Yazılım Engelleme

HPQ-User
13-07-2008, 14:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Zeytin sormuş:
Sorum cok açık *msi uzantılı bir dosya yüklemeye kalktığımda Sistem yöneticisi bu yüklemeyi engelleyecek ilkeler atamış diyor..

1.Ben zaten sistem yöneticisiyim..
2.Bütün haklara sahibim
3.Bütün admin hesaplarımdan ve diğer hesaplardan denedim gene aynı sorun devam ediyor..Yani bu birtek kullanıcıyla ilgili değil bütün pc'deki hesapları kapsayan bir sorun..
4.*exe uzantılı dosya yüklerkene hiç böyle bir problem yok..
5.Normal ev kullanıcısıyım Şirket,Domain'le filan ağlakam yok Tek bağlantı bana ait.
6.Sisteme virüs bulaşmış ihtimali yok cünkü ben kendi elcezlerimle yaptım bu ayarı ama yine nerden olduğunu hatırlayamıyorum :)
7. gpedit.msc yaptım ama bütün ayarları didik didik etmeme rağmen sonuc negatif..
8.Grup ilkelerinde yazılım ayarları kısmı Boş..

Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara Teşekkürler İlgili bir resimde koyuyorum bu konu hakkında..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Gerek yok sorunum yazılımsal..

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.15) Gecko/20080623 Firefox/2.0.0.15 ImageShackToolbar/4.4.3

Recep Baltaş
13-07-2008, 14:59   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bu sorun genelde Windows insatller kayıtlı olmadığında ortaya çıkar.

Başlat>çalıştır>cmd.exe

msiexec /unregister   >Enter
msiexec /regserver    >Enter

Sorun çözülecektir.

Recep Baltaş
13-07-2008, 15:04   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bu arada bilgisayarınızda Norton yüklü mü?

Kapalı Hesap (53751)
13-07-2008, 15:04   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Kendi sistemimde Başlat Çalıştır'da "gpedit.msc" dedim.Çıkan "Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi"nde "Bilgisayar Yapılandırması - Windows Ayarları - Güvenlik Ayarları - Yazılım Kısıtlama İlkeleri" var.Bende "Yazılım Kısıtlama İlkesi Tanımlanmadı" diyor sizde buraya bir bakın.Kolay gelsin.

Karsindayim
13-07-2008, 15:20   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

Paylaşımlar için Teşekkürler arkadaşlar Ancak hiç biri olmadı.

Ayrıca Sistemimde kaspersky internet security vardı onu kaldırdım 9'u yüklemek için sonra yüklemeye kalkınca böyle bir şeyle karşılaştım belki uzun zamandır msi.uzantılı bir şey yüklemediğimden yeni farkına vardım.

Bunun gpedit.msc'den olduğuna eminim ama hangisi yapabilir.Wİndows Installer hizmetlerine bakıyorum Eskisi gibi ayarlar herşey yapılandırılmadı yazıyor..

Uğraşıyorum ama ihşallah olur..

Kapalı Hesap (53751)
13-07-2008, 15:23   |  #6  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Sistem geri yükleme falan yapsanız eskiden yükleniyorsa işe yarayabilir belki.

boxor
27-03-2009, 01:08   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc737858.aspx

bu linke girin sonra Kendi sistemimde Başlat Çalıştır'da "gpedit.msc"  buraya devam et

Bilgisayar Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Windows Installer bul ve winodows installer devre dışı seçeneği var ilk başta ona sağ tıkla özellikler de, yapılandırılmadı tekin ve devre dışı yazar devre dışı yap bu kadar kardeşim :D