arkadaşlar yeni 512 ram aldım eski ram ler çalışıyor ama yeni ram çalışmıyor.gittim değiştirdim yine çalışmadı ne yapıcam lütfen yardım edin
Yeni aldığım ram çalışmıyor..yardımm :(
banada oldu ama benımkının sebebını oradan anladım bırı ddr3 bırı ddr2 ıdı oyuzden 2 sı çalısmadı senınkıde aynı problem olabılır
Anakartın bu ramleri destekliyor,
M3A78-CM
4 x240-pin DIMM, Max. 8 GB, DDR2 1066/800/667/533 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
*DDR2 1066 is supported by AM2+ CPU only
ama DDR2 1066Mhz ramleri yalnızca AM2+ işlemcin varsa destekliyor.
Senin işlemcin AM2
hasan anakartına baktım hem ddr2-ddr3 olan anakart mı diye degilmiş jubei arkadaşımızda güzelce açıklamış durumu aldıgın ramlerin hızı nedir ona göre 1066 ve yukarısını işlemcin degişmeden kullanamazsın mevcut ramlerin hızı ne ise onun aynısından al
arkadaşlar yeni 512 ram aldım eski ram ler çalışıyor ama yeni ram çalışmıyor.gittim değiştirdim yine çalışmadı ne yapıcam lütfen yardımşuan yazı yazdığım anakart aynı model..w8 kurulu açılış yavaştı hızlanır düşüncesiyle 2GB ram ilave ettim.pek bir fark etmedi..ve sorunsuz çalıştı..şunun için anlattım takılı olan ramler kaçlık ve cl değerleri ne.benim 800mhz cl6 ve aynı ramden aldım..birde sadece aldığın rami tak ve çalıştırmayı dene..
ramlarimin teki 500 mhz teki 533 mhz
arkadaşlar bn bitane ram aldım bitanede ekran kartı aldım ekran kartında bi sorn yok ama ramim 1gb bide öncede 512 mb takılıydı ikisinin özellikleri de aynı yani ikiside 400mhz ama ikisini bir takınca metin2 oynuyorum donuyor ekran da böle tuhaf şeyler oluyor vs.. 512 mb .cıkartıgımda gine aynı oluyr ama 512 yi tknca öle sorun olmuyo ltfen bi cevap yazarsanız :(