöneliyor.

Outsell'in araştırmasından çıkan rakamlara göre 2012 yılına gelindiğinde dünya çağında basılı gazete okuma alışkanlığının %3,5 azalacağı tahmin ediliyor.


Tüm konu: Yazılanları okumuyoruz; sadece...

İzleyin: Google'ın cebi iş başında!

Resimlerle: Çinlilerden Google'a manevi destek!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce internet sonunda basılı yayınları öldürecek mi?

Kapalı Hesap (135391)
23-01-2010, 10:56   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Belki ?

kujastyle
23-01-2010, 20:18   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

İnternetin kesinlikle basılı yayınlara zarar vereceğini hepimiz biliyoruz zaten ama basılı yayınların da bazı cazip yanları vardır. Mesela ben gazeteden haber okumayı daha çok seviyorum ve gazetelerde konular daha özenli güzel işleniyor.Pcden haber okumanın dezavantajı ise gözümün çabuk sulanıp ağrıması ve uzunca doya doya okuyamamak.Hem gazeteler usta kalem yazarlarıyla da bir bakıma yine bu savaşta direnebilirler. Bir çok kişinin beğenisini kazanan yazarlar gazete köşelerinde yazıyor.Bu da artı bir avantajdır.Kağıtı hayatımızdan çıkartmamız hiç de kolay olucak sanmıyorum:)Bir romanı internetten mi okumayı tercih edersiniz yoksa kitabdan mı ? Hangi şekilde daha lezzet alırsınız?İşte bu soruların cevapları bize bir fikir verecektir. Ben basılı yayınların kolay kolay yok olacağını sanmıyorum. 

_hEro
23-01-2010, 20:28   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Köşe yazarlarının yazılarıda günlük olarak sitelerde yayınlanıyor zaten.Ama gazetenin hışırtısı olmadanda olmuyor yahu. Heleki sabah erken saatte çay eşliğinde gazete okumak.En büyük zevklerimdendir Hasan Pulur + Çay :)