Yeni Başlayanlar İçin En İyi 3D(3 boyutlu) Tasarım

ancient30
11-10-2018, 12:36   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 3D(3 boyutlu) Tasarım Programları

 3D yazdırma, özellikle 3D yazılımı bir başlangıç ??olarak kullanıldığında yeni başlayanlar için zor gelebilir. Bu zorluk, kullanıcıların, yazıcı için gerekli olan STL dosyalarını (3D yazılım formatı) oluşturmadan önce işten vazgeçmelerine neden olabilir. Yeni başlayanların 3D yazdırma hedefine ulaşmaları için en iyi 10 farklı 3d tasarım programlarları  burada araştırılmıştır. Tanıtılan yazılımlar, daha sonra FDM veya stereolitografi 3D yazıcılarında kullanılabilecek karmaşık tasarımlar ve mimari oluşturulmasına yardımcı olacaktır.

En İyi 3 Boyutlu Tasarım Programları

1.TinkerCAD

Autodesk tarafından geliştirilen bu yazılım, CAD modellemeye başlayanların kullanabileceği en kolay 3D tasarım programlarından  biri olarak kabul edilmektedir. Sektördeki en popüler 3D yazılımlarından biri olan bu yazılım ücretsizdir ve indirmek zorunda kalmadan bir web tarayıcısında kullanılabilir. Akıllı telefonlar ve tabletlerde de kullanılabilir, bunun için geliştirilmiş ücretsiz bir uygulaması bulunmaktadır.

 TinkerCAD  sezgisel ve kullanımı kolay platformu ile okularda kullanım için popüler bir yazılım haline gelmiştir. Sıfırdan tasarımlar oluşturma yeteneği ile (basit şekilleri kullanarak oluşturma imkânı sayesinde), mevcut tasarımları kesme, tarama, vb. ile değiştirilmesine de olanak tanımaktadır.

 2.Morphi

Morphi 3D Tasarım Programı , özellikle tabletlerde kullanılmak üzere tasarlanmış bir 3 boyutlu tasarım programıdır. Yazılım, 3D modellerin basit bir şekilde oluşturulmasına olanak tanır ve çok sayıda dekoratif ve işlevsel model içeren eksiksiz bir kütüphane içerir.

 Uygulamanın kendisi ücretsiz olsa da, belirli 3D modelleri ve uygulama araçlarını açmak için ödeme yapılması gerekmejtedir. Bu versiyonun okullarda kullanımı için yazılım şirketi belirli bir fiyat karşılığında “Morphi Edu” adı verilen özel bir versiyon da tasarlamıştır. Bunun yanında mac kullanıcıları için de yazılımları bulunmaktadır.

 3.SelfCAD

SelfCAD yazılımı bu yılın başında piyasaya sürülmüş bir yazılım olmasına rağmen, yeni başlayanlar için giderek daha popüler hale gelmiştir. ABD devlet okullarında kullanılan seçilmiş yazılımlardan biridir. SaaS'a dayanan bu yazılım, profesyonel tasarımcılar için karmaşık modeller tasarlamaya yetecek kadar güçlü, deneyimsiz kullanıcılar için mükemmel kılan, şekillendirmeye, modellemeye ve dilimlemeye izin veren kullanımı kolay bir platform sunuyor olmasıdır.

 SelfCAD, çevrimdışı olarak da kullanılabilen çevrimiçi bir tarayıcı tabanlı 3D tasarım programıdır(başlangıçtan sonra internet bağlantısı gerekmez). Bu yazılımın en büyük özelliklerinden biri, modelin doğrudan yazılımdan dilimlenmesini ve 3D yazıcıya gönderilmesini sağlamasıdır. Bu yazılımı denemek için, SelfCAD doğrudan kendi web sitesinde ücretsiz deneme sunmaktadır.

 4.3D Slash

3DSlash, 2013 yılında, küçük kareler ile oluşturulmuş açık bir dünyada tasarımı ve hayal gücü kullanarak hayatta kalmak zorunda olunan bir video oyunu olan Minecraft'ı oluşturan, mucit Silvain Huet tarafından yazılmıştır. Huet, 3 boyutlu modellemeyi başlatmak için tüm kullanıcıların kolayca kullanabileceği bir yazılımı, 3Dslash’ı oluşturuldu.

 Minecraft gibi 3Dslash da, son nesnenin oluşturulmasına yardımcı olacak şekilde silinebilen veya kullanabilen küçük blokların kullanımını sağlamaktadır. Yazılım, tasarımları şekillendirmeye yardımcı olacak farklı araçlar ortaya koymaktadır. Bunlar, parçaların sadece gerçek bir şekilde yüklenilen ve izlenilen bir resim ile gerçeklikten 3D'ye dönüştürme olanağı sunmaktadır. 1/10 mm'ye varan bir çözünürlüğe sahip bu program nesneyi gerçeğe en uygun şekilde yansıtarak, oluşturulacak tasarımların hayata geçirilmesini sağlamaktadır.

 5.SketchUp

Sketchup 2000 yılında LastSoftware tarafından mimari tasarımda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 2006’da Google’a satıldıktan sonra (Google Earth’te bina oluşturma konusunda elverişli olmayan programlar nedeniyle), Trimble Navigation LLC’nin kontrolü altında girmiştir..

Sketchup programı, yapımcılar, mimarlar, tasarımcılar, mühendisler ve inşaatçılar. Gibi geniş bir kullanıcı yelpazesi için basit araçlar sunmaktadır: Bu program, fikirlerin bir 3D modele kolayca çizilmesini sağlar. Tasarımlaı oluşturmaya başlamadan önce, onun nasıl kullanacağına göre bir şablon seçilebilir (örneğin, bir mimar olarak 3DP yapımcısı veya peyzaj ve binaları tasarlamak gibi). Program kullanıcılarına çok yönlülüğü ve kullanımı kolay bir platform sunmaktadır

 6.Leopoly

Leopoly, Macar firması Eponymous tarafından geliştirilen çevrimiçi bir 3D tasarım programıdır. Hem basit hem de kullanımı kolay yazılım, bir nesneyi modellemek için farklı seçenekler sunar, örneğin:

 l Renk ve metin açısından özelleştirilebilen kullanılabilir nesneler kütüphanesi

 l Kullanıcı, diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan farklı dosyaları içeren bir 3D galeriden model seçimi yapabilmesi

 l Program ile, 0'dan 3D tasarım yapmaya başlanabilir ve platformda sunulan farklı şekillerle inşa edilebilir.

 l Son olarak, bir STL veya OBJ dosyası olarak bir modeli doğrudan ithal etmek mümkündür.


 7.Sculptris

Sculprtis ile 3D modeller, herhangi bir 3D tasarım programı  yüklemenize gerek kalmadan sadece birkaç dakika içinde oluşturulabilir. Modeli oluşturmak, modelleme kilini kullanarak bir nesneyi şekillendirmek kadar kolay olacaktır. Bu yazılım, kullanıcının istediği gibi germe, kazma, yumuşatma, vb. ile istenilen modelin oluşturulabileceği bir alan olarak başlar. Bu, onu animasyonlu karakterler veya video oyunları oluştururken ideal bir araç haline getirmektedir. Sculptris, Zbrush'un yaratıcısı olan Pixologic'e aittir. Bu başlangıç için iyi bir ??3D tasarım programı  olsa da, 3D modelleme söz konusu olduğunda daha profesyonel bir yazılım olduğunu unutmamak gerekir.

 8.Fusion 360°

Bu Autodesk yazılımı, CAD ve CAM modelleri oluşturmayı sağlayarak, endüstriyel ve mekanik tasarım için ideal bir yazılım haline gelmiştir. Tasarımdan nihai nesnenin oluşturulmasına kadarki süreçte yardımcı olan bu yazılım, her türlü karmaşık şeklin değiştirilebilmesine de olanak tanımaktadır. Tüm geliştirme süreçleri, hem Mac hem de PC üzerinde çalışan tek bir bulut tabanlı platformda bütünleştirilir. Öğrenci, öğretmen ya da bir ilk kullanıcı için, bu yazılım ücretsiz bir sürüm sunmaktadır.

 9.Meshmixer

Meshmixer yazılımı Autodesk yazılım ailesinin ücretsiz bir CAD yazılımıdır. Ürünün en baştan oluşturulmasına izin vermediğinden, Meshmixer tipik bir CAD yazılımı da değildir. Bunun yerine, bu yazılım animasyon, modelleme, delik doldurma, delik açma, 3D yüzey damgalama ve kendiniz için yapmak istediğiniz değişiklikleri ile önceden var olan modellerin otomatik onarımı konusunda kullanıcılarına yardımcı olmaktadır.

 Bu yazılım, yontulmuş, tanımlanmış nesneler oluşturulmasına yardımcı olmaktadır; Kaliteyi sağlamak için nesnelere yapılması gereken değişiklikleri göstererek yolun her adımında kullanıcıya yardımcı olur. Duyarlı bir arayüzü, birçok aracın bulunduğu platform ve özellik sayesinde, 3D baskı yazılımında daha fazla deneyim kazanmak isteyen 3D baskıya yeni başlayanlar için mükemmel bir yazılımdır. Meshmixer yazılımı, Windows veya MacOS kullanıcıları için kendi web sitesinde ücretsiz olarak kullanılabilir.

 10.Diğer Seçenekler

Hiç 3D yazılımı kullanmayan veya bir modelin nasıl oluşturulacağı hakkında bilgisi olmayanlar için, belirli bir 3D model geliştirilmesine izin veren araçlar vardır. Bunlar:

 l Charmr: Autodesk yazılım serisinin haricinde, bu program içinde fotoğraf eklenebilecek madalyon modelleri indirilmesini sağlar.

 l CandleCaster: Güzel mumluk oluşturulmasına yardımcı olan özgün bir yazılım

 l Cookiecaster: Modelden veya fotoğraftan kurabiye kalıpları oluşturmak için bir çözüm.

 l 3D Racers: Özgün tasarım oluşturarak 3D yarış arabalarının yazdırılacağı yazılım.


 l Terrain2STL: Topografik haritalar yazdırmak için mükemmel bir araçtır.

 Printshop MakerBot: Bu, 3D baskılı takı bilezikler ve hatta dekoratif objeler gibi farklı modeller oluşturulmasına ve yazdırılmasına olanak sağlayan bir 3D yazılımıdır.

 l Lithophane: Platforma indirilen bir fotoğraftan, sadece ışıkta görülebilecek bir Lithophane (oyulmuş bir model) model almaya yardımcı bir program.

Yeni Başlayanlar İçin 3 Boyutlu Tasarım Programları

3D Printer Haberleri