Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayarıma yeni bir DVD rom taktım şu anda 2 tane DVD ROM var. Yeni taktığımda elektrik var ama bilgisayarımda göremiyorum ki taktığım DVDlerin içeriğini de göremedim. HDD ve eski dvd rom SATA 2 bağlantısını kullanırkan bu yeni taktığım DVD ROM IDE bağlantısını kullanıyor. Tam olarak ayarlarını ne yapmam gerekiyor? Bu konularda biraz yeniyim açıklayıcı olursanız sevinirim.
Yedi DVD rom Taktım Ayarları?
ide kablon sağlam mı ona bak önce. sonra dvd-rw sağlam mı güç kabloları güç veriyor mu takılımı. sadece ide kablosunu takmayla çalışmaz güç kablosunu takmalısın. jumper ayarları yapılı mı ona bak. başka ide kanalda sürücü varsa onunla çakışıyor olabilir. işletim sisteminden önce biosta görmeye çalış.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
162 mesaj
hocam korsancılığamı giriyorsunuz :)
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Jumper ayarı yapmak gerekiyormuş primary/secondary - master/slave hangi ayarı yapmam gerek jumper'ı nereye takacağım tam olarak açıklar mısınız? Yukarıda da dediğim gibi elimdekiler 1. dvd rom(sata 2) 2. dvd rom (IDE) ve HDD (SATA2) bu malzemeleri göz önünde bulundurarak hangi cihaza hangi jumper ayarı uygulayacağım açıklarsanız çok sevinirim.