uzman olmayan bir xp home edition kullanıcısına önerebileceğiniz iyi yedekleme programı var mı? nerden yükleyebilirim.
yanıtlayabileceklere şimdiden çok teşekkürler.
yedekleme
Yedekleme için birçok program avar ancak bu programların birkaçı haricindekiler ancak çalışır vaziyette bir sistem varsa geri yükleme yapabiliyor. Gerçek yedekleme ve geri yükleme yapan ghost boot cd sürümlerini tavsiye ederim. Nerden bulursunuz ? Tabiki kendi sitesinden, teknoloji magaza ve sitelerinden birde illegal olarak en büyük korsan destekçisi olan google'den (sorun ona siz hemen bütün legal-illegal paylaşımları bulur). Tavsiyem bilgisayar nasılsa hayatımıza girince bir daha çıkmıyor ve bilgisayarlarımızda çoğu zaman kaybedince birdaha ulaşamayacağımız verilerimiz bulunuyor. Bu ndenele artık bu verileri yedekleme, yedekleri saklama işini ciddiye alıp bir defalığına belki sıkıntıya girip işi ciddi yapmak gerekir. Paramız varsa taşınabilir bir HDD, yoksa gereğinde masaüstünün sata girişine bağlayabileceğimiz normal sata HDD alıp onu yedekleri sakladığımız disk olarak kullanmak en mantıklısı. 100-120 lira çok değil. 320 Gb lık diskler 120, 500 Gblıklar 150 civarı. Madem yedekleme yapacaksınız bunu kullandığınız sistem diskine değilde başka bir diske yapmalısınız. Yeri gelmişken tavsiyelerde bulunayım, dedim.
sayın KHRAMN önerilerinize teşekkürler.ilgilenip farklı önerileri olabilecek arkadaşlar yanıtlayabilirlerse onlara da şimdiden teşekkürler.
Arkadaşım linkteki http://rapidshare.com/files/29385172/GHOST2003.rar << iso kalıbını nero yada benzeri programla cd ye yazdır. Sonra cd yi tak pc yi cd romdan boot et ghost 2003 otomatik çalışır. Yalnız harddiskte 2 bölüm olması lazım 1.ci bölüm sistem 2.ci bölümü yedek bölümü olarak kullanacaksın. Bu program ile (C)sistem partisyonun yedeğini alabilirsin. dikkat etmen gereken seçeneklerde disk yedekleme ve partisyon yedekleme var partisyon yedeklemeyi kullan.. ben norton 2003 kullanıyorum gayet temiz bir yedek oluyor. geri yüklemede hiçbir problem cıkmaz. emin ol..
sayın NEWAGE24 önerileriniz için teşekkürler.
arkadaşım bence ghost biraz zahmeyli bana göre tabi herkezin görüsü ayrıdır saygım var..
bana kalırsa acronis kullan yaklasık 1 yıldır acronis home 10 kullanıyorum format nedir unuttum desem yeri var 10 dk da yeniliyor ( c sürücüsü büyüklüne göre deişir) çok kullanışlı ve kolay bi program googlede (acronis true image) olarak arat bulursun..
backup / recovery de tek geçerim...
sayın YÜXEXES_KSK önerileriniz için teşekkürler.
yüxexes_kskarkadaşım bence ghost biraz zahmeyli bana göre tabi herkezin görüsü ayrıdır saygım var..Acronics 'in son versiyonların haberim yok ama version8 kullanmıştım 1-2 sene once. Almış oldugum yedeği tekrar geri yüklediğimde Ekran kartımı Ağ kartı olarak algıladı yedekten sonra :D bir daha da kullanmadım :D
bana kalırsa acronis kullan yaklasık 1 yıldır acronis home 10 kullanıyorum format nedir unuttum desem yeri var 10 dk da yeniliyor ( c sürücüsü büyüklüne göre deişir) çok kullanışlı ve kolay bi program googlede (acronis true image) olarak arat bulursun..backup / recovery de tek geçerim...
Acronics son versiyonu gercekten cok ise yarar bir yedekleme programi.Tavsiye edilir!
sayın GİRAYHAN80 katkınız için teşekkürler.
acronis versiyon 10 u kullanıyorum hala eger arkadaşımız isterse özelden yazsın lisansınıda verebilirim ve bir kere dahi sorun yasamadım tek kelime ile mükemmel bir program şiddetle tavsiyemdir..
(ezberimi bozdunuz)sayın KYLİE soru soranlarınız bol yanıtlarınız çok olur inşallah.
miniş(ezberimi bozdunuz)sayın KYLİE soru soranlarınız bol yanıtlarınız çok olur inşallah.Aminnnnn
sayın YÜXEXES_KSK tekrar teşekkürler.
KylieAminnnnnnice forumlaraSon Düzenleme: miniş ~ 19 Mart 2009 01:27
2. mesajda da arkadaşımızın belirttiği gibi harici bir taşınabilir veya 2. bir disk alarak sizin için önemli olan bilgilerinizi sürekli yedeklemenizi öneririm. bu bilgilerin sizin için ne kadar önemli olduğuna bağlı olmakla birlikte güncel bilgileriniz varsa sistematik bir şekilde yedekleme yapmalısınız.
Bana kalırsa dediğim gibi bilginizin önemine göre bir kaç yedekli ki buna cd/dvd önermiyorum, disk alarak çözebilirsiniz.
sayın ONLYMANN önerileriniz için teşekkürler.
Hirens boot cd kullan...içinde ghost,acronis ve driveimage var ...Bunlardan en kolay ve istikrarlısı driveimage..Ben 2 yılldır kullanıyorum.