Geçen gün bir forumda gördüm yazılım hareketi adı altında bir sosyal sorumluluk projesi başlamış.
Kültür Bakanlığı,BSA ve benzer birçok vakıf ve kuruluş var işin içinde siz duydunuz mu ? konu hakkında neler düşünüyorsunuz.?
Yazılım Hareketi Başladı
hangi forumda gördüğünü ve projenin tam olarak ne olduğunu yazsaydın veya bir link verseydin çok daha iyi olurdu ,ilgilenen tüm chip online ailemiz faydalanabilirdi ? ( arayıp bulabiliriz ama senin konuya katılımın zayıf olmuş )
işin içinde BSA varsa korsan kullanım engelleme ile ilgilidir bu konu.Evleri mi basacaklar artık.
Ayrıca BSA Türkiye'deki yasalar önünde yarı yasal bir kurumdur.
Bilgisayarlardaki yazılımların yasallığını kontrol etme yetkisine sahiptir.Ama kişisel veya kurumsal bilgisayarları açıp kontrol etmesi "kişisel bilgilerin gizliliği esasınca ve yasaların bazı maddelerince" yetkisi dışındadır.Şirketlere ve evlere girme yetkisi yoktur.
Bu da acayip bir durum işte
Ama iyi ki yarı yasal yoksa düşünebiliyormusunuz.Zabıta gibi evleri işyerlerini gezdiğini
https://www.chip.com.tr/konu/yazilim-hareketi-basladi_20437.html
gerekli bilgileri bu linklerden öğrenebilirsiniz.
Bu konu ile ilgili iki adet video yayınlanmış. Videolara buradan ulaşabilirsiniz.
Yazılım Hareketi Crackli Finans
Yazılım Hareketi Korsan Mimar
orjinal yazılım kullanılmasını istiyorsanız... biraz insaflı olun.
bir yazılımı inşa ederken ne kadar zor ve maliyetli olsa da o maliyeti her 1 liralık cd'lere kopyaladığınız tüm kopyalardan çıkarmaya çalışmayın.
photoshop 800
office 600
windows 500 lira
hal böyle olunca korsan yazılım kullanmanın zevki paha biçilemez
devletimiz yeni işyeri açandan 2 sene vergi almıyor.Ama yazılım konusu zaten sıkıştırıyor.vergi alınmasa ne olacak
burada maval okumasınlar hep özel sektörü sıkıştırıp hep özel sektörü takip ediyorlar.
devlet kurumları korsan yazılım kullanıyor.Neden oralara gidip hava yapmıyorsunuz.
Ptt' pimlerde tüm bilgisayarlar korsan windows
türk telekom tüm bilgisayarlar korsan windows
Bankaların fiş verme işi yapan dokunmatik ekranları ve atm makinalarının arka planında çalışan windowslar korsan
daha sayayım mı.
gerçekten mcafee23 iyi bi yere değinmiş.. biraz insaflı olsunlar... ne zaman arkadaşlarıma orj. oyun alma ws. den konu açıldığı anda iş torrent rapid ten geçiyor... niye? neden üç kruş para kazanırken 100-150TL bir oyuna werelim? bi dwd 1TL bi oyun max. 3 dwd... 3x1=3TL yapar.. o bana koymaz bi oyun için oyunu internetten indiririm korsan olarak 3dwd e çekerim al sna 150TL lik oyun... sonra bn ordan atlıyorum her seferinde öyle olmaz, o kadar uüğraşıolar ws. sonra düşününce bizimkilere hak wermemek elde değil... 150TL bi oyuna wriceğime 3TL e dwd e çekerim paşa paşa çevirip çevirip oynarım... tamam çok uğraşıyorlar, onlarında ewlerine ekmek götürmesi lazım ama ewlerine 1poşet götürmeleri gerekirken cuvalla almalarına gerek yok... yapsınlar 40TL bi orj. oyunu o zaman korsan fln kalmaz... bütün özel firmalar şirketler, dewlet daireleri ATMler, aklınıza dewlet için çalışan weya hizmet için çalışan neresi gelirse %99unda korsan kullanıyor kimse bişey demiyor ama bize gelince orj alın orj. alın siz kullanıyormusunuzda biz kullanalım... bi oyuna 100TL wericek kaç kişi war?? bi office için kim 400-500TL werebilir? kimin bilgisayarındaki bütün yazılım oyun, film ws. hepsi orjinal ?? %18 gibi astronomik vergi alınca dewlet 100TL olan 120TL e çıkıweriyor... elektrik faturalarında TRT katılım payı, çöp wergisi, atık wergisi, gibi bi ton saçma sapan üsttekilerin cebini dolduran zımbırtı war... dünyanın en yüksek vergisi, dünyanın en pahallı petrolü,dünyanın en kazık en pahallı malları neden bizim ülkemizde?? neden ülkemizdeki petrolü işletemiyoruz?? neden her yerde kur-an kursu, cemaat yeri, yardım derneği war?? o kadar din ile ilgileniyorsanız unutmayınki dinimiz eğitime önem weriyor... bi okul kaç kişi 2500kişi en azından liseler desen ( düz liseler özellikle ) sınıflar 60-70 kişi... sbs sınawlar yerlerde sürünüyor... ABD de 2500$ a alınan bilgisayar neden bizde 4500-5000TL??? tamam dolar yüksek ama dolar 1.6 bile olsa 4000TL eder geri kalan para nerden geliyor??? TTnet o kadar reklam yapıyor 8MBbps diye daha kaç kişi 8Mbps i tam kullanabiliyor 1Mb/s hızında?? 3G dediler Antalya da tatildeyken 1-2Mbps çekiyordu... en kısa konuşma cep telefonunda 50kuruş (eğer bir pakete üye değilsen)... konu o kadar genişliyorki anlatmak mümkün değil... ama bütün oklar 2 yeri gösteriyor... 1.Devlet 2.Özel Sektörde bizi kazıklamak için elinden geleni yapan firmalar.... ayda 4-5 tane orj. film alıp izliyorum bana 50-60TL ye geliyor yaklaşık ama 1 oyun tek başına 70-80TL ediyor en azından.. tamam bana kızabilirsiniz resmen korsana destek dermiş gibi konuşuyorsun diyebilirsiniz bnde korsanın olmasını istemiyorum bnde orj. kullanmak istiyorum ama durum el vermiyorki...aklıma durumumuzu gösteren bi kaç şey geldi önce bi fıkrayı söyiyeyim:" ABD,Fransa,İngiltere ve Türk başbakanları bir araya gelmiş konuyorlarmış konu kimin ülkesinde belli bir ailenin ne kadar gelirinin olduğuna gelmiş... ABD başkanı demiş biz ortalama bir aileye 3500$ weriyoruz onara gereken 2500$ geriye kalan 1000$ ı ne yapıyorlar bilmiyoruz,Fransa demiş bizde 3000$ weriyoruz onlara gereken 2500$ ..... nese sıra Türk başbakana gelmiş Biz 700TL weriyoruz onlara gereken 1500TL geriye kalan 800TL yi nerden buluyrlar bilmiyoruz..." tamam ABD, Fransa,İngiltere gelişmiş ülkeler biz dha gelşiyoruz... ama fiyatlar da ülkeye göre belirlenmeli bnce... ABD de bizim kadar çakışan bizden kat kat fazka para alıyor we fiyatlar aynı hatta bizde daha pahallı....