Derginizi ilk çıktığı zamanlardan beri takip etmekteyim.İlgi alanımda yazılım olduğu için Chip' i okumak ayrı bir keyiftir benim için.Fakat son zamanlarda yazılım kısmına eski ağırlığın verilmediğini düşünmekteyim.Aynı şekilde arkadaşlarımda aynı görüşte.Eskiden zaten yazılım ve donanım şeklinde kısımlandırmıştınız.Anladım tabiki değişiklere karşı değiliz formatınızı değiştirdiniz.Benim ricam yazılım kısmında ki son zamanlarda ki azalışın tekrar yükselişe geçmesi...
Yazılım
Aynı kanaatte değilim. Sadece son verilen birkaç DVD ye baktığımızda bile, toplamda 1 yılda verilen yazılım sayısına denk yazılım verildiğini düşünüyorum. Ama verilen yazılımların dağılımına bakarsak, genel kullanıcılardan ziyade spesifik amaçlara yönelik olanlarda bir artış var. Haliyle yararlandığım yazılım sayısında da bir azalış var.
Benim kastım CD veya DVD değil, derginin içeriğinde ki yazılıma ayrılan kısmın azalması...
Aynen katılıyorum.Yazılım gerçekten çok çok azaldı.
Eski Chip'e göre.Son 4-5 aydır.
Aşırı derece de azaldı.Ben bunu daha öncede yazmıştım.
Ne tür yazılım konuları görmek istiyorsunuz dergide?
aynı sorun bendede var.Sanki dergiyi her alışımda donanımla ilgilenmek zorunda kalıyorum ve dergi öyle bir hazırlanıyorki herkes bilgisayar aygıtları alacakmış gibi.Bilgisayar 2-3 yılda bir alınıyor ama dergide heray benzer konulara yer veriliyor.Yazılıma önem verilmesini istiyorum bu konuda dergi içeriği hazırlanmasındada yardımcı olabilirim.
LiL_CaTaynı sorun bendede var.Sanki dergiyi her alışımda donanımla ilgilenmek zorunda kalıyorum ve dergi öyle bir hazırlanıyorki herkes bilgisayar aygıtları alacakmış gibi.Bilgisayar 2-3 yılda bir alınıyor ama dergide heray benzer konulara yer veriliyor.Yazılıma önem verilmesini istiyorum bu konuda dergi içeriği hazırlanmasındada yardımcı olabilirim.aynen katılıyorum bu dusunceyeSon Düzenleme: turksoftware ~ 07 Ağustos 2006 23:47
LiL_CaTaynı sorun bendede var.Sanki dergiyi her alışımda donanımla ilgilenmek zorunda kalıyorum ve dergi öyle bir hazırlanıyorki herkes bilgisayar aygıtları alacakmış gibi.Bilgisayar 2-3 yılda bir alınıyor ama dergide heray benzer konulara yer veriliyor.Yazılıma önem verilmesini istiyorum bu konuda dergi içeriği hazırlanmasındada yardımcı olabilirim.donanıma daha çok yer verildiğini düşünüyorum ben de; bence de yazılımlar biraz daha ağırlık kazanmalı dergide. Yani ne tür yazılım olduğunu söylemeye gerek yok; binlerce yazılım arasından incelenecek pek çok yazılım vardır eminim.
Eksikliğini hissettiğiniz şey yazılım üzerine makaleler değil anladığım kadarıyla. Siz daha fazla yazılım incelemesi istiyorsunuz. Yani ürün inceleme sayfalarında daha fazla yazılım olmalı. Doğru mu?
Ben kendi adıma yeni yazılımları tanımak istiyorum mesela, incelemesini aynen dediğiniz gibi. Çünkü bilmediğimiz yüzlerce yazılım var ve onların ne olduğunu bilsek belki de vazgeçemeyeceğimiz yazılımlar olacak. O yüzden yazılımları daha fazla tanımak istiyoruz.
Daha fazla yazılım tanıtımına yer vermeye çalışacağız, teşekkürler.
Yayınladığımız karşılaştırmalı yazılım testlerini ve Freeware bölümünü de yazılım tanıtımı olarak değerlendirmek lazım tabii ki.
elvis32Ben kendi adıma yeni yazılımları tanımak istiyorum mesela, incelemesini aynen dediğiniz gibi. Çünkü bilmediğimiz yüzlerce yazılım var ve onların ne olduğunu bilsek belki de vazgeçemeyeceğimiz yazılımlar olacak. O yüzden yazılımları daha fazla tanımak istiyoruz.bende yenı yazılımları denemek we kullanmak ıstıyorum