Merhaba,
Burada ve nette bir çok sayfada benzerine rastlamadigim bir sorunla karsilastim.
3 yıllık bir makinam var. 20GB (Seagate) ana harddisk ve 40GB (SAMSUNG) yedek hdd ile calisiyordum. Son bir kac gündür makinem arada donmalar yapiyor ve biraz bekleyince kilitlenen sayfalar düzeliyordu..Bu agirlasmayi formatla çözerim diyordum. Dün yine dondu. Ancak bu sefer mouse ile hiçbir şeye tıklanmadigini görünce tam kilitlendigimi anlayip reset attim. Makinem windowsun ilk acilis penceresinden sonra (XP de yesil ısıkların gidip geldigi bölüm) karardi...Safe mod ile acmayi denedim yine karardi. Bir türlü acamadim. Harddisklerin birinden 2 defa "tırrk tırrrk" gibi ses geliyor ve karariyor. Sonra biosta HDD lerin birinin olmadigini farkettim. Yedek HDD görünmüyordu. Yedek HDD kablosunu cikarinca makine acildi. Ana HDD kablosunu yedege taktim, yedek HDD bir türlü görünmüyor. Sizce yandi mi? İlk defa böyle bir seyle karsilastim ve bütün emegim o HDD içinde. Kurtarabilmem için bir yol ariyorum ama BIOS un görmediği bir HDD ye programla müdahale edilebileceğini sanmıyorum. HDD den gelen o ses hiç normal değil. Floppy disketin bir sey okudugu zamanki o tırk tırk sesi acilista HDD den geliyor. Bende floppy de yok, sesleri karistirmis olamam...Bir fikri olan var mı acaba? Yedek harddiskime ne olmuş olabilir? Çözüm olarak ne önerirsiniz?
İlgisi olan herkese şimdiden teşekkür ederim.