@irfankeskin61
Statik ip demek sabit (değişmeyen) ip demek abicim.Mesela elektrikler kesildi ya da modemi kapatıp açtım ip adresim hep aynı.Ancak (normal) değişken ip'ye sahip olan birinin modeminin kapatılıp açılmasıyla ip'si değişir, bir sabitlik söz konusu olmaz.
Ben neden kullanmak istedim ?
Abim ve ben işyerinden bazen bilgisayarımıza bağlanmak istiyoruz, sabit ip gerekiyor.Ondan sonra benim denemelerimi yaptığım ve arkadaşlarla deneme tahtamız olan bir sunucu yazılımımız, bir platformumuz var, onun için istiyorum.Yani ben statik ip'yi her seferinde ezberimde bildiğim bir adres ile bilgisayarıma ulaşabilmek için istiyorum, aynı şekilde diğer kullananlar için de.Yarın öbürgün alacağız artık.
Bu ip'yi Türkiye'de genelde hosting hizmeti veren şirketler ve sabit bir ip ile iş yapması gereken makineler kullanıyor.
Mesela Japonya'daki çoğu servis sağlayıcı, kullanıcılarına değişken değil sabit ip verir.Ben Telekom'un yerinde olsam ben de herkese statik ip verirdim.
(...)
Bu arada Borga-x'in sözü sana ithaf edilmedi, hepimize.Her ne kadar farklı gibi görülese de , aslında o bize dolaylı yoldan avcunuzu yalarsınız demek istedi :)
Hoşçakal.İyi günler...